Obavijesti

News

Komentari 90

Antonija je bila na mostu i ušla u kamion. Vozio je Paravinja...

Antonija je bila na mostu i ušla u kamion. Vozio je Paravinja...
42

Djevojku su posljednji puta vidjeli 7. lipnja 2011. godine oko 10 sati na Čikolskom mostu gdje je stopirala u smjeru Splita. Posljednji signal s njezinog mobitela je zabilježen u 15.40 sati...

VIDEO

Antonia Bilić (17), maturantica srednje Trgovačke škole iz Kričaka, izašla je iz svoje obiteljske kuće u okolici Drniša u utorak 7. lipnja 2011. godine oko 8.30 sati i nikada se više nije vratila. Djevojku su posljednji puta vidjeli oko 10 sati na Čikolskom mostu gdje je stopirala u smjeru Splita. Posljednji signal s njezinog mobitela je zabilježen u 15.40 sati kod odmorišta Modruš kod Ogulina. 

- Drniš ne može imati uređen javni prijevoz poput velikih gradova, no Grad, zajedno sa Županijom i uz pomoć države, pokušava urediti siguran prijevoz do škole i natrag za svu djecu. No, uvijek ima onih srednjoškolaca, pogotovu polaznika završnih razreda, koji kući odlaze ranije ili kasnije. Zato se, na žalost, na Čikolskom mostu se i dalje stopira - kaže gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:52

Krenula je jedna od najvećih potraga u povijesti Hrvatske. Nakon apela obitelji u potragu su se osim policija i spasioca uključili brojni građani. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Filip Brala/Pixsell Filip Brala/Pixsell Filip Brala/Pixsell
83
| Foto: Filip Brala/Pixsell

Umirovljeni policajac Frane Bilić je posvjedočio da je vidio kako Antonia ulazi u kamion, ali je zamijenio boje. Rekao je da je ušla u kamion s plavom ceradom. Na kraju je policija utvrdila da je Antonija ušla u kamion sa sivom ceradom i plavom kabinom.

Paravinji 40 godina zatvora: "Pustite me, j*** vam mater"
Paravinji 40 godina zatvora: "Pustite me, j*** vam mater"

Policija je 22. lipnja zaustavila plavi kamion kod Svetog Roka koji je bio jedino vozilo koje se poklapalo sa snimkama i signalom mobitela nesretne djevojke. Policija je ubrzo saznala da je kamion vozio Dragan Paravinja (48). U bijegu je proveo 71 sat. U BiH je pobjegao ilegalno, tako što je preplivao Savu. Policija ga je opkolila 24. lipnja u Donjim Srđevićima kod Srpca. U Paravinjinoj kući u Srđevićima policajci su našli oproštajno pismo u kojem je tvrdio da će se ubiti i da nije kriv, te da mu sve namještaju bivši suborci. 

Iako je na početku nijekao zločin, Paravinja je uskoro sve priznao. 

Paravinji su ponovno poništili presudu za ubojstvo Antonije
Paravinji su ponovno poništili presudu za ubojstvo Antonije

Lagao da je Antonijino tijelo bacio u Krku

Paravinja je policiji lagao i rekao da je tijelo Antonije Bilić bacio u rijeku Krku. Šibenski vatrogasci su crpkama isušili jezero Brljan kraj Oklaja, ali u njemu nisu našli Antonijino tijelo. Pretražili su i obližnje akumulacijsko jezero, područje uz cestu Drniš-Split te tok rijeke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka. Njegove laži su koštale nekoliko milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Pronašli Antoniju

U studenome 2012. godine kod kamionskog ugibališta u selu Fulaje, na području Josipdola, pronađene su ljudske kosti koje su poslane na analizu u Zagreb, a odmah se stvorila sumnja da se radi o posmrtnim ostacima Antonije Bilić. Prema prvim rezultatima Zavoda za sudsku medicinu potvrđeno je da kosti pripadaju mlađoj ženi. Dodatna analiza potvrdila je da ostaci pripadaju nesretnoj djevojci. Antonijini ostaci identificirani su čak 541 dan nakon njenog nestanka. 

Sude mu po treći put: Dragan Paravinja rekao da nije kriv
Sude mu po treći put: Dragan Paravinja rekao da nije kriv
Paravinju premjestili u splitske Bilice: Ćeliju dijeli s cimerima
Paravinju  premjestili u splitske Bilice: Ćeliju dijeli s cimerima

Obitelj Bilić i prijatelji oprostili su se od Antonije na ispraćaju 5. prosinca 2012. godine. Lijes su u povorci nosili članovi HGSS-a koji su neumorno tragali za djevojkom. 

Duško Jaramaz/PIXSELL

Draganu Paravinji sudilo se tri puta, a 2016. godine na Županijskom sudu u Splitu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za ubojstvo i silovanje u pokušaju maloljetne Drnišanke Antonije Bilić (17) u lipnju 2011. godine. Paravinja se na tu odluku žalio pa mu je Vrhovni sud prepolovio kaznu.

"Paravinja i Kapetan Dragan se dobro slažu, čitaju si spise"
"Paravinja i Kapetan Dragan se dobro slažu, čitaju si spise"

Za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije dobio je 35 godina, a za pokušaj silovanja u BiH dobio je 2 godine i 10 mjeseci zatvora. Vrhovni sud tu kaznu je preinačio u 15 godina za ubojstvo i pet godina i osam mjeseci za pokušaj silovanja. U kaznu ulazi vrijeme od šest godina koliko je ukupno proveo u zatvoru i pritvoru.

PROČITAJTE PRESUDU PARAVINJI:

Presuda Paravinji by 24sata on Scribd

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca