Obavijesti

Lifestyle

Komentari 60

Ugrijte se s partnerom tijekom hladnih dana: 16 super savjeta za zabavnu i romantičnu zimu

Ugrijte se s partnerom tijekom hladnih dana: 16 super savjeta za zabavnu i romantičnu zimu

Ne samo da je čokolada ukusna, već je i dobar afrodizijak. Odaberite ih nekoliko i neka vam to bude predigra. Vežite partneru oči i hranite se čokoladom

VIDEO

U anketi koja je nedavno provedena pomoću aplikacije za 'online dating' pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu zimske mjesece provesti s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnosti.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jozo i Sofija 01:40

Tako je, na uzorku od tisuću muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnericom za koju 'nije toliko zagrijan', nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rachel A. Sussman

- Koliko su god ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno - objasnila je dr. Sussman.

No ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri doslovno više napaljeni zimi je vrlo banalan, tvrdi dr. Sussman.

Njeno je objašnjenje da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke razodijevaju i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kaže dr. Sussman, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje što veća izloženost tijela. 

- Štoviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi si uopće mogli dočarati što se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi - kaže dr. Sussman.

Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo 'emotivni i seksualni paketić u hladnim danima' koji će odbaciti s prvim zrakama proljetnog sunca. 

Dr. Sussman to komentira prilično jednostavno i kaže:

- Ako izlazite na uobičajene spojeve, zabavljate se vani solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerojatno imate šanse za nastaviti druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama.

Savjeti kako podići raspoloženje dok večeri postaju sve mračnije
Savjeti kako podići raspoloženje dok večeri postaju sve mračnije

Kad je vani hladno, najbolje se uvući ispod dekice s toplim napitkom u ruci, ali ako tako provedete cijelu zimu, mogli bi vam 'zahladiti' odnosi s partnerom/icom. Da se to ne bi dogodilo, donosimo 16 aktivnosti u kojima možete s partnerom/icom uživati ove zime.

Idite u kupovinu (na malo drugačiji način)

Budući da trebate što više vremena provoditi u zatvorenom, otiđite s partnerom u trgovinu. Pretvorite shopping u pravu zabavu. Pravila su sljedeća - neka svatko uzme 250 kuna i pokuša u 30 minuta pronaći outfit za partnera.

Pogledajte omiljene filmove

Budući da je vrijeme savršeno za provesti ga u krevetu, iskoristite priliku i pogledajte svoje omiljene filmove. Neka svatko odabere jedan. Naoružajte se grickalicama, uzmite dekice i uživajte.

Otiđite u trgovinu čokolade

Ne samo da je čokolada ukusna, već je i dobar afrodizijak. Odaberite ih nekoliko i neka vam to bude predigra. Vežite partneru oči i hranite se čokoladom. Neka on pogađa okuse, a vi ga za točan odgovor nagradite. Nakon toga se zamijenite.

Isprobajte satove joge

Umjesto da hibernirate, posvetite se svom tijelu. Upalite YouTube, pogledajte nekoliko videa joge i krenite s vježbanjem. Nakon nekog vremena, osjećat ćete se bolje.

Izazovite partnera na 'dvoboj'

Maknite mobitele i prepustite se društvenim igrama. Možete li se uopće sjetiti kada ste posljednji put igrali Monopoly? Ako je vaš odgovor negativan, znate što morate uvrstiti u raspored.

Idite na klizanje

Ovo je jedna od omiljenih zimskih aktivnosti. Primite partnera za ruku i pokušajte klizati po ledu.

Sasvim neobična priča: 'Moj je suprug gej i ja sam s tim okej'
Sasvim neobična priča: 'Moj je suprug gej i ja sam s tim okej'

Kupujte knjige

Ako niste raspoloženi za gledanje u ekran, pođite u najbližu knjižaru. Potaknite partnera da odabere knjigu za vas i učinite isto za njega. Nakon što pročitate knjigu, podijelite iskustva.

Pogledajte hokejašku utakmicu

Ako je vaš partner sportski tip, svidjet će im se ovaj izlet - čak i ako to znači sjediti na hladnom klizalištu. Kupite pivo i uživajte - gledanje odraslih muškaraca kako bacaju jedan drugog po ledu može biti zabavno.

Umjesto da naručite hranu, pripremite je

Ono što inače volite zajedno naručivati, vjerojatno se može pripremiti i kod kuće. Nema veze znate li to pripremati ili ne, uvijek je dobro pokušati. Ovako može biti zabavnije. Pronađite recept, kupite namirnice i krenite u avanturu.

Nježne duše: Muškarci nakon prekida veze više pate od žena
Nježne duše: Muškarci nakon prekida veze više pate od žena

Napravite utvrdu od dekica

Niste više djeca, ali malo dječje zabave ne škodi nikome. Uvaljajte se u tople dekice, napravite čaj i uživajte.

Grudajte se

Dreamstime

Izazovite svog partnera na dvoboj kada padne snijeg. To može biti poprilično simpatično.

Prelistajte stare fotografije

Pronađite stari album i pokažite ga partneru, možda naučite nešto novo o njemu, a usput se možete dobro zabaviti.

Ako vam vunena bereta dosadi - ukrasite je broševima i biserima
Ako vam vunena bereta dosadi - ukrasite je broševima i biserima

Pješačite po snijegu

Samo zato što je vani hladno ne znači da ne morate šetati. Pronađite lijepu stazu koja nije preopasna i prošetajte njome s partnerom. To može biti uzbudljiva i romantična pustolovina.

Napravite ledeni koktel

Poigrajte se snijegom i napravite ledeni koktel. Tako ćete pokazati kreativnost i dobro se nasmijati.

Rezervirajte smještaj

Rezervirajte last-minute ponudu hotela i obradujte partnera. Ležati u krevetu cijeli dan je puno bolje kada ne morate oprati plahte, a tamo će vas dočekati i fini doručak. 

Krenite na tečaj

Osim satova keramike i slikanja, pronađite tečaj koji bi mogao odgovarati vama. Iskoristite hladno vrijeme i nešto novo naučite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku