Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Želite se početi baviti jogom? Ovo su top savjeti za početnike

Želite se početi baviti jogom? Ovo su top savjeti za početnike

Cilj je usmjeriti energiju ka postizanju što veće razine vlastite svijesti i svjesnosti. Odrecite se svih misli, posebno onih negativnih, usredotočite se na unutarnji svijet

VIDEO

Iako ova aktivnost, naizgled djeluje lagano i usporeno, vrlo je zahtjevna i traži ulaganje vremena i truda. Tjelovježba ne mora biti ekstremna da bi djelovala. Joga izuzetno jača muskulaturu, pomaže toniranju mišića, povećava fleksibilnost i razgibanost tijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

Ako vam se čini da se njome ne možete riješiti viška kilograma, varate se. Promjene se ne događaju preko noći. Za najbolje rezultate, budite redoviti i uporni i vrlo brzo ćete osjetiti kako su vaši mišići jači, a tijelo gipkije. 

Dostupno je jako puno vrsta joge koje početnicima mogu izgledati zbunjujuće, ali ne dajte se obeshrabriti i nemojte odustati. Raspitajte se, gledajte, odaberite onu vrstu koja vam najviše odgovara. Neka ona bude vaša polazišna točka za upoznavanje filozofije joge, mehanike i pravilne upotrebe tijela i mišića koja vas vode različitim položajima.

Počela sam vježbati svako jutro i oduševila se koliko je to dobro
Počela sam vježbati svako jutro i oduševila se koliko je to dobro

Cilj je usmjeriti energiju ka postizanju što veće razine vlastite svijesti i svjesnosti. Odrecite se svih misli, posebno onih negativnih, usredotočite se na unutarnji svijet. 

Pazite što jedete i pijete

Prije početka vježbe, nemojte jesti veće količine hrane, i ne pijte alkohol. Odjeća u kojoj ćete vježbati neka bude lagana i udobna jer vam ništa ne smije ograničavati kretanje.

Tijekom izvođenja joge tijelo se isteže u svim smjerovima i zato si maksimalno olakšajte kretnje. Ne nosite modne dodatke, poput nakita i satova. Izaberite podlogu za vježbu koja nije previše mekana, a ni pretvrda.  

Za trbušne masne naslage su idealne vježbe snage i kardio
Za trbušne masne naslage su idealne vježbe snage i kardio

Ne morate naglo početi

Nekoliko odabranih poza, čak i 15 minuta dnevno, dovoljno će biti učinkovito za početnika. Redovitim vježbanjem steći ćete disciplinu i kontinuitet čime ćete postepeno povećavati vrijeme bavljenja ovom vježbom i osjetiti pozitivne učinke na tjelesnu, emocionalnu i mentalnu dobrobit. 

Nađite udobno mjesto

Mjesto gdje vas nitko i ništa neće ometati. Neka bude dovoljno prostora kako biste mogli izvesti sve pokrete i položaje bez prepreka. Stvorite si mirno i opuštajuće okruženje.

Nekoliko svijeća, zvukovi umirujuće glazbe i mirisi štapića ili nota omiljenih eteričnih ulja mogu vam pomoći u relaksaciji. Prije početka opustite tijelo s nekoliko dubokih udisaja i izdisaja, usredotočite se i ne zaboravite, ključ svega je pravilno i svjesno disanje. 

Ne uspoređujte se s drugima

Gledajte vlastiti napredak. S vremenom će i vaši pokreti biti jednako fleksibilni i snažni poput tuđih. U jogi nema natjecateljskog duha, ona dolazi i gradi se iznutra.

Suptilno pratite i radite na vlastitom napretku. Ne forsirajte se. Kada osjetite bol ili ograničenost pokreta, zastanite; jer pravilan pokret važniji je od naglih i opasnih kretnji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom