Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Vege burger najfinijih sastojaka će oduševiti i najveće skeptike

Vege burger najfinijih sastojaka će oduševiti i najveće skeptike

Vegetarijanska jela su svakim danom sve popularnija iz razloga što su inovativna i sastoje se od mnoštva interesantnih namirnica koje ljudi rijetko koriste. Vege burger od avokada... Zašto ne?

VIDEO

Sastojci:

  • 2 šalice (od 2 dl) graška
  • manja tikvica
  • 100 g mljevenog lana
  • šalica kvinoje
  • limeta
  • žlica jabučnog octa
  • žlica tahinija, svježi korijander, sol
  • 3 peciva, rikula

Umak:

  • veći avokado
  • 2 mlada luka
  • manja šaka peršinova lista
  • manja šaka listića bosiljka
  • 3 žlice limunova ska
  • 2 žlice majoneze ili grčkog jogurta
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

Kvinoju isperite i prelijte s dvostruko više vrele vode. Kuhajte oko 15 minuta. Grašak stavite u tavu i prelijte vodom. Kad zavrije, kuhajte još minutu ili dvije pa procijedite.

Naribajte tikvicu te stavite u blender s graškom i limunovim sokom, octom, tahinijem, nasjeckanim korijandrom, mljevenim lanom i solju.

Dobro izblendajte dok smjesa ne postane glatka. Kad je kvinoja skuhana, prelijte je smjesom od graška i dobro promiješajte. Oblikujte pljeskavice, stavite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite 20 minuta na 180°C.

U blender stavite sastojke za umak i dobro ih izblendajte.

Prerežite peciva i složite pljeskavice, rikulu, ploške avokada prema želji pa prelijte umakom te preklopite pecivom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj