Iako mnogi smatraju da se bolonjez može napraviti relativno brzo, većina kuhara je složna oko toga da ovom jelu treba vremena i da je tajna dobrog okusa baš u dugom kuhanju
Talijanski chef: Jedini recept za bolonjez koji ćete ikad trebati
Talijanski chef Stefano Cilla, koji vodi kuhinju u talijanskom restoranu Bancone u Engleskoj, podijelio je najbolji recept za bolonjez te kaže da vam više nikad neće trebati niti jedan drugi.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za što bolji okus preporučio je da nabavite meso s malo većim postotkom masnoće, a naglasio je i kako iznimno bitno dugo krčkati umak, piše Huffpost.
Stefanov recept za najbolji bolonjez:
(Za četiri osobe, vrijeme kuhanja oko 3 sata i 30 minuta.)
Sastojci:
- 1kg goveđeg mljevenog mesa s 15% masti
- 250g svinjskog mljevenog mesa s 15% masti
- velika glavica luka
- 2 mrkve
- 100g celera
- grančica ružmarina
- 1,5 l pasirane rajčice
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 ml dobrog crnog vina
- Sol
- Papar
- Špageti
Priprema:
1. Sve povrće izrežite na male kockice. U duboki lonac stavite ekstra djevičansko maslinovo ulje i povrće, grančicu ružmarina i počnite ih kuhati na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
2. Dodajte sve meso, okrenite na jaku vatru i kuhajte uz miješanje, dodajte sol i papar.
3. Čim se meso zatvori, uklonite ružmarin, dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari.
4. Dodajte umak od rajčice i pustite da se kuha na laganoj vatri najmanje tri sata i 30 minuta. Svakih 10 ili 15 minuta promiješajte umak, tako da se ne lijepi za dno posude. Svakako još začinite i dodajte malo soli i papra.