Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Počela sam vježbati svako jutro i oduševila se koliko je to dobro

Počela sam vježbati svako jutro i oduševila se koliko je to dobro

Iako joj je bilo iscrpljujuće, osjećala se slobodnije tijekom večeri, nije ležala u krevetu do dva sata ujutro i listala TikTok, a ujutro na poslu je bila puno produktivnija

VIDEO

Gabbi Shaw odlučila je promijeniti svoj život iz korijena i krenuti vježbati svako jutro prije posla. Svoje iskustvo je podijelila na Internetu i otkrila kako je to utjecalo na nju i zašto je to za nju najbolja stvar koju je učinila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vježba 01:11

- Otkako je moj posao postao jako udaljen, navikla sam ustajati u 8:55 ujutro. Prije sam vježbala ujutro i bila sam produktivnija, pa sam odlučila pokušati ponovno na tjedan dana - rekla je.

- Kao što vam može reći svatko tko voli spavati, teško je ustati rano. Kao tinejdžericu su me roditelji budili za školu i uvijek sam nakon tog buđenja još malo odrijemala - dodala je.

Podijelilo rutinu vježbanja koja je inspirirana stogodišnjacima - može i vama produžiti život
Podijelilo rutinu vježbanja koja je inspirirana stogodišnjacima - može i vama produžiti život

Dakle, kad si je postavila izazov vježbati prije posla svaki dan tjedan dana, bio je pomalo uplašena. No, iako je bilo iscrpljujuće, bilo je i nagrađujuće. Osjećala se slobodnije tijekom večeri, nije ležala u krevetu do dva sata ujutro i listala TikTok, a ujutro je bila produktivnija.

Evo kako je provela tjedan dana kao ranoraniocu i kako se osjećala:

Prije nego što je počela raditi na daljinu, pokušavala je barem jednom tjedno ići vježbati u 7 ujutro.

- Prije nego što je pandemija zatvorila veći dio New Yorka 2020., radila sam u uredu pet dana u tjednu, od 9 do 18 sati. Živjela sam oko 30 minuta od ureda, pa ako bih vježbala nakon posla, bilo je dana kada bih došla kući tek u 20 sati, a onda sam morala napraviti večeru - ispričala je.

No, otkrila je da joj je ipak puno lakše probuditi se rano, otići na vježbanje u sedam ujutro, istuširati se u teretani i otići na posao.

- Osjećala sam se zdravije i snažnije kad sam stalno vježbala. Mogla sam se lako popeti stepenicama na treći kat - supermoć koja mi je nedostajala kad sam se preselila na peti kat 2022. Bilo mi je i lakše nositi se kroničnom boli u leđima - dodaje.

Za trbušne masne naslage su idealne vježbe snage i kardio
Za trbušne masne naslage su idealne vježbe snage i kardio

Što se tiče posla, također se osjećala mnogo produktivnijim. Osim toga, imala je ostatak dana ispred sebe i više vremena za opuštanje noću.

Tako je u ponedjeljak odlučila započeti jednostavno, otišla je na trčanje. Definitivno joj je bilo teško probuditi se ranije nego inače. Ali lokacija nije mogla biti ljepša. Trčao sam ukupno 5,5 kilometara.

- Voljela sam provoditi vrijeme vani jer obično cijeli dan sjedim u stanu dok radim. Udisati svježi zrak dok sam trčala i pratila svoj napredak bilo je mnogo ugodnije nego što sam očekivala - istaknula je.

Sutradan ju je sve boljelo pa joj je bilo teže rano se probuditi. Zato je odlučila vježbati uz YouTube u dnevnoj sobi.

- To me na vrlo neugodan način vratilo u 2020. Odlučila sam da ću se kloniti vježbanja na YouTubeu, osim ako se ne osjećam stvarno nemotivirano - kazala je Gabbi.

Sljedećeg dana je odradila sat vremena vježbe u osam ujutro, i to boks s kružnim treningom. Ovo joj je bio najintenzivniji trening u tjednu i definitivno ju je najviše razbudio.

Liječnica o novom trendu: 'Zbog hot joge može se kolabirati'
Liječnica o novom trendu: 'Zbog hot joge može se kolabirati'

U četvrtak ujutro se probudila prije alarma i odlučila uzeti unajmljeni bicikl u 8:15 ujutro. Vozila ga je do devet sati, ali joj se to baš nije svidjelo.

Kad je došao petak, htjela je ustati i otići na još jedno trčanje. Ali tjedan dana ranog ustajanja ju je umorio, pa je samo otišla na hodanje.

Nakon ovog iskustva, zaključila je da će pokušati vježbati ujutro barem dva puta tjedno - pet dana joj je bilo malo previše, ali ovaj ju je eksperiment potaknuo da ponovno krene s intenzivnim vježbanjem, piše Insider.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom