Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bole vas leđa i vrat?

Rad od kuće: Evo što činiti kad vas zabole leđa, ramena i vrat
1

Britanska fizioterapeutkinja koja se bavi i akupunkturom podijelila je nekoliko savjeta o tome kako si pomoći ako vas tijekom rada od kuće, zbog lošeg stolca i položaja, zaboli u leđima

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Za 'naježiti se': Kako životinje mogu naslutiti smrt, potrese... 

Rad od kuće gotovo da je sinonim za bol u vratu i leđima, koja se može proširiti na ramena, pa i na čeljust, jer mnogi kod kuće nemaju dobro prilagođeno radno mjesto za dulje sjedenje, već sate provode na blagovaonskoj stolici, nagnuti za prijenosnim računalom s malim ekranom zbog kojeg - škilje.

Ako se bolovi jave u vrijeme preventivnih mjera za sprječavanje širenja korona virusa, nema prilike da se naručite na masažu kod fizioterapeuta, ili na tretman akupunkture, no dobra je vijest da postoje rješenja koja možete primijeniti i sami kod kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Renata Nunes, britanska fizioterapeutkinja, akupunkturistica i maserka, podijelila je savjete za ublažavanje bolova, uz pomoć 'rekvizita' koje imate kod kuće - od korištenja ulja za masažu, namotanog starog ručnika, pa čak i korištenja četkice za zube da biste  si olakšali bolove.

Evo savjeta kako si pomoći:     

Identificirajte svoje akupunkturne točke 

Jedan jednostavan način ublažavanja boli je pritiskanje akupresurnih točaka, što nije komplicirano kako se čini. Renata otkriva dva mjesta na ruci koja je lako pronaći, a koja pomažu kod bolova u leđima. 

Ako radite od doma, pazite na leđa - ustajte često i vježbajte
Ako radite od doma, pazite na leđa - ustajte često i vježbajte

- S palcem i kažiprstom čvrsto pritisnite 'brdašce' od kože koja se formira na dnu palca i čvrsto držite pritisnuto oko minutu. Duboko udahnite i opustite ramena - to je dobra pomoć za bolove u vratu - kaže ona, no dodaje kako trudnice ne bi smjele pritiskati tu točku. 

- Druga je točka je na vanjskoj strani vaše ruke. Pogledajte gdje je donji zglob vašeg malog prsta na dlanu, između dva nabora kože. Čvrsto pritisnite i kad to učinite, pomaknite glavu s jedne na drugu stranu, okrećite glavom i pokušavajte ne ukočiti ramena dok to radite - savjetuje Renata, a prenosi Daily Mail.  

Olakšajte bol u čeljusti četkicom za zube 

Da biste olakšali bol u čeljusti, fizioterapeutkinja savjetuje masažu vrata i čeljusti četkicom za zube. Nježno pomičite mišiće vrata prema dolje prema ramenima i od vilice do jagodice. Pritisnite vrlo blago i radite to onoliko puta koliko je potrebno. 

Superjoga: Pobijedite ukočena ramena i bolna leđa vježbama
Superjoga: Pobijedite ukočena ramena i bolna leđa vježbama

Masaža vrata, ramena i leđa - jezikom

Sigurno imate neko ulje za masažu lica. Upotrijebite ga  kako biste ublažili bol u vratu, ramenima i leđima. 

- Upotrijebite četiri ili pet kapi ulja za lice i umasirajte ga duž čeljusti i vrata. Dok to radite, držite jezik na nepcu, uz razdvojene zube. Za maksimalni učinak usta pritom trebaju biti zatvorena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Renata Nunes MCSP (@renatanunestherapist)

Valjak od ručnika za vrat

Još jedna jednostavna metoda ublažavanja boli je upotreba ručnika koji treba smotati u valjak, kao jastuka pod vratom, koji ujedno masira vrat, ramena i leđa. Uzmite ručnik srednje veličine i smotajte ga u dugački valjak. Primite ga na svakom kraju pa podvucite pod bazu glave i povucite prema vrhu vrata te opustite glavu u ručniku. Spustite težinu glave na ručniku. 

Napravite ove četiri vježbe, bol u vratu i ukočenost će nestati
Napravite ove četiri vježbe, bol u vratu i ukočenost će nestati

- Zatim zaljuljajte ručnik s jedne na drugu stranu, kao da želite ljuljati glavu. Možete ga valjati i pod vratom, kao dodatnu masažu - savjetuje Renata.  

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA s Dušanom Bućanom:

Pokretanje videa...

00:25

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje