Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Opustite se, nije uvijek sve tako crno! Dnevni izazovi mogu biti blagoslov i životne lekcije

Opustite se, nije uvijek sve tako crno! Dnevni izazovi mogu biti blagoslov i životne lekcije

Izazovi koje svakodnevno doživljavamo nisu samo dio normalnog životnog iskustva, nego i prilika za napredak i razvoj te učenje iz različitih situacija

VIDEO

Kada se suočimo s poteškoćama, skloni smo reagirati i oduprijeti se te negodovati, a kada to učinimo, ionako teškoj situaciji dodajemo patnju. Takvom se stanju možete prepustiti, ili pak svjesno uočiti problem i učiniti nešto po tom pitanju.

POGLEDAJTE VIDEO: Vježbe disanja protiv stresa

Pokretanje videa...

Vježba disanja 01:07

Ako prihvatite situaciju i sami sebi kažete da je trenutačno iskustvo takvo kakvo jest i nemate izbora, otvarate se za stvaranje novih iskustava. Iz toga pak možete primiti nove životne lekcije i mudrosti koje inače ne doživljavamo zbog vlastite tvrdoglavosti, piše Tiny Buddha.

- Tjedan je bio težak. Morala sam posjetiti nekoliko liječnika i obaviti laboratorijske pretrage radi simptoma koje sam trpjela. Liječnik je najprije izgubio moj laboratorijski uzorak pa sam se morala vratiti i ponoviti postupak. Zatim su u laboratoriju odgodili obradu. Kako bih došla do nalaza, telefonirala sam im, objasnila situaciju, čekala dok su me spajali i tako je prošlo više od dva sata, a ja nisam imala odgovor, piše Allie Fiffer.

Grickanje noktiju otkriva kakva je zapravo vaša osobnost
Grickanje noktiju otkriva kakva je zapravo vaša osobnost

Na kraju je stigla na dodatni pregled, a ondje su joj rekli da ga je sustav automatski otkazao te da liječnik nije dostupan. Objasnila je situaciju medicinskoj sestri koja je uspjela prebaciti je na pregled kod drugog liječnika.

- Sjela sam nakon što sam joj zahvalila i osvijestila da sam skrenula sa svog duhovnog puta. Uz svaki problem javljalo se ogorčenje, a ja sam poput zmije koja ispušta otrov, suprugu slala pritužbe i frustracije. Razgovarala sam sa medicinskim djelatnicima frustrirano i uz osjećaj da mi tijelo gori dok se suočavam sa prijetećim grabežljivcem. Shvatila sam da sam ublažila stav tek kad mi je medicinska sestra rekla ono što želim čuti. A to mi je pomoglo da na situaciju gledam drugim očima, sa suosjećanjem i bez osuđivanja, nastavila je Fiffer.

Anger issues concept

Tada je uvidjela da je svojim dotadašnjim stavom stvorila još poteškoća te se ponašala kao da je sve oko nje prijetnja, da je zdravstveni sustav neprijatelj. A pravi grabežljivac u toj priči bio je samo njezin um.

- Odmah sam osjetila oslobođenje, poput balona koji se umjesto da eksplodira zbog uboda igle, sada polako ispuhuje. Shvatila sam da se mogu prestati boriti i jednostavno se predati, kaže Fiffer.

Greške parova koje često mogu završiti razvodom poslije Božića
Greške parova koje često mogu završiti razvodom poslije Božića

Nakon pregleda otišla je u laboratorij gdje ju je dočekala velika gužva i činilo se da je red beskrajan. Zato je odlučila izvući broj na redomatu i iskoristiti vrijeme. Situaciju je doživjela kao priliku, a ne kao prijetnju.

- Pogledala sam ljude oko sebe. Promatrala sam kako djeca brižno guraju svoje starije roditelje u invalidskim kolicima, kako je trudnica strpljivo zabavljala svoje troje djece i kako je netko mukotrpno šepao do redomata noseći veliki steznik za noge. Pomislila sam da su svi ovdje  jer imaju neke poteškoće, strahuju za zdravlje i odvajaju vrijeme kako bi bili tu. Svi čekaju, nastavila je Fiffer.

Ljubaznost i strpljenje ljudi koji su je okruživali duboko su je dirnuli. Shvatila je da svi dijele istu priču, istu situaciju. Zato je osjetila duboku povezanost i nježnost zbog zajedničkog iskustva.

- Kako se moja svijest sve više širila, počela sam se povezivati ​​s onima oko sebe. Rekla sam trudnici koja je sjedila kraj mene da se divim njezinom strpljenju, a kada je rekla da nije jela od jutra kako bi obavila pretrage vezane uz trudnoću, postala sam još poniznija i svjesna da je strpljenje izbor. Uspostavila sam kontakt očima s muškarcem čiju sam blagost nazirala ispod maske na licu. Nismo rekli ništa, ali smo rekli sve, prepričava Fiffer.

Kreativni hobiji koji vam mogu pomoći da zaboravite na stres
Kreativni hobiji koji vam mogu pomoći da zaboravite na stres

Nastavila je promatrati ljude oko sebe i primijetila da se iz kaotičnog i nepoželjnog mjesta čekaonica pretvorila u mjesto na kojem je željela boraviti, gdje je osjećala smisao i povezanost s drugima. Na kraju priznaje kako je shvatila da se zapravo nije transformirala čekaonica jer je to bio isti prostor u koji je ušla, nego je ona jednostavno promijenila svoj odnos prema tom mjestu.

Nakon što je podignula nalaze, izašla je iz laboratorija puna energije i dobrog osjećaja. Bila je preplavljena iskustvenom spoznajom da je loš tjedan koji je proživjela zapravo bio priprema za veliku lekciju o izazovima. Uvidjela je kako se može promijeniti ako te izazove prihvati, umjesto da se bori protiv njih.

- Izazovi su blagoslov. Te riječi iz teorije sam pretvorila u praksu  koje se valja pridržavati i stalno na to podsjećati, jer to mi dopušta da zasjam u najboljem izdanju, zaključila je Fiffer.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje