Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Slijedio prehranu i plan vježbe Arnolda Schwarzeneggera: I ako ste u formi, pozlit će vam...

Slijedio prehranu i plan vježbe Arnolda Schwarzeneggera: I ako ste u formi, pozlit će vam...

Australski YouTuber Zac Perna odlučio je provesti jedan dan živeći kao Arnold Schwarzenegger. Pratio je tijekom 24 sata njegovu prehranu i plan tjelovježbe iz bodybuilderskih dana

Inspirirala ga je Schwarzeneggerova knjiga The New Encyclopaedia of Modern Bodybuilding te se trudio zadrži visok unos proteina, odnosno jedan gram na pola kilograma tjelesne težine te zadržati nizak unos ugljikohidrata izbjegavajući ketozu, piše Men's Health.

POGLEDAJTE VIDEO: Vanja Dukić vježba unatoč raku

Pokretanje videa ...

Vanja (37): 'Jedan dan sam uništena zbog kemoterapija, a već drugi vježbam u teretani’ l MOJA PRIČA 14:02

Tako je Zac Perna kroz šest obroka u danu rasporedio 210 grama proteina, 120 grama ugljikohidrata i 70 grama masnoća. Nakon što je doručkovao zobene pahuljice sa proteinom sirutke i borovnicama, Zac je iskušao intenzivne vježbe za prsa i leđa koje je Arni opisao u svojoj knjizi. Riječ je o vježbama podijeljenima u 51 setu, a sastoje se od dizanja utega i drugih vježbi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zac Perna (@zacperna)

- To je bio glupo težak trening. Užasan trening. Bilo mi je jako teško. Ispada da ja nisam Arnold, a nakon tako nečeg kroz 50 setova možete na kraju samo umrijeti. Sve je to vrlo zanimljivo i htio sam vidjeti koliko mogu, no čak i ako ste u dobroj formi, pozlit će vam. Volumen vježbi je velik i bilo bi dovoljno da ih ponovite dvaput umjesto četiri puta - kazao je Zac.

Schwarzeneggerov sin bilda kao tata nekad: 'Kao jaje jajetu ste'
Schwarzeneggerov sin bilda kao tata nekad: 'Kao jaje jajetu ste'

Nakon treninga bilo je vrijeme za sljedeći obrok, poširana jaja s kruhom.

- Tek sam nakon toga prestao osjećati mučninu - ispričao je i dodao kako je tijekom dana skuhao i pojeo još četiri obroka. Za ručak je jeo odrezak i šparoge, u sljedećem obroku bijelu ribu s rižom i brokulom, slijedila je piletina sa zelenim povrćem i na kraju sir s bademima i proteinskim prahom. O svemu je snimio i video.

POGLEDAJTE ZACOV VIDEO:

Zac je priznao kako je ipak napravio mali odmak od Arnijevih savjeta te je prehranu prilagodio svojoj dnevnoj rutini kako bi najbolje odgovarala njegovom životnom stilu i potrebama tijela. Budimo realni, nitko nije Arnold.

Ne smeta im: Bodybuilderica ima jači biceps od svog muža
Ne smeta im: Bodybuilderica ima jači biceps od svog muža

- Prehranu sam prilagodio sebi i svojim potrebama jer nema smisla jesti 4000 kalorija na dan. Jednostavno sam uzeo hranu koju on voli i iste principe te ih pretvorio u jela kako sam najbolje mogao - zaključio je. 

Arnold Schwarzenegger bio na operaciji srca: 'Fantastično sam'
Arnold Schwarzenegger bio na operaciji srca: 'Fantastično sam'