Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trenuci u kojima se debljamo: Kako odoljeti finim zalogajima

Trenuci u kojima se debljamo: Kako odoljeti finim zalogajima
1

Nakon prekida, na bogatoj večeri sa švedskim stolom ili uz televizor hrana postaje najbolje društvo, a zbog manjka samokontrole tada se prejedamo i debljamo

VIDEO

Ako želite smršaviti, stručnjaci preporučuju da zatvorite oči i prisjetite se situacija u kojima vam hrana postaje neodoljiva u toj mjeri da jedete sve dok vam ne postane zlo. Je li to primjerice ukusna večera s prijateljima, omiljeni film na tv-u ili nakon prekida, ovisi o vašem karakteru. 

- Snaga volje samo je jedan od faktora održavanja idelane težine, no moramo prihvatiti činjenicu kako ne možemo uvijek imati jaku volju koja nam pomaže odolijeti gurmanskim izazovima- smatra dr. James Hill sa Sveučilišta Colorado.

Na odmoru

Godišnji odor obično predstavlja razdoblje potpunog opuštanja, osobito ako smo otputovali u nepoznat kraj s bogatom ponudom specijaliteta koje nikad prije nismo probali. 

- Ne uskraćujte si užitke već im se prepustite, no svakako obroke podijelite s prijateljima ili partnerom koji vam pravi društvo- savjetuje nutricionistkinja Frances Largeman-Roth.

Primjerice ako ste u Parizu, red je da isprobate slavne krosane ili pjetla u vinu, no zaustavite se samo na jednoj porciji ako nakon povratka želite da vam odjeća pristaje kao prije.

Nakon prekida

Prejedanje nakon prekida ljubavnog odnosa način je rješavanja tuge i ugađanje saom sebi. Rješenje za takvu vrstu debljanja je kretanje i vježbanje, pa pozovite prijateljicu da vam se pridruži u džogiranju na kojem možete analizirati sve pogreške vašeg bivšeg. Uostalom,  vježbanje potiče proizvodnju hormona serotonina od kojeg ćemo se odmah osjećati bolje, naglašava Largeman-Roth.

Večera sa švedskim stolom

Specijaliteti koji izgledaju odlično težak su izazov prilikom mršavljenja, no situacija je još gora ako ste na zabavu došli pregladnjeli. Prije odlaska na takvu večeru dobro je pojesti mali obvrok bogat proteinima koji će vas u tolikoj mjeri zasititi da nećete moći pojesti previše.

Uz televizor

Nešto je čarobno u uživanju s prepunim tanjurom hrane dok se na tv-u prikazuje dobar film, no ono je isto tako najveći razlog debljanja za većinu ljudi. Rješenje je pripremanje zdravih obroka ili grickalica koje se sastoje od omiljenog voća ili povrća, što će koristiti i zdravlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu