Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Znate li što je to moringa ulje? Hit među ženama i spas za kožu

Znate li što je to moringa ulje? Hit među ženama i spas za kožu

Bez obzira na činjenicu koji tip kože imali, ulje je važan dodatak rutini njege. Uz pomoć ulja možete riješiti tegobe poput suhe ili masne kože, začepljenih pora i sličnih problema

VIDEO

No u posljednje vrijeme među uljima se ističe neuobičajeni naziv i mnogi nisu sigurni o čemu je zapravo riječ. Govorimo o moringa ulju, piše HelloGiggles.

POGLEDAJTE VIDEO: Mineralima protiv slobodnih radikala

Pokretanje videa...

02:06

Što je moringa ulje?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moringa oleifera je biljka koja raste na Himalaji, a poznata je po bogatim antioksidativnim i bioaktivnim sastojcima. Kod nas se prevodi kao konjska rotkvica, a svaki dio te biljke koriste u medicinske svrhe. Sjemenke su pak osobito korisne u njezi koće jer se pretvaraju u ulje bogato trigliceridima oleinske kiseline.

- Moringa ulje se sastoji od 40 posto mononezasićenih masnih kiselina, od čega je 70 posto oleinske kiseline - tvrdi dermatologinja Hadley King.

Koje su prednosti tog ulja?

Bez obzira pokušavate li izliječiti ožiljke od akni, smiriti dermatitis ili suhu i nadraženu kožu, moringa je ulje koje će pomoći.

- Njegova baza oleinske kiseline čini ga izvrsnim za pomoć kožnoj barijeri koji donosi hidrataciju i zaštitu od okolišnih čimbenika. To znači da je ulje odličan proizvod za hidrataciju suhe i osjetljive kože - preporučuje dr. King.

Veliki vodič za ljetnu njegu lica: Hidratacija, piling, vrsta šminke
Veliki vodič za ljetnu njegu lica: Hidratacija, piling, vrsta šminke

Međutim, moringa i druga ulja pomažu svim tipovima kože jer se čak i ljudi sa prirodno masnom kožom moraju hidratizirati. Možda se neki pitaju zašto dodati još ulja na već masnu kožu, no Dr. King objašnjava da će to pomoći.

- Ulje moringa je slično ulju koje prirodno proizvodi naša koža, što znači da može pomoći uravnotežiti i nahraniti sve tipove kože, a da nije masno. Također ima antimikrobna i protuupalna svojstva, i zbog visokog sadržaja vitamina E ima i snažna antioksidativna svojstva. Potrebno nam je više podataka da bismo u potpunosti razumjeli učinke ulja morninga u proizvodima za pojedine tipove kože jer još nije bilo mnogo studija o tome - kaže King.

Njega kože lica: Vodič uz koji se ne griješi oko redoslijeda i doze
Njega kože lica: Vodič uz koji se ne griješi oko redoslijeda i doze

Zbog nedostatka kliničkih ispitivanja, savjetuje da napravite test na djeliću kože tijekom 24 sata prije nego što primijenite ulje moringa na čitavom licu. Također, pitajte liječnika o mogućim interakcijama između ulja i bilo kojeg lijeka koji uzimate, osobito ako moringu koristite kao dodatak prehrani, a ne samo za njegu kože.

Kako koristiti ulje

Osim što je izvrstan proizvod za njegu kože, na tržištu se ulje moringe može kupiti i kao dodatak prehrani, kao proizvod koji pomaže rastu kose i noktiju.

- Među stvarima koje najviše volimo kod moringe je njezina svestranost. Koristi se kao ulje za kožu, sredstvo za uklanjanje šminke, nakon različitih kozmetičkih tretmana i još mnogo toga. Usto, ona je savršeni temeljni premaz za šminku jer ima visoku mazivost što znači da se šminka lako nanosi i ostaje tamo gdje želite - kaže Emily Cunningham, suosnivačica i direktorica tvrtke True Moringa.

Njega kože: Što činiti, a što izbjegavati tijekom izolacije?
Njega kože: Što činiti, a što izbjegavati tijekom izolacije?

Kao i kod većine ulja i seruma, postoji određeno vrijeme, učestalost i metoda primjene moringe. Možete ga nanositi svakodnevno uz hidratantnu kremu kako biste u potpunosti hidratizirali kožu za dnevne izazove. Ulje stvara barijeru između kože i okoliša te je štiti, a također djeluje kao izvrsna noćna kozmetika koja obnavlja i hrani kožu tijekom sna. Izvrsno je i za tretmane nakon pilinga.

Fotolia

- Nakon detoksikacijske maske na lice nanesite ulje moringe kako biste obnovili i nadoknadili hranjive sastojke i masne kiseline koji su potrebni vašoj koži. Ako već imate svoju rutinu i u nju želite integrirati ulje moringa, pravilo je postepeno primijeniti proizvode od najrjeđih prema najgušćima. Primjerice, najprije iskušajte sredstvo za čišćenje, pa tonik, kremu, ulje i na kraju kremu za sunčanje - savjetuje Cunningham.

Moringa se može miješati s većinom drugih preparata, ali prije korištenja uvijek se informirajte o mogućim nuspojavama.

Što preporučuju stručnjaci

Kao i većina ulja za njegu kože, ulje moringa može se koristiti samostalno, bilo da se nanosi samostalno na čistu kožu ili u hidratantnu kremu koju inače koristite dodajete nekoliko kapi ulja.

Moringa je također prisutna u bezbroj hidratantnih krema, maski, sredstava za čišćenje lica, seruma, krema za ruke i drugih proizvoda na tržištu. I dok pojedinci preporučuju vrlo specifične proizvode kao najbolje, većina stručnjaka smatra da se ne može pogriješiti u odabiru te da će svaki proizvod donijeti koristi ako ga rabite u skladu sa potrebama vaše kože.

Večernja njega kože: Koje su prednosti formule na bazi ulja?
Večernja njega kože: Koje su prednosti formule na bazi ulja?
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise