Profesionalni kuhari uvijek su u potrazi za novim okusima i zanimljivim receptima. Ante Udovičić otkrio je odličan gorko-sladak okus novog bezalkoholnog piva Karlovačko 0,0% Maxx.
Na Veliki petak probajte nešto drugačije jadranske lignje
Rezultat kreativne inspiracije profesionalnog kuhara Ante Udovičića upravo je knjižica recepata sa sedam blagdanskih jela, a na Veliki petak isprobajte maštovito pripremljene lignje.
Posni Veliki petak idealan je dan za isprobati nešto drugačije, kolutove jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca, jelo u kojemu upravo pivo ima glavnu ulogu pri stvaranju tempure i hrskavosti lignji. Uz ovako pripremljene lignje preporučujemo visoku čašu hladnog bezalkoholnog Karlovačko 0,0% Maxx piva. Ovo pivo napravljeno je od vrhunskih sastojaka, a jedinstven spoj pšeničnog i ječmenog slada daje mu svježinu i odličan gorko-sladak okus.
Kolutovi jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca
Potrebne namirnice za 4 osobe:
1,2 kg jadranskih lignji
200 g gustina
2 vrećice šafrana
400 g punomasnog jogurta
0,2 l piva Karlovačko 0,0% Maxx
6 žumanjaka
1 svežanj vlasca
1 ljutika
0,03 l bijelog vina
100 g brašna
sol, papar
2 l suncokretovog ulja za prženje
Priprema:
Tempura
Žumanjke razraditi s pivom i šafranom, posoliti te umiješati gustin uz miješanje pjenjačom. U gotovu tempuru dodati dvije pune šake leda i promiješati nekoliko krugova.
Jadranske lignje
Jadranske lignje očistiti i narezati na kolutove širine 1 cm te ih provući kroz oštro brašno. Kolut po kolut uranjati u hladnu tempuru i pažljivo spuštati u dobro zagrijano ulje. Lignje pržiti do 3 minute i polagano ih odlagati na papirnati ubrus. Tempurirane kolutove jadranskih lignji poslužiti uz rashlađeni umak od jogurta i vlasca.
Umak
Vlasac na sitno nasjeckati te ga dodati u jogurt. Zatim ljutiku sitno nasjeckati i dodati u jogurt, podliti vinom te posoliti i popapriti. Sve dobro izmiješati i ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi.
Kuharicu „7 pivskih recepata za Uskrs“ možete preuzeti na linku.
Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpirVIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje