Zovemo ga još i zelje s grahom i najbolje je jelo koje možemo zamisliti za vrijeme hladnih jesenskih dana. Najprije će vas privući svojim mirisima, zatim oduševiti jednostavnošću, a na kraju ćete tražiti i tanjur više. Osim navedenih sastojaka, u jelo možete umiješati i zapršku kako bi juha bila gušća.
POGLEDAJTE VIDEO: Pripremite kruh bez kvasca
Također, uz kobasice i suho meso, ovo jelo izvrsno se slaže s pire krumpirom. Možete ga raditi i s grahom iz konzerve, no svakako je bolja opcija namočiti prije suhi grah te ga sami skuhati.
Sastojci
Priprema
Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju. Dodajte nasjeckanu slaninu, malo ju popržite pa dodajte kiseli kupus, crvenu papriku i promiješajte. Neka se kupus pirja neko vrijeme, a zatim ga zalijte s malo vode, tek toliko da ga prekrije pa dodajte crvenu papriku i lovor. Pustite da se kuha oko 20 minuta. Dodajte još vode i kratko kuhajte pa ubacite ocijeđeni grah koji ste prethodno skuhali. Kuhajte još pet do deset minuta pa poslužite uz kobasice ili suho meso.