Obavijesti

Na Veliki petak probajte nešto drugačije jadranske lignje

Na Veliki petak probajte nešto drugačije jadranske lignje
3

Profesionalni kuhari uvijek su u potrazi za novim okusima i zanimljivim receptima. Ante Udovičić otkrio je odličan gorko-sladak okus novog bezalkoholnog piva Karlovačko 0,0% Maxx.

Rezultat kreativne inspiracije profesionalnog kuhara Ante Udovičića upravo je knjižica recepata sa sedam blagdanskih jela, a na Veliki petak isprobajte maštovito pripremljene lignje.

Posni Veliki petak idealan je dan za isprobati nešto drugačije, kolutove jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca, jelo u kojemu upravo pivo ima glavnu ulogu pri stvaranju tempure i hrskavosti lignji. Uz ovako pripremljene lignje preporučujemo visoku čašu hladnog bezalkoholnog Karlovačko 0,0% Maxx piva. Ovo pivo napravljeno je od vrhunskih sastojaka, a jedinstven spoj pšeničnog i ječmenog slada daje mu svježinu i odličan gorko-sladak okus.

Kolutovi jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca

Potrebne namirnice za 4 osobe:

1,2 kg jadranskih lignji
200 g gustina
2 vrećice šafrana
400 g punomasnog jogurta
0,2 l piva Karlovačko 0,0% Maxx
6 žumanjaka
1 svežanj vlasca
1 ljutika
0,03 l bijelog vina
100 g brašna
sol, papar
2 l suncokretovog ulja za prženje

Priprema:

Tempura

Žumanjke razraditi s pivom i šafranom, posoliti te umiješati gustin uz miješanje pjenjačom. U gotovu tempuru dodati dvije pune šake leda i promiješati nekoliko krugova.

Jadranske lignje

Jadranske lignje očistiti i narezati na kolutove širine 1 cm te ih provući kroz oštro brašno. Kolut po kolut uranjati u hladnu tempuru i pažljivo spuštati u dobro zagrijano ulje. Lignje pržiti do 3 minute i polagano ih odlagati na papirnati ubrus. Tempurirane kolutove jadranskih lignji poslužiti uz rashlađeni umak od jogurta i vlasca.

Umak

Vlasac na sitno nasjeckati te ga dodati u jogurt. Zatim ljutiku sitno nasjeckati i dodati u jogurt, podliti vinom te posoliti i popapriti. Sve dobro izmiješati i ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi.

Kuharicu „7 pivskih recepata za Uskrs“ možete preuzeti na linku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje