
Priprema mesa, krumpira i povrća u pećnici zajedno uštedjet će vam malo vremena, ali i osigurati da svu hranu prožmu fini sokovi te da okusi budu nenadmašni, što je dobar temelj za fini ručak
Lifestyle
Komentari 0Priprema mesa, krumpira i povrća u pećnici zajedno uštedjet će vam malo vremena, ali i osigurati da svu hranu prožmu fini sokovi te da okusi budu nenadmašni, što je dobar temelj za fini ručak
Pečeno meso, krumpir i povrće dobitna je kombinacija za obiteljski ručak, kad su ukućani na okupu. Donosimo vam jedan relativno jednostavan recept, kojim će zasigurno svi biti zadovoljni.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Priprema:
U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjeckani timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinite tom mješavinom komad mesa, pa ga premažite maslinovim uljem i omotajte kuharskim koncem.
Zagrijte tavicu s malo ulja, pa zapecite meso po nekoliko minuta sa svih strana.
Prebacite meso u lim za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite poklopljeno oko jedan sat.
Za to vrijeme u blago posoljenoj vodi kuhajte 15 minuta oguljene ploške krumpira i mrkvu. Ocijedite i dodajte u zdjelu s mesom, začinite majčinom dušicom i crvenim paprom, te pecite otklopljeno na 200°C još 30 minuta.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+