Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by: Podravka

Klasični sendviči su prošlost! Ivan Pažanin ima super recept

Zasitili ste se dosadnih sendviča sa šunkom i sirom? Vrijeme je da probate nešto novo. Sendvič s tunom pravo je rješenje za one koji žele malo drugačiji i zdraviji sendvič. Recept donosi jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara

40 komentara

U nedostatku vremena često posežemo za brzim i jednostavnim obrokom kao što je sendvič. No ako ste mislili da oni spadaju u nezdrave obroke, varate se. Ivan Pažanin pokazat će vam kako pripremiti zdrav i ukusan sendvič s tunom. Pogledajte video u nastavku. 

Što je sve potrebni i kako izgleda priprema ovog savršenog sendviča pogledajte u nastavku.

Sastojci:

Šalša:

  • 6 sušenih rajčica (iz uljne otopine)
  • 1 mladi luk
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • malo bijelog vina
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • sol
  • crni papar 
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

Priprema:

  1. Narežite mladi luk, sušene i cherry rajčice.
  2. Na zagrijano ulje stavite mladi luk, kratko popecite, ulijte malo vina, dodajte sušene rajčice, nasjeckani češnjak i peršin. Kratko popecite, dodajte rajčicu, posolite, popaprite i uz podlijevanje vinom pirjajte da dobijete šalšu.
  3. Šalšu maknite s vatre, pospite natrganim listićima bosiljka i pustite da se hladi.
  4. Popecite ploške kruha na nauljenoj grill tavi.
  5. Na plošku kruha stavite pripremljenu šalšu i preko nje rasporedite tunu. Po njoj stavite papriku, salatu, pospite grubo mljevenim paprom, posolite i nakapajte maslinovim uljem.
  6. Poklopite sendvič ploškom kruha, dijagonalno prerežite i poslužite s preostalom šalšom.

I savjet za kraj, prije nego što tostirate kruh, premažite nauljenu grill tavu češnjakom. Dobar tek!

Možda vas zanima i ovo:
Message