Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: PR
PUT DO REZULTATA

Ovo je 5 navika vrhunskih sportaša: Lako ih je usvojiti, a zbog njih ćete i vi biti uspješniji

Uspjeh sportaša krije se u redovitim navikama koje oblikuju put prema vrhunskim rezultatima. U nastavku smo istražili pet ključnih navika koje ne samo da vode do izvanrednih sportskih postignuća nego i do uspjeha u svim aspektima života

Sadržaj donosi: BRITA

U današnjem svijetu, u kojem se čini da je uspjeh ponekad pitanje sreće ili slučajnosti, vrhunski sportaši iz dana u dan pokazuju nam da iza svakog impresivnog postignuća stoje marljiv rad, posvećenost i planiranje. Njihove navike nisu rezervirane samo za teren ili stazu nego su one primjenjive u svakom aspektu života. Bez obzira na to jeste li sportaš ili ne, usvajanje ovih pet ključnih navika može vam pomoći da postignete vrhunske rezultate u bilo kojem području.

1. Postavite si cilj

Michael Jordan jedan je od najvećih košarkaša svih vremena i nije slučajno postao jedan od najboljih. Imao je cilj biti najbolji i neumorno je radio na tome. Usain Bolt najbrži je čovjek na svijetu jer je imao cilj biti najbrži i učinio je sve što je bilo potrebno da to i ostvari. Njihov put do velikih sportskih uspjeha sigurno nije bio lagan jer u sportu, kao i u životu uvijek postoje prepreke koje treba prevladati i izazovi s kojima se treba suočiti. Ali sve je to moguće ako imate cilj koji dovoljno jako želite ostvariti. 

Success,And,Life,Goals,Concept.,Strong,And,Confident,Woman,With

Također, neophodno je postaviti kratkoročne i dugoročne ciljeve. Kratkoročni ciljevi pomažu vam da ostanete usredotočeni i motivirani svakodnevno, a dugoročni ciljevi daju vam nešto čemu možete težiti u budućnosti. Zapitajte se koji je vaš cilj i što želite postići. Neka to bude vaša pokretačka snaga! 

2. Držite se rutine

Rutine su jedan od najvažnijih aspekata sporta koje sportaši mogu razviti kako bi poboljšali svoj trening i natjecateljsku izvedbu. U sportu ima puno stvari na koje se ne može utjecati, poput primjerice vremenskih uvjeta ili protivnika, medutim jedina stvar koju sportaši mogu kontrolirati su oni sami.

Rutine poput rasporeda spavanja i navika spavanja, iako možda niste vrhunski sportaš, utječu na vašu energiju ali i emocionalno blagostanje. Kao što to rade vrhunski sportaši, održavanje dosljednog vremena buđenja i odlaska u krevet može vam pomoći da se bolje odmorite i imate dovoljno energije za sve obaveze tijekom dana. U sportu se zna da na cjelokupno zdravlje i sportski uspjeh utječe i pravilna prehrana te dovoljna količina vode. To je svojevrsno gorivo bez kojega se ne može, a kako bi ono bilo ispravno, nasreću postoje proizvodi poput BRITA uređaja za filtriranje vode, koji omogućavaju filtraciju vode izravno iz slavine i uklanjaju neugodne okuse, mirise, klor, kamenac, mikro plastiku, herbicide, pesticide i teške metale, a propuštaju minerale. 

3. 'Tko ne riskira, ne profitira' 

Preuzimanje rizika važan je dio postizanja izvanrednih rezultata, kako u sportu tako i u životu općenito. Rizik sa sobom nosi nesigurnost i mogućnost neuspjeha, ali on također otvara vrata za nove prilike, učenje i osobni rast. U sportu to često znači isprobavanje novih tehnika, strategija ili taktika, pri čemu sportaši koji se usude izaći iz svoje zone komfora često postižu napredak i uspjeh koji bi možda nekad bio nedostižan. 

Travel,Man,Tourist,Alone,On,The,Edge,Cliff,Mountains,And

Isto tako, preuzimanje rizika zahtijeva hrabrost i mentalnu čvrstoću. Kad se suočavate s neizvjesnošću, razvijate svoju sposobnost suočavanja sa stresom i pritiskom. Ovaj proces osnažuje vašu mentalnu otpornost, čineći vas spremnima za izazove koji vam mogu doći u sportu, ali i u životu. Bez obzira na ishod, zapamtite da je preuzimanje rizika često most prema uspjehu i izvanrednim rezultatima!

4. Istina kao temelj uspjeha

Iako je ponekad teška za prihvaćanja, brutalna iskrenost ima ključnu ulogu u postizanju uspjeha u sportu, ali i u mnogim životnim situacijama. Ona se odnosi na sposobnost suočavanja s istinom, bilo da je riječ o vlastitim sposobnostima, postignućima ili neuspjesima. Bez prepoznavanja svojih slabosti, složit ćete se s tim, teško je napredovati. Kad smo brutalno iskreni prema sebi i drugima, jasno vidimo jesmo li negdje podbacili i trebamo li nešto poboljšati. Iskrenost je i temelj međuljudskih odnosa. Primjerice, u sportu otvorena komunikacija s trenerima, suigračima i protivnicima omogućava bolje razumijevanje i suradnju te naposljetku igru i rezultat, a u životu iskrenost izgrađuje povjerenje i dublje emocionalne veze s drugima.

5. Konstantno učite

Bez obzira na to je li riječ o profesionalnim sportašima ili ljudima izvan sportskog svijeta, cjeloživotno učenje ima mnoge prednosti koje mogu značajno utjecati na postignuće i kvalitetu života. U današnjem svijetu, obilježenom brzim promjenama, sposobnost da se neprestano uči i prilagođava novim informacijama i promjenama okoline ključna je za postizanje uspjeha i osobnog razvoja.

Happy,Smiling,Diverse,People,Sharing,Success,,Giving,High,Five,After

Stjecanjem novih znanja, vještina i iskustava možete proširiti svoje vidike i dosegnuti nove razine izvrsnosti. Cjeloživotno učenje je, dakle, neizostavan alat za postizanje uspjeha, a bilo da ste profesionalni ili rekreativni sportaš ili samo netko tko traži bolji život, otvorenost za učenje pruža vam priliku da se razvijete i ostvarite svoj puni potencijal. 

Dakle, izvanredna postignuća nisu samo rezultat sreće. Uspjeh dolazi iz namjere, truda i primjene ključnih navika koje su svojstvene vrhunskim sportašima. Dok težite izvrsnosti, razmotrite ove navike i primijenite ih u svojoj svakodnevnoj rutini. I zapamtite, kao što BRITA uređaji za filtriranje vode uklanjaju nečistoće, tako će i sve spomenute navike ukloniti prepreke na putu prema vašem vlastitom uspjehu! 

BRITA ulaže u sport jer brine za zdravlje i upućuje na važnost vode kao vitalnog resursa, pa je tako ove godine ponosni partner Ekotlona - plogging utrke u Hrvatskoj. Utrka će biti 9. rujna na zagrebačkom Bundeku, a sav prihod od prodaje kotizacija donirat će Taekwondo klubu osoba s invaliditetom Kukkiwon Zagreb kao doprinos organizaciji putovanja na SP u Meksiko. Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje

Sadržaj donosi: BRITA

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode