Lifestyle

Komentari 3

Poljski svećenik radi drive-in ispovijedi zbog korona virusa

Poljski svećenik radi drive-in ispovijedi zbog korona virusa

Tisuće katolika od petka obilježavaju Uskrs, jedan od najvažnijih blagdana u kršćanskom kalendaru, u vrijeme strogih ograničenja društvenog života zbog širenja korona virusa

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: To je izazov: Izolacija s 11-ero djece, među njima i mala beba

Poljski svećenik domislio se drive-in ispovijedima na parkiralištu ispred svoje crkve u Varšavi, kako bi vjernici u vrijeme korona virusa i uoči Uskrsa mogli zatražiti oprost grijeha. Svećenik Mateusz Kielarski sjedi na parkiralištu i zaštićen maskom sluša vjernike nagnute kroz prozor automobila. 

- Iz sigurnosti svog vozila mogu se pobrinuti za svoju dušu i istovremeno zaštititi tijela od zaraze u ova teška vremena - rekao je.

Drive-in ispovjedi organizirane su i u nekoliko američkih saveznih država. 

Tisuće katolika od petka obilježavaju Uskrs, jedan od najvažnijih blagdana u kršćanskom kalendaru, u vrijeme strogih ograničenja društvenog života zbog širenja korona virusa. 

U Poljskoj, jednoj od najreligioznijih država u Europi, zabranjeno je okupljanje više od dvije osobe, a mise smije slušati samo petero ljudi. 

Vlasti su zatvorile škole, restorane i većinu trgovina. Covid-19 zasad je u Poljskoj odnio više od 100 života, a oboljelo je gotovo pet tisuća ljudi. (bs)

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tri Hrvatice s karcinomom: Od korone strahujemo zbog djece

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci