Bliži se ljeto i visoke temperature kada je važno jesti lagane obroke, ali i spasiti se od vrućina tako što nećemo vrijeme provoditi u zagrijanoj kuhinji
Lifestyle
Komentari 0
Bliži se ljeto i visoke temperature kada je važno jesti lagane obroke, ali i spasiti se od vrućina tako što nećemo vrijeme provoditi u zagrijanoj kuhinji
Za ukusan i jednostavan obrok nije potrebno satima biti za štednjakom, ali ni potrošiti puno novca. Dovoljno je da u kuhinji imate jednu do dvije konzerve tune, tjesteninu ili žitarice, povrće koje volite i začine. Ovih deset recepata kombinira te sastojke na različite načine.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
02:02
Sastojci: Tjestenina, glavica luka, češnjak, umak od rajčice, tuna iz konzerve
Priprema: Staviti kuhati tjesteninu, a za to vrijeme prodinstati umak od rajčice sa začinima po želji (sol, papar, peršin, origano…), a zatim dodati i tunu. Tjesteninu servirajte na tanjur i prelijte umakom.
Sastojci: 500 gr kuhanog krumpira u komadu, 2 glavice zelene salate, 100 gr cherry rajčica, jedan limun (sok), dvije konzerve tune, sir i začini po želji, 2-3 žlice senfa, 2-3 žlice ulja, nekoliko žlica jabučnog octa
Priprema: Krumpir, rajčice i salatu izrezati na kocke. Senf, sir, začine, ocat i ulje promiješajte u zdjelici i prelijte preko nasjeckanog povrća. Ako vam je umak rijedak, možete dodati još senfa ili sira. Na kraju dodajte tunu, a jelo možete jesti odmah ili rashlađeno.
Sastojci: 3 veća krumpira, 3 žlice maslaca, režanj češnjaka, sol, papar, 300 gr tune iz konzerve, pola glavice luka, vezica peršina, 60 gr topivog sira, jaje
Priprema: Krumpir skuhajte, zgnječite, dodajte maslac i dobro izmiješajte. U drugu zdjelicu naribajte češnjak, dodajte tunu, luk, peršin, sir i jaje. Sastojke dodajte pireu i dobro miješajte dok se ne sjedini. Potrebno je velikom žlicom grabiti smjesu, a onda uvaljati u kuglice između dlanova.
Na kraju izmutite jaja i kuglice uvaljajte u brašno i krušne mrvice. Pržite ih na zagrijanom ulju, a onda stavite na ubrus da se višak ulja upije.
Sastojci: 250 g rezanaca, konzerva tune u komadima, velika žlica kapara, 2 velike žlice narezanih crnih maslina, luk, malo maslinovog ulja, sok od rajčice, sol, papar i narezane masline
Priprema: Skuhajte rezance, a za to vrijeme izdinstajte luk, dodajte tunu, kapare, masline, umak od rajčice i začine po želji. Umak možete posuti parmezanom.
Sastojci: 2 konzerve tune, žlica maslaca, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, luk, prstohvat mljevene slatke paprike, žlica senfa, peršin, pola limuna (sok), papar i sol
Priprema: Sve sastojke dodajte u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačena. Servirajte u zdjelu i poslužite uz krekere ili kruh.
Sastojci: Crvena rog paprika, tikvica, 2 konzerve tune, 2 kisela krastavca, nekoliko maslina, svježa rajčica, tvrdo kuhano jaje, integralne tortilje
Priprema: Izdinstajte papriku i tikvicu, dodajte tunu, masline i još 2 minute dinstajte. Na kraju dodajte kisele krastavce, rajčicu i jaje. Punjenje za tortilje je spremno!
Sastojci: 2 komada tosta, malo maslaca, 2 lista zelene salate, 3 šnite rajčice, kiseli krastavac, pola konzerve tune, jaje, pola luka, 10 g tvrdog sira
Priprema: Prepecite tost da dobije zlatnu boju, a zatim premažite maslacem i stavite redom: tunu, luk rezan na kolutiće, rajčicu, zelenu salatu, krastavac rezan na listiće. Prženo ili kuhano jaje dodajte na krastavac i poklopite drugom šnitom tosta. Probodite drvenim štapićima i prerežite na trokute.
Sastojci: Tjestenina farfalla, konzerva tune, šampinjoni, slanina, luk, zelena salata, sjemenke suncokreta ili bundeve, ocat balzamik, papar, peršin
Priprema: Skuhajte tjesteninu, a na tavi dinstajte luk, šampinjone i slaninu. Tjesteninu pomiješajte s tunom, začinima, zelenom salatom i sastojcima iz tave. Dodajte ocat po želji i pospite sjemenkama.
Sastojci: 75 g tikvica, 40 g mrkve, 50 g kelja, 80 g patlidžana, 70 g šampinjona, 100 g slanutka, žlica maslaca, 100 g meksičkog miksa, režanj češnjaka, konzerva tune, začini po želji
Priprema: Narezano povrće dinstajte na maslacu i začinite, a onda dodajte slanutak. Tunu možete dodati u jelo kad i slanutak, a možete je poslužiti i sa strane.
Sastojci: 170 g kus-kusa, konzerva tune, rajčica, krastavac, pola glavice luka, pola paprike, nekoliko maslina, limunov sok, peršin, sol i papar
Priprema: Neka se kus-kus namače pet minuta u prokuhanoj vodi. Povrće nasjeckajte i dodajte neocijeđenu tunu s uljem. Na kraju dodajte kus-kus i peršin.
Ako nešto od sastojaka ne volite ili vam nije dostupno, u gotovo svakom receptu možete zamijeniti s onim što preferirate.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+