Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Spas za budžet i vrijeme: 10 jednostavnih recepata s tunom

Spas za budžet i vrijeme: 10 jednostavnih recepata s tunom

Bliži se ljeto i visoke temperature kada je važno jesti lagane obroke, ali i spasiti se od vrućina tako što nećemo vrijeme provoditi u zagrijanoj kuhinji

Za ukusan i jednostavan obrok nije potrebno satima biti za štednjakom, ali ni potrošiti puno novca. Dovoljno je da u kuhinji imate jednu do dvije konzerve tune, tjesteninu ili žitarice, povrće koje volite i začine. Ovih deset recepata kombinira te sastojke na različite načine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivan Pažanin: Tuna s tikvicama za dvoje: Romantika koja se ne odbija 02:02

Tjestenina s tunom

Sastojci: Tjestenina, glavica luka, češnjak, umak od rajčice, tuna iz konzerve

Priprema: Staviti kuhati tjesteninu, a za to vrijeme prodinstati umak od rajčice sa začinima po želji (sol, papar, peršin, origano…), a zatim dodati i tunu. Tjesteninu servirajte na tanjur i prelijte umakom.

Svježi tuna obrok

Sastojci: 500 gr kuhanog krumpira u komadu, 2 glavice zelene salate, 100 gr cherry rajčica, jedan limun (sok), dvije konzerve tune, sir i začini po želji, 2-3 žlice senfa, 2-3 žlice ulja, nekoliko žlica jabučnog octa

Priprema: Krumpir, rajčice i salatu izrezati na kocke. Senf, sir, začine, ocat i ulje promiješajte u zdjelici i prelijte preko nasjeckanog povrća. Ako vam je umak rijedak, možete dodati još senfa ili sira. Na kraju dodajte tunu, a jelo možete jesti odmah ili rashlađeno.

Tjestenina s pestom od špinata
Tjestenina s pestom od špinata

Kroketi s tunom

Sastojci: 3 veća krumpira, 3 žlice maslaca, režanj češnjaka, sol, papar, 300 gr tune iz konzerve, pola glavice luka, vezica peršina, 60 gr topivog sira, jaje

Priprema: Krumpir skuhajte, zgnječite, dodajte maslac i dobro izmiješajte. U drugu zdjelicu naribajte češnjak, dodajte tunu, luk, peršin, sir i jaje. Sastojke dodajte pireu i dobro miješajte dok se ne sjedini. Potrebno je velikom žlicom grabiti smjesu, a onda uvaljati u kuglice između dlanova.

Na kraju izmutite jaja i kuglice uvaljajte u brašno i krušne mrvice. Pržite ih na zagrijanom ulju, a onda stavite na ubrus da se višak ulja upije.

Mediteranski rezanci

Sastojci: 250 g rezanaca, konzerva tune u komadima, velika žlica kapara, 2 velike žlice narezanih crnih maslina, luk, malo maslinovog ulja, sok od rajčice, sol, papar i narezane masline

Priprema: Skuhajte rezance, a za to vrijeme izdinstajte luk, dodajte tunu, kapare, masline, umak od rajčice i začine po želji. Umak možete posuti parmezanom.

Pašteta od tune

Sastojci: 2 konzerve tune, žlica maslaca, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, luk, prstohvat mljevene slatke paprike, žlica senfa, peršin, pola limuna (sok), papar i sol

Priprema: Sve sastojke dodajte u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačena. Servirajte u zdjelu i poslužite uz krekere ili kruh.

Tortilje od tune (za 6 tortilja)

Sastojci: Crvena rog paprika, tikvica, 2 konzerve tune, 2 kisela krastavca, nekoliko maslina, svježa rajčica, tvrdo kuhano jaje, integralne tortilje

Priprema: Izdinstajte papriku i tikvicu, dodajte tunu, masline i još 2 minute dinstajte. Na kraju dodajte kisele krastavce, rajčicu i jaje. Punjenje za tortilje je spremno!

Za večeru složite pileći ramen
Za večeru složite pileći ramen

Sendvič od tune

Sastojci: 2 komada tosta, malo maslaca, 2 lista zelene salate, 3 šnite rajčice, kiseli krastavac, pola konzerve tune, jaje, pola luka, 10 g tvrdog sira

Priprema: Prepecite tost da dobije zlatnu boju, a zatim premažite maslacem i stavite redom: tunu, luk rezan na kolutiće, rajčicu, zelenu salatu, krastavac rezan na listiće. Prženo ili kuhano jaje dodajte na krastavac i poklopite drugom šnitom tosta. Probodite drvenim štapićima i prerežite na trokute.

Tuna s mašnicama

Sastojci: Tjestenina farfalla, konzerva tune, šampinjoni, slanina, luk, zelena salata, sjemenke suncokreta ili bundeve, ocat balzamik, papar, peršin

Priprema: Skuhajte tjesteninu, a na tavi dinstajte luk, šampinjone i slaninu. Tjesteninu pomiješajte s tunom, začinima, zelenom salatom i sastojcima iz tave. Dodajte ocat po želji i pospite sjemenkama.

Tuna s povrćem

Sastojci: 75 g tikvica, 40 g mrkve, 50 g kelja, 80 g patlidžana, 70 g šampinjona, 100 g slanutka, žlica maslaca, 100 g meksičkog miksa, režanj češnjaka, konzerva tune, začini po želji

Priprema: Narezano povrće dinstajte na maslacu i začinite, a onda dodajte slanutak. Tunu možete dodati u jelo kad i slanutak, a možete je poslužiti i sa strane.

Za brz i ukusan ručak: Napravite patlidžane punjene s piletinom
Za brz i ukusan ručak: Napravite patlidžane punjene s piletinom

Kus-kus salata s tunom

Sastojci: 170 g kus-kusa, konzerva tune, rajčica, krastavac, pola glavice luka, pola paprike, nekoliko maslina, limunov sok, peršin, sol i papar

Priprema: Neka se kus-kus namače pet minuta u prokuhanoj vodi. Povrće nasjeckajte i dodajte neocijeđenu tunu s uljem. Na kraju dodajte kus-kus i peršin.

Ako nešto od sastojaka ne volite ili vam nije dostupno, u gotovo svakom receptu možete zamijeniti s onim što preferirate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Danas se pali druga adventska svijeća: Evo što ona predstavlja
DRUGA NEDJELJA ADVENTA

Danas se pali druga adventska svijeća: Evo što ona predstavlja

Dakle, nakon što smo na prvu nedjelju došašća upalili pastirsku svijeću, kao simbol vjere i nade, ova nam donosi mir zbog spoznaje da je svjetlo Isusa bliže
Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa
EVO ŠTO JE IRITIRA

Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa

Što duže kožu izlažete vrućoj vodi, to će vam se više kože isušiti. A ako živite u području tvrde vode? Pa, to je odlična kombinacija faktora koja će uzorkovati svrbež