Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Recept za finu i sočnu tortu od jagoda koju je lako napraviti

Recept za finu i sočnu tortu od jagoda koju je lako napraviti

Zrele i mirisne slatke jagode odličan su izbor voća za lagane ljetne deserte među kojima se ističe torta od jagoda, a za najbolje razultate i miris birajte tamnije voće sitnijih bobica

VIDEO

Posebnost ove torte leži u činjenici da ju je lako napraviti, a ne zahtijeva posebne slojeve, preljeve ni nadjeve da bi osvajala okusom.

POGLEDAJTE VIDEO: Proizvođači jagoda o uvozu

Pokretanje videa...

Jagode 01:15

Odlična je kao samostalan međuobrok ili pak desert nakon objeda, a najvažniji dio pripreme leži u činjenici da vam trebaju isključivo svježe jagode, nipošto zamrznute jer će razmočiti tijesto koje će u tom slučaju biti previše gnjecavo.

Sastojci:

Ulje za kuhanje u spreju
2 šalice (250 g) višenamjenskog brašna
2 žličice praška za pecivo
½ žličica soli
½ šalice punomasnog mlijeka, na sobnoj temperaturi

Top recepti sa sočnim jagodama - od kolača do slatkih koktela
Top recepti sa sočnim jagodama -  od kolača   do slatkih koktela

¼ šalice kiselog vrhnja, sobne temperature
¾ šalice (150 g) granuliranog šećera
½ šalice neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
2 velika jaja, sobne temperature
2 žličice ekstrakta vanilije
½ žličice ekstrakta badema
300 gr svježih jagoda, prepolovljenih
2 žlice džema od jagoda
Šlag za posluživanje po želji


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 22 centimetra obilno namastite neljepljivim sprejom za kuhanje ulja. Umiješajte 2 šalice višenamjenskog brašna, prašak za pecivo i sol u srednjoj zdjeli. Stavite na stranu. Umutite mlijeko i vrhnje u maloj posudi dok smjesa ne postane glatka i također stavite na stranu, piše Epicurious.

Kraljica proljeća: Ova voćka ima više vitamina C od naranče
Kraljica proljeća: Ova voćka ima više vitamina C od naranče

U posebnoj posudi izmiksajte šećer i maslac na sobnoj temperaturi pri visokoj brzini dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Lopaticom ostružite stijenke zdjele. Smanjite brzinu miksera na srednju i dodajte 2 velika jaja, jedno po jedno, dopuštajući svakom jajetu da se u potpunosti sjedini i stružući posudu nakon svakog dodavanja, otprilike 1 minutu svako. Pomiješajte ekstrakt vanilije i badema. Smanjite brzinu miksera na nisku i dodajte polovicu rezervirane smjese brašna te miješajte dok se ne sjedini. Ostružite stijenke zdjele, dodajte mliječnu smjesu i miješajte dok se ne sjedini. Ostružite stijenke zdjele i dodajte preostalu mješavinu brašna. Miksajte dok ne postane glatko.

Tijesto prelijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu lopaticom. Po vrhu rasporedite jagode prerezanom stranom prema dolje u kružnom uzorku. Stavite posudu na lim za pečenje i ubacite u pećnicu. Pecite dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe uglavnom čista s nekoliko vlažnih mrvica koje su se zalijepile za nju, 50-60 minuta. Vrh kolača će i dalje biti prilično blijed. Premjestite posudu na rešetku da se ohladi oko 10 minuta.

U međuvremenu stavite u mikrovalnu 2 žlice džema od jagoda oko 30 sekundi. Promiješajte džem, a zatim ga kistom namažite na vrh kolača. Prođite nožem uz rub kolača i odvojite ga od kalupa, a potom izvadite kolač iz kalupa i prebacite ga na rešetku da se potpuno ohladi. Poslužite uz dodatak šlaga.

Osvježavajući sorbet od jagoda
Osvježavajući sorbet od jagoda
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh