Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pucaju vam nokti? Evo koji su mogući uzroci i kako to riješiti

Pucaju vam nokti? Evo koji su mogući uzroci i kako to riješiti

Ako imate problema s listanjem i pucanjem noktiju, jedan od uzroka može biti manjkava njega, ali i nedostatak hranjivih tvari koje su važne za čvrstoću noktiju, poput kalcija, biotina ili proteina

VIDEO

Ako imate problema s listanjem i pucanjem noktiju, zbog čega ne uspijevate odnjegovati uredne i lijepe nokte koji bi bili ukras na ruci, jedan od uzroka može biti nedostatak hidratacije, odnosno manjkava njega. Također, moguće je da kroz prehranu ne unosite dovoljno hranjivih tvari koje su važne za čvrstoću noktiju, poput kalcija, biotina ili proteina, što postaje i veći problem s godinama. Naime, kako starimo, tijelo proizvodi manje kolagena, koji je također važan za građu noktiju, pa oni postaju sve slabiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Nokti su joj duži od 35 centimetara

Pokretanje videa...

Nokti 01:04

Donosimo nekoliko savjeta za njegu i jačanje noktiju koje možete poduzeti i sami, bez pomoći stručnjaka.

Izbjegavajte kemikalije i dugo namakanje

Nastojte ne izlagati ruke previše utjecaju jakih kemikalija, posebno sredstvima za čišćenje, i nemojte ih predugo i prečesto namakati u vodi. Dok čistite, dobro je nositi rukavice, a nakon što ste završili s kemikalijama i pranjem obavezno namažite ruke hidratantnom kremom.

Redovita i pravilna njega

Barem dva puta dnevno, ujutro i na večer, namažite ruke i nokte hidratantnom kremom. Povremeno uključite u njegu i neko od njegujućih ulja,koja sadrže biotin, keratin ili kalcij, koje treba lagano umasirati u korijen nokta.

Trikovi kako staviti umjetne nokte kod kuće, a da izgledaju kao da ih je radio profesionalac
Trikovi kako staviti umjetne nokte kod kuće, a da izgledaju kao da ih je radio profesionalac

Redovna manikura

Vodite računa o izboru alata za manikuru - rašpice trebaju biti od materijala koji ne oštećuju nokte. Redovito ih podrezujte na dužinu koja vam ne smeta u svakodnevnim aktivnostima i režite ravno. Svaki puta dobro zagladite rašpicom sve rubove, kako nokti ne bi zapinjali o odjeću.

Pazite na prehranu

Vodite računa da u prehrani budu zastupljene namirnice koje doprinose čvrstoći noktiju, poput jaja, orašastih plodova, lisnatog povrća i mliječnih proizvoda, s naglaskom na one obogaćene kalcijem. Redovito podrezujte nokte na duljini koja vam ne smeta u svakodnevnim obavezama i režite ih ravno, pa isturpijajte sve grube rubove koji bi mogli zapinjati o odjeću.

Opskrbite se kolagenom

Kolagen je najvažniji protein u tijelu i jako je važan za zdravlje i kvalitetu kože, kose, noktiju. Kako starimo, njegova proizvodnja i razina opadaju, pa je s godinama dobro razmisliti o dodacima prehrani s kolagenom.

Hit manikura: Kako aplicirati 'press on' nokte u par koraka
Hit manikura: Kako aplicirati 'press on' nokte u par koraka

Kvalitetni lakovi i manikura

Ako nokte lakirate kod kuće, pazite na izbor lakova, posebno na izbor kvalitetne baze, odnosno podlaka koji treba imati i njegujuće komponente.

Profesionalna pomoć

Ako problemi s lomljivim vrhovima noktiju potraju, otiđite na manikuru.Tamo će vam stručno podrezati i obraditi nokte, pa ćete ih doma lakše održavati. Osim toga, dobit ćete savjet za njegu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju