Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Smršavjela je 40 kilograma i prestala piti tablete za tlak

Smršavjela je 40 kilograma i prestala piti tablete za tlak
1

Isprobavala sam razne dijete. Uvijek se radilo u kratkoročnom uspjehu. Na kraju bi se vratila na istu težinu ili nakupila još više kilograma, kaže Amerikanka

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Potiče bolje spavanje: Najbolje vrijeme za uzimati magnezij

Nakon godina neuspjelih dijeta shvatila je da male odluke mogu dovesti do super rezultata, piše Prevention. 

- Oduvijek sam se borila s težinom. U srednjoj školi sam imala 68 kilograma. Udala sam s 22 godine i rodila dvoje djece prije 30-te. Sa svakom trudnoćom dobila sam 20 kilograma. Tijekom narednih nekoliko godina isprobala sam razne dijete. Uvijek se radilo u kratkoročnom uspjehu. Na kraju bi se vratila na istu težinu ili nakupila još više kilograma. Do 38 godine imala sam gotovo 100 kilograma i u toj godini ostala sam trudna s trećim djetetom - priča Cindy Seder iz SAD. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izgubila 70 kila u 18 mjeseci i pronašla ljubav 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:30

Trudnoća joj je bila izgovor da jede sve i svašta. Uz svaki obrok popila bi čašu čokoladnog mlijeka Svaki dan je jela slatkiše i maslac od kikirikija, ponekad i više puta na dan. 

- Do 39. godine imala sam troje djece i dobila posao pomoćnika ravnatelja u osnovnoj školi. Pokušavala sam uskladiti posao s kućom. Osjećala sa kao da sam na režimu stalnog preživljavanja i brza hrana postala je moj najbolji prijatelj. Zdravlje mi nije bilo prioritet - kaže. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cindy Seder (@mahalomom)

Počela je patiti od visokog krvnog tlaka što je uzrokovalo oticanje ruku i nogu. Morala je piti razne lijekove kako bi to kontrolirala. Njezin liječnik postao je zabrinut i pokušavao joj je objasniti u kojoj mjeri njezina težina utječe na njezino zdravlje. 

- Upozorio me da će dijabetes biti moja sljedeća dijagnoza ako ne učinim nešto po pitanju viška kilograma. Svejedno, nastavila sam uzimati terapiju i živjeti na prženoj hrani, tonama ugljikohidrata i slatkom čaju - kaže. 

Plesom protiv trudova: Njišu kukovima kako bi lakše rodile
Plesom protiv trudova: Njišu kukovima kako bi lakše rodile

- Moja prekretnica nastupila je kad su me dvije prijateljice, Heather i Loretta, pozvale na večeru. Fotografirale smo se kako bi zabilježile trenutak, a slika je izašla na Facebooku. Bila sam u šoku i bilo me užasno sram kada sam vidjela kako izgledam. Nisam mogla vjerovati da sam sebi dopustila da dođem do te točke.Tada sam odlučila preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem - kaže. 

Točno 1. kolovoza 2017. godine postavila je dva dugoročna cilja. Prvo je bilo skinuti se s lijekova za tlak. Drugi je bilo izgubiti 45 kilograma do 16. srpnja 2018., na njezin 50. rođendan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cindy Seder (@mahalomom)

Odlučila je početi polako s malim promjenama hrane. Prije je uvijek odlazila u krajnost i rezultati su bili loši.  Ovaj put odlučila se postepeno na male promjene. Slatki čaj zamijenila je nezaslađenim pa onda vodom. Kavu je prestala šećeriti i na kraju je došla do toga da pije čistu crnu kavu. 

Voditeljica smršavjela 20 kg: I ples uz šipku mi je pomogao...
Voditeljica smršavjela 20 kg: I ples uz šipku mi je pomogao...

Sljedeći korak bio je izbacivanje ugljikohidrata (riže, tjestenine i kruha). Postupno je došla do toga da potpuno izbaci slatkiše. Kilogrami su se tako počeli topiti. 

- Morala sam promijeniti odnos prema hrani i prestati jesti kada sam tužna.  Počela sam istraživati i tražiti zdravu hranu u kojoj uživam. I kada dođem u napast da nešto pojedem, biram zdravo i ono što će me nahraniti - kaže. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cindy Seder (@mahalomom)

Ovako izgleda njezin dnevni menu:

Doručak: Kajgana (2 jaja) s nasjeckanim lukom i zelenom ili crvenom paprikom

Međuobrok: 1 banana

Ručak: Grčki jogurt, nekoliko narezanih jagoda, ¼ šalice borovnica i nekoliko žlica nasjeckanih badema. 

Međuobrok: 1 šalica pereca

Večera: Škampi na žaru, pečene šparoge i slatki krumpir

Desert: 1 jabuka

Od vježbanja je odabrala hodanje, a ponekad ide i u teretanu. Smršavila je 40 kilograma i prestala uzimati terapiju za tlak. 

- Sada mi je zdravlje na vrhu prioriteta. U gubitak kilograma treba uložiti vrijeme, jer to nikako ne ide preko noći - savjetuje Cindy. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Maca u kući uklanja stres, uče dobrom ponašanju i iscjeljuju

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'DESERTI OD OKA': DEAN KOTIGA POSTAO VODITELJ: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam