Lifestyle

Komentari 21

Ovih pet poza u seksu će vas još više zbližiti s vašim parterom

Ovih pet poza u seksu  će vas još više zbližiti s vašim parterom

Ovisno o osobnim preferencijama izaberite jednu od pet poza koje će pobuditi energiju i povećati intimnost između vas i partnera. Šaputanje, disanje, pogledi i prianjanje nečije kože na vašu potiču povezivanje

Seks je dobar dio ljubavi, i bilo da je u pitanju nova intimna veze među partnerima ili rasplamsavanje starih strasti, određeni seksualni položaji mogu poboljšati povezivanje i intimnost među partnerima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Seksom se zapravo intimna veza među partnerima ojačava. 

1. Misionarski seks

Ovo je osnovni seks položaj i ne mora biti dosadan. U konačnici, idealan je za postizanje veće intimnosti i zbližavanje s partnerom, jer u ovoj pozi ljubavnika možete gledati, čuti i dodirivati. 

- Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj potiče pogled, zvuk i dodir - kaže dr. sc. Sara Nasserzadeh, seksualna terapeutkinja.

Šaputanje, disanje, pogledi i prianjanje nečije kože na vašu potiču veću intimnost od većine drugih položaja.

2. 'Doggy' položaj

Žene mogu voljeti ovaj položaj zbog duboke penetracije koja vodi velikom užitku. Iako se isprva navedeni položaj, koji funkcionira tako što je jedan partner iza drugog, možda ne čini jako intimnim, ali on je jedan od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera - jer u većini slučajeva može doći do istovremenog vrhunca.

- Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i dijeljenja takve seksualne energije koja će sigurno utjecati na intimniju vezu između partnera - objašnjava Nasserzadeh.

3. Seks pod tušem

- Seks pod tušem omogućuje vam da se potpuno posvetite jedan drugome, i date si vremena da istražite tijelo jedno drugog. Topla voda, ugođaj i zvuk zapljuskivanja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati poticaj za fantastičan seks - objašnjava seksolog Marlowe Garrison. 

4. 'Žlica'

- Vođenje ljubavi u zagrljaju koji pruža ova pozicija će povećati nivo hormona ljubavi, oksitocina te poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i rukama ju mazi, grli i stišće samo pojačava intimnost između partnera - objasnila je seksualna terapeutkinja Debra Laino.

5. Sjedeći lotus

U ovoj pozi partneri imaju sličnu 'jačinu' intimnosti kao i u misionarskom, ali ovdje postoji faktor uzbuđenja zbog novog položaja.

- Muškarac treba sjesti s prekriženim nogama, a žena mu dolazi u krilo omotavajući noge oko njegovih leđa. Lica su vam priljubljena, dovoljno blizu, za razmjenu seksi pogleda i za poljupce. Tijela su omotana što vodi jačem povezivanju i većom intimnošću između ljubavnika - izjavila je Rachel Needle, seksualna psiholognja, prenosi Prevention

Najčitaniji članci