Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja

POWERED BY Slanoled

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja
1

Za sve ljubitelje janjetine, sarme ili purice donosimo pomalo otkačene recepte kako bi svoje najdraže jelo pripremili u potpuno drugačijem ruhu! Kulinarske vratolomije nisu prezahtjevne, a okusi vas neće razočarati.

Janjetina u medu i senfu, sarma iz pećnice i purica s ražnja. Zašto ne? Iako ljubitelji ovih delicija zasigurno misle kako ne treba raditi izmjene u tradicionalnim receptima, možda nekoliko izmjena krije još sočnije okuse. Izazivamo vas da se odvažite i isprobate jedan od ovih recepata! Garantiramo da nećete požaliti.

Sočna janjetina s medom

Iako će ljubitelji janjetine reći kako janjetini ne treba ništa više osim soli i pripreme na žaru ili pod pekom, sa sigurnošću možemo reći kako će promijeniti mišljenje budu li dali priliku ovom receptu. U nastavku vam donosimo tajnu marinade koja će janjetinu učiniti još sočnijom!

Sastojci: janjeći but, 6 češnja češnjaka, 2 velike žlice senfa, 2 žlice meda, grančice svježeg ružmarina, 1 dcl vode i 1/2 dcl bijelog vina.

Priprema: Pripremite marinadu od senfa i meda te ostavite janjeći but da odstoji u marinadi tijekom noći. Prije pečenja zarežite but na dvadesetak mjesta, umetnite češnjeve češnjaka te na kraju stavite ružmarin. Tako pripremljen but stavite u posudu za pečenje, zalijte vodom, a po želji dodajte mrkvu ili krumpir. Sadržaj posude pokrijte folijom i lagano pecite na 130 stupnjeva 4 do 5 sati. Pred kraj but zalijte vinom i pecite na 200 stupnjeva kako bi dobio hrskavu koricu.

via GIPHY

Purica na ražnju

Purica neće izgubiti puno na okusu budete li ju pekli u pećnici, no problem je u tome što ju tijekom pečenja morate neprestano zalijevati sokom od pečenja kako bi na kraju bila dovoljno sočna. Prilikom pečenja purice na ražnju svakako pripazite da temperatura ne bude previsoka. Za pripremu ovog jela potrebni su vam purica, sol, Vegeta i vino po izboru.

Priprema:

  1. Puricu očistite i operite, a zatim ju dobro premažite solju i Vegetom pa ostavite da se marinira nekoliko sati.
  2. Nakon toga puricu stavite na ražanj i pustite neka se polagano okreće 2 do 3 sata. Tijekom pečenja puricu premazujte mješavinom vina, soli i ulja.
  3. Nakon što bude pečena, puricu narežite komade i poslužite s prilogom i salatom po želji.

via GIPHY

Sarma koja se peče

Idući recept kojem ćemo promijeniti smjer kretanja jest tradicionalna sarma. U ovom slučaju sastojci ostaju isti, no njezina se priprema mijenja kako se bližite kraju.

Priprema:

  1. Na ulju pirjajte nekoliko manjih glavica luka te dodajte meso, a za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 minuta.
  2. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko 30 minuta.
  3. Stavite smjesu na listove i zamotajte u sarmu te ih složite u posudu. Preostali kupus možete narezati i dodati u posudu.
  4. U posudu ulijte malo vode te ju poklopite ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na 175 stupnjeva 30 minuta.
  5. Pola sata prije no što sarma bude gotova, maknite poklopac ili foliju te povećajte temperaturu na 200 stupnjeva.

Ako vam nije dosta isprobavanja omiljenih jela u otkačenim i drugačijim izdanjima, tu je Slanoled!

POWERED BY Slanoled

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Shangru Yang: 'Da bismo se zaljubili u novo mjesto, ponekad je dovoljno sresti prave ljude'
ŽIVOT U HRVATSKOJ

Shangru Yang: 'Da bismo se zaljubili u novo mjesto, ponekad je dovoljno sresti prave ljude'

Momo je u Hrvatsku stigla iz daleke Kine. Ovdje je pronašla posao i ljubav, stekla je divne prijatelje, kako domaće tako i ljude iz cijelog svijeta. Vjeruje da prijateljstvo nastaje lako kad su obje strane otvorene i spremne povezati se
Mark Viduka o dopinškoj aferi, rodbinskoj vezi s Modrićem i kako mu tata nije dao u Dinamo
UŽIVA DALEKO OD NOGOMETA

Mark Viduka o dopinškoj aferi, rodbinskoj vezi s Modrićem i kako mu tata nije dao u Dinamo

Otac je ugurao kauč u kombi i tako nas vozio na treninge, a Tuđmanu je rekao: 'Oslobodite Pridragu i dolazimo!'. Zbog Croatije sam odbio i Hitzfelda, uoči Partizana danima nisam spavao, tribina u Melbourneu nosi moje ime
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo