Lifestyle

Komentari 10

Redovito pijenje jogurta štiti od nastanka visokog krvnog tlaka

Redovito pijenje jogurta štiti od nastanka visokog krvnog tlaka

Jedan niskomasni jogurt na dan u kombinaciji s redovitom fizičkom aktivnošću sprečava nastanak kroničnih bolesti srca i djeluje na smanjenje sistoličkog tlaka

Ljudi koji godinama redovito jedu jogurt u prosjeku imaju 31 posto manji rizik od hipertenzije nego oni koji izbjegavaju taj mliječni proizvod, otkrili su američki znanstvenici Nacionalnog instituta za zdravlje srca. Tijekom 15 godina oni su promatrali više od 2000 dobrovoljaca koji su na početku imali uredan krvni tlak. Oni koji su redovito pili jogurt na kraju studije znatno su rjeđe razvili povišen krvni tlak, a pokazalo se da čak i malo količine tog zdravog napitka mogu pomoći u regulaciji tlaka, piše Medical News Today.

Osim blagotvornog učinka na krvni tlak i rad nadbubrežnih žlijezda, jogurt je odlična namirnica jer sadrži velike količine kalcija i proteina potrebnih za dobro funkcioniranje organizma. Zbog toga je jedan niskomasni jogurt na dan u kombinaciji s redovitom fizičkom aktivnošću recept koji može spriječiti kronične bolesti srca, tvrde znanstvenici.

Najčitaniji članci