Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vrlo lako do vitke figure uz pravu hranu bez gladovanja

Vrlo lako do vitke figure uz pravu hranu bez gladovanja
1

Juhe su najbolji međuobroci za topljenje kilograma, pureća prsa i riba izgrađuju mišiće, a gorki grejp i ljute čili papričice ubrzavaju organizam već nakon 20 minuta

VIDEO

Oko pola litre vode na dan ubrzava sagorijevanje kalorija za čak 30 posto, otkrili su njemački znanstvenici. Metabolizam ubrzava i zeleni čaj, koji je zbog toga često sastavni dio programa mršavljenja. Želite li olakšati probavu i pomoći tijelu da se riješi nekoliko suvišnih kilograma, za međuobroke odaberite juhu. Osim što ima malo kalorija te uspješno zatomljuje glad, juha će otopiti kilograme brže nego drugi međuobroci, tvrde stručnjaci sa Sveučilišta Penn State. 

No koncentriranje na proteine (bijelo meso, riba, mliječni proizvodi) najbolje je rješenje za ubrzanje metabolizma i izgradnju mišića koji sagorijevaju kalorije i dok se tijelo odmara, pokazala su brojna istraživanja. Oko 85 g nemasnih purećih prsa ima otprilike 120 kalorija, a sadrži 26 g proteina i samo gram masnoća, pa je uz povrće idealan obrok za tesanje tijela. 

Također, pojedete li uz to čili papričicu, metabolizam će se znatno ubrzati već 20 minuta nakon obroka, pokazuju istraživanja. 

Čisto zrno 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zobena kaša odličan je izbor za energiju i sitost. No valja odabrati čiste zobene pahuljice, a ne instantne mješavine.

Zdravlje iz vode 

Osim što ubrzava metabolizam, voda smanjuje apetit, sprečava nadutost i čisti tijelo od otrova.

Pola grejpa uz obrok za brži metabolizam

Za ljutinu čili papričice odgovoran je kapsaicin, koji potiče zagrijavanje tijela, odnosno ubrzava metabolizam, što pomaže reguliranju težine. Također, svakodnevno jedenje barem polovice grejpa dokazano ubrzava metabolizam, pa se troše kalorije. 

Od tri do četiri nemasna jogurta za vitko tijelo

Ljudi koji su tijekom niskokalorične dijete svaki dan jeli od tri do četiri obroka mliječnih proizvoda smršavjeli su znatno više od onih koji su bili na dijeti siromašnoj tim namirnicama, pokazala su istraživanja objavljena u časopisu Obesity.

Puno voća za manje kalorija

Pretile žene koje su svaki dan jele tri male jabuke ili kruške tijekom niskokalorične dijete smršavjele su više nego one čija prehrana nije uključivala voće, pokazala su istraživanja Sveučilišta Rio de Janeiro. Zbog voća se unese puno manje kalorija na dan.  

Tijelo iz navike troši kalorije i dok miruje

Aerobne vježbe sagorijevaju nekoliko stotina kalorija po satu, no želite li potaknuti metabolizam, oblikovati tijelo i brže istopiti kilograme, najmanje triput na tjedan u plan aktivnosti uključite dizanje utega, upozoravaju američki stručnjaci. Oblikovani mišići tjeraju tijelo da sagorijeva još više kalorija tijekom trčanja, vožnje bicikla, plivanja ili hodanja. Kako bi se spori metabolizam aktivirao, tijelo se mora naviknuti na stalan rad. 

Uz kretanje od tri i pol sata na tjedan, odnosno pola sata na dan, tijelo će u mirovanju trošiti više energije. Mali utezi pričvršćeni za zglobove, bučice, dvije deblje knjige, pa čak i dvije boce napunjene pijeskom ili vodom, praktični su alati za vježbanje kod kuće. Vježbajte cijelo tijelo, a osobito tzv. core mišiće. To su trbušni, leđni (stabilizatori kralježnice i mišići donjeg dijela leđa) te mišići stražnjice. Ti mišići odgovorni su za uspravno držanje i baza su za oblikovanje cijelog tijela - stoga njima posvetite posebnu pozornost. 

Vježba za čvrstu stražnjicu i tonirane ruke

Uzmite bučice u ruke, dignite ruke i savinite ih u laktovima. Stanite s nogama u širini bokova i spuštajte se stražnjicom u čučanj. Pritom pazite da koljena budu iznad nožnih prstiju, a ne da ih prelaze. Zadržite se u čučnju nekoliko sekundi pa se vratite u početni položaj.

Izdržljiva leđa i “pločice” na trbuhu do ljeta

Lezite na prostirku, savinite koljena i postavite stopala ravno na pod. Uzmite bučicu, obuhvatite je rukama i držite je iznad glave.  Podižite torzo trbušnim mišićima odvajajući pritom gornji dio leđa od poda. Bučicu cijelo vrijeme držite iznad glave.

Za oblikovane nadlaktice i vanjski dio bicepsa

Ustanite, a bučice držite usporedno s tlom. Spojite noge, glavu uspravite i držite ravno, a ramena zabacite iza. Bučicu potegnite jednom rukom do visine ramena i vratite natrag, a zatim potegnite uteg drugom rukom i završite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'