Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Put od lošeg do dobrog seksa traje samo 14 dana: Tu je plan akcije - što napraviti svaki dan

Put od lošeg do dobrog seksa traje samo 14 dana: Tu je plan akcije - što napraviti svaki dan

Umjesto da iskočite čim zazvoni budilica, ukradite pola minute - zagrlite se, pogledajte u oči i prošapćite nešto lijepo. Nemojte krenuti na posao samo uz brzi 'cmok'. Poljubite se 'filmski'...

VIDEO

Ne morate se doslovno držati savjeta, neka vam budu poticaj za razmišljanje, kaže psihologinja Sheryl Kingsberg, koja je osmislila plan za superseks. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto se ljudi seksaju s bivšima?

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

- Najvažnije je samo da ne uzmete zdravo za gotovo da će romantika trajati sama po sebi - ističe prof. Kingsberg. No mnogi parovi se uhvate u zamku rutine pa će dvotjedni raspored raspiriti strasti, ali i ojačati seksualno samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim izgledom. 

- Opterećene stalnom zvonjavom mobitela, brigom za djecu, brigama zbog nedostatka novca, za mnoge žene seks je postao samo još jedan stres koji iscijedi iz njih svu energiju - ističe Gina Ogden, autorica knjige 'Kako vratiti želju'. 

Top pet muških i ženskih seksualnih fantazija: Seks u troje, vezanje, više orgazama...
Top pet  muških i ženskih seksualnih fantazija: Seks u troje, vezanje, više orgazama...

Prvi i najvažniji korak u promjenama jest da porazgovarate s partnerom o tome što želite te da se dogovorite kako ćete idućih 14 dana posvetiti se strastima.

1. dan

Pronađite 15-ak min za razgovor. Prošetajte nakon večere ili razgovarajte u krevetu. Zadržite tu naviku u iduća dva tjedna, pomoći će da se (ponovno) povežete. Zapišite pet detalja zbog kojih volite svoje tijelo kako biste ih osvijestili. Više od 20 posto žena kaže da ih u krevetu sputava nezadovoljstvo tijelom. No istina je da ih muškarci niti ne primjećuju. Taj problem ima samo pet posto muškaraca.

2. dan

Umjesto da iskočite čim zazvoni budilica, ukradite pola minute - zagrlite se, pogledajte u oči i prošapćite nešto lijepo. Nemojte krenuti na posao samo uz brzi 'cmok'. Poljubite se 'filmski', neka to postane pravilo. Posvetite se meditaciji i vježbama joge. Tri jednostavne vježbe bit će dovoljne. Odjenite nešto zgodno za krevet umjesto stare razvučene majice. Ne mora biti seksi, samo malo šarmantnije.

3. dan

Ujutro u raspored ubacite seks. Tad je kortizol na vrhuncu, imate energije, a poslije seksa podići će se razina hormona koji potiču dobro raspoloženje. Nema isprike - ujutro najbolje 'sjeda' seks, koji traje između 7 do 13 minuta. Čak i ako niste raspoloženi, želja će se probuditi kad navalite jedno na drugo. Navečer 'začinite' onih 15 minuta razgovorom o novim pozama i mjestima, seks-igračkama...

Nikako da vam se posreći? Evo u koje doba dana žene obično dožive vrhunac seksualne želje
Nikako da vam se posreći? Evo u koje doba dana žene obično dožive vrhunac seksualne želje

4. dan

Ubacite u raspored 20-30 minuta vježbanja na dan, makar tako što ćete pješačiti na posao ili s posla. Posvetite se istraživanju svog tijela pod tušem - dodirujte se i mazite da biste osjetili što vas uzbuđuje.

Pošaljite seksi mail partneru da se pripremi za prvu 'ozbiljniju' vježbu: priuštite jedno drugom malo masaže i senzualnih dodira, ali - bez seksa. Partneri su često previše koncentrirani na orgazam, a premalo nježni jedno prema drugom.

5. dan

Samozadovoljavajte se nekoliko puta na tjedan. Počnite već danas pod tušem. Na klitorisu je više od deset milijuna osjetljivih živaca, a jedino vi možete osvijestiti točno kako ga treba dodirivati da biste uživali.

Isprobajte neke osnovne položaje joge, to će povećati gibljivost. Isplanirajte s partnerom sutrašnji izlazak, izaberite novi restoran, potražite izložbu ili film koji ćete pogledati... Otiđite u krevet ranije i razgovarajte. 

6. dan

Zaletite se do teretane poslije posla. Osim što povećava razinu endorfina, istraživanja pokazuju da muškarci koji nisu aktivni imaju 40-60 posto veći rizik od erektilne disfunkcije. Potaknite partnericu da vježba i opusti se, stres umanjuje želju za seksom kod žena. Vodite ljubav prije izlaska - posve suprotno planu da se u restoranu najedete pa seksate kad dođete kući, kad se sva krv slije u želudac radi probave.

'Prije seksa moram upozoriti partnerice na veličinu alatke, ne mogu sve podnijeti 25 cm...'
'Prije seksa moram upozoriti partnerice na veličinu alatke, ne mogu sve podnijeti 25 cm...'

7. dan 

Barem jedan dan u tjednu se opustite, radite ono što volite i družite se s obitelji. Nabavite knjige i časopise erotičnog sadržaja pa navečer naizmjenično čitajte jedno drugom na glas.

Pokušajte s erotskim zbirkama Anaïs Nin, ljubavnicom Henryja Millera, pjesmama Pabla Nerude ili trilogijom “50 nijansi sive”. To će pomoći da zaspite s erotikom i seksom na pameti ili vas potaknuti na “djelo” prije spavanja. 

8. dan

Nastavite istraživati tijela, dodirujte se. Recite partneru što vam se sviđa, pitajte ga što njemu odgovara. Istraživanja pokazuju da su žene koje govore o tome što žele u krevetu u 30 posto slučajeva zadovoljnije partnerom i seksom.

Isplanirajte ostvarenje neke partnerove seksualne maštarije - sutra je najbolji dan za to. Pripremite sve što treba - odnesite dekicu u auto, rezervirajte sobu, dogovorite tko će čuvati djecu...

Prodajem svoje rabljene seksi najlonke, dosad sam zaradila skoro pola milijuna kuna!
Prodajem svoje rabljene seksi najlonke, dosad sam zaradila skoro pola milijuna kuna!

9. dan

Opustite tijelo i um jogom. Završite pozom savasana, pozom opuštanja tijela koja se izvodi na kraju vježbanja. Isključite se prije no što krenete u avanturu - stišajte telefon i mobitel, maknite laptop iz sobe, isključite televizor. Ili prošećite do plaže, pronađite skriveni kutak u parku, sakrijte se u vrtu... Večeras ostvarite maštariju koju ste podijelili. Na primjer, neka žene uzmu u obzir da se očekuje inicijativa.

10. dan

Dreamstime

Budite dragi prema partneru - udijelite kompliment, poklonite sitnicu (čak i čokoladom možete iskazati ljubav). Pohvalite partnera. Budite dobri i prema sebi - darujte si nešto zbog čega ćete se osjećati seksi. Novi miris, ruž, neki komad odjeće ili si pripremite opuštajuću kupku. Upalite mirisne svijeće. Nakon večerašnjih 15 minuta razgovora, pogledajte neku komediju i smijte se zajedno. Držite se za ruke.

11. dan

Isplanirajte zajedničku večer, izlazak, šetnju ili gledanje DVD-a - važno je da ste zajedno. Istražujte što sve može pomoći dobrom odnosu, zajedno surfajte, čitajte o tome. Na primjer, istraživanja pokazuju da mirisi lavande i bundeve povećavaju prokrvljenost penisa za 40 posto. Miris krastavca ili likorije povećava prokrvljenost vagine za 13 posto. Palite svijeće, koristite mirisne kupke, masirajte jedno drugo...

Seksualno izgaranje: Evo što nam uništava želju za seksom
Seksualno izgaranje: Evo što nam uništava želju za seksom

12. dan

Otiđite u salon na masažu. Istraživanja pokazuju da dodiri kod žena povećavaju razinu oksitocina, hormona zadovoljstva, što će povećati želju za seksom.

Ako ne možete odvojiti sat i pol vremena, otiđite na frizuru u salon na pranje kose s masažom glave. Kad ostanete sami, pobrinite se da vas ne ometaju i priuštite jedno drugom oralni seks. Čak 65 posto partnera više uživa u oralnom seksu.

13. dan

Razmislite i procijenite koristi koje ste imali od vremena koje ste posvetili odnosu. Jeste li dobili što ste priželjkivali? Kako je prošao partner?

Napišite što vam se svidjelo ili možda nije. Naizmjence čitajte ono što je na svojim papirićima napisao partner. Zabavljajte se, šalite, pohvalite partnera, odnosno istaknite još jedanput što vam se posebno sviđa. Razmislite o novim idejama, razgovarajte o njima. 

Koliko ste ih isprobali? Kakvi su znakovi Zodijaka u seksu - Lav je u cirkusu, Jarac praktičan...
Koliko ste ih isprobali? Kakvi su znakovi Zodijaka u seksu - Lav je u cirkusu, Jarac praktičan...

14. dan

Podsjetite se na koristi od jutarnjeg seksa, hitno. Čestitajte i zahvalite partneru što se uspješno trudio 14 dana. Obećajte jedno drugom da ćete to činiti i ubuduće.

Sigurno ste došli do nekih ideja za bolji odnos ili ste uveli novine koje vas čine zadovoljnijima. Držite ih se. Pokušajte zadržati naviku 15-minutnog razgovora svaku večer. I, ako ništa drugo, ponovite ovaj program nekoliko puta na godinu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja