Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Oprez! Obilne večere donose veći rizik za dijabetes tipa 2

Vrijeme uzimanja tableta veoma je važno. To potvrđuje istraživanje o lijekovima za hipertenziju. Stručnjaci su dokazali da ih treba piti prije spavanja jer se tlak bolje kontrolira tijekom noći

Foto: Dreamstime
1 komentara

Istraživanje je pokazalo kako raspored unosa obroka tijekom dana može biti važniji od konzumirane hrane. Znanstvenici su analizirali podatke prikupljene od dviju skupina ispitanica na dijeti i izračunali da su veće šanse za gubitak suvišnih kilograma imale žene koje su više kalorija pojele za doručak i ručak.

Osim toga, žene koje su imale obilnije obroke navečer imale su veći rizik za rezistenciju na inzulin, stanje koje prethodi dijabetesu tipa 2. Stručnjaci kažu da je za mršavljenje, ali i za očuvanje težine, najbolje uvesti mediteransku prehranu.

Evas Mendes celebrates launch of upcoming New York & Company Collection - New York ŠTO NAM GOVORE MADEŽI? Jedinstvena ‘karta’ madeža po tijelu pretkazatelj je sudbine

Tablete za visoki tlak treba piti prije spavanja

Vrijeme uzimanja tableta veoma je važno. To potvrđuje istraživanje o lijekovima za hipertenziju. Stručnjaci su dokazali da ih treba piti prije spavanja jer se tlak bolje kontrolira tijekom noći. Osim toga, rizik od srčanog udara je manji.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message