Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Odredi svoj tip tijela i saznaj koja je haljina idealna za tebe

Odredi svoj tip tijela i saznaj koja je haljina idealna za tebe
1

Proučite odnos ramena, struka i kukova te se pronađite u jednom od šest tipova ženskog tijela - atletskom ili dječačkom, trokutu, obrnutom trokutu, građi poput jabuke, kruške ili dijamanta

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 30 godina Twin Peaksa: Kako je stil pratio karakter likova

Seksepil čini 50 posto onog što imate i 50 posto onog što drugi misle da imate, davno je izjavila jedna od najsenzualnijih žena svih vremena, talijanska glumica Sophia Loren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:11

Postoji li bolji način da se osjećate zavodljivo nego u haljini koja ističe sve atribute i sakriva sve nedostatke? Kako biste odabrali savršenu haljinu za svoj tip tijela, dobro se promotrite u zrcalu. Proučite odnos ramena, struka i kukova te se pronađite u jednom od šest osnovnih tipova ženskog tijela - atletskom ili dječačkom, trokutu, obrnutom trokutu, građi poput jabuke, kruške ili dijamanta.

Kad to odredite, proučite koji su vaši atributi, a što treba prikriti. U slučaju dječačke građe, poput glumice Keire Knightley, cilj je stvoriti iluziju oblina, a prednost je u tome što se možete poigrati krojevima i bojama. Isprobajte asimetrično odrezanu haljinu, a izgled upotpunite štiklama.

Postoji idealan kupaći kostim za svaki oblik tijela - pa i vaš
Postoji idealan kupaći kostim za svaki oblik tijela - pa i vaš

Ako ste građeni poput jabuke ili dijamanta koje odlikuje veliko poprsje, “must have” je dobar grudnjak. No ako vašu figuru odlikuju obline, poput kruške ili pješčanog sata, poigrajte se ženstvenim krojevima i istaknite tanki struk. A imate li poput Naomi Campbell građu obrnutog trokuta, vaš su adut duge, vretenaste noge pa odaberite kraću haljinu. Ne zaboravite na modne dodatke i cipele kojima također ističete atribute. 

Dječački ili atletski tip građe

Reuters/Pixsell

Dječačku građu poput Anne Hathaway odlikuju ramena i kukovi jednake širine, bez izraženog struka. Atributi su noge i ruke, a modni je cilj stvoriti obline. Izbjegavajte nositi haljine s remenom ili ukrasima u području struka. Nosite haljinu s detaljima u gornjem dijelu čime ističete poprsje i ublažavate linije tijela. 

Građa obrnutog trokuta

Press Association/Pixsell

Građu poput one Naomi Campbell odlikuju šira ramena, a uži struk i kukovi. Modni im je cilj istaknuti noge i ublažiti gornji dio tijela. Izbjegavajte haljine koje su potpuno zatvorene te pripijene uz ruke i ramena. Izaberite haljinu koja stvara iluziju struka, a kako imate fantastične noge, slobodno se poigrajte s dužinom haljine.

Figura koja podsjeća na pješčani sat

Građu pješčanog sata, poput one koju ima Eva Longoria, karakteriziraju jednaka širina ramena i kukova te izražen struk. Atributi ove građe su obline, a modni je cilj istaknuti ih. Ne skrivajte obline vrećastim haljinama. Ako ste oblika pješčanog sata, ali malo puniji, nemojte birati preuske haljine. Haljine istaknutog struka ili kombinacija s korzetom idealne su za ovaj tip građe. Vi možete odjenuti gotovo sve, samo se vodite time da istaknete struk.

Oblik tijela poput trokuta ili kruške

Donji dio tijela kruškolike građe, poput onoga glumice i pjevačice J. Lo, širi je od gornjeg. Stražnjica je istaknuta i okrugla, a struk tanak i izražen. Atributi su lijepa ramena i ravan trbuh, a modni je cilj za žene kruškolike građe istaknuti uski struk, kao i cijeli gornji dio tijela.

Nosite haljine bez naramenica kako biste istaknuli ramena. Idealna je dužina haljine za ovaj tip građe oko koljena - neposredno ispod, neposredno iznad ili rezana u razini samih koljena. Ne nosite haljine kojima skrećete pozornost na donji dio tijela poput haljina s uzorkom ispod struka. Upozorenje: “Izbjegavajte i vrećaste haljine!”.

Kate Winslet ima građu tijela poput jabuke

PA/Pixsell

Glavne karakteristike vaše tjelesne građe, takozvane jabuke, šira su ramena i jake grudi te vitke noge i uži bokovi. Istaknite donji dio tijela. Izbjegavajte haljine bez naramenica te one s detaljima u području poprsja. Birajte gornje dijelove tamnijih boja, a laskaju vam i haljine s V-izrezom. 

Građa poput dijamanta ili okrugli tip tijela

MIPCOM 2017

Ženama okrugle građe poput Catherine Zeta Jones cilj je istaknuti dekolte i noge, koji su njihovi glavni atributi, a istodobno skrenuti pogled s trbuha i bokova. Oduprite se porivu nošenja bezlične lepršave odjeće i ne ističite struk. Birajte haljine nježnih materijala, svakako istaknite poprsje dubokim V-izrezom, a nakitom vizualno izdužite siluetu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Trčanje i bicikliranje - razmak od 4, a oni koji jure 20 metara!

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla