News

Komentari 98

Bandić doživio potpuni debakl, dobio manje od 2 tisuće glasova

Bandić doživio potpuni debakl, dobio manje od 2 tisuće glasova

Njegova stranka, koja je nekoć bila relativno uspješna, nije bila ni blizu osvajanja barem jednog mandata. A taj debakl predvodio je sam Bandić koji je bio nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici

Kontroverzni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić doživio je potpuni debakl na parlamentarnim izborima.

Njegova stranka, koja je nekoć bila relativno uspješna, nije bila ni blizu osvajanja barem jednog mandata. A taj debakl predvodio je sam Bandić koji je bio nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici gdje je dobio tek 1789 glasova nakon prebrojanih 99,51 posto glasova. Na prošlim je izborima Bandićeva stranka u koaliciji s još nekim manjim strankama osvojila  preko 18 tisuća glasova, a sam gradonačelnik imao je tek nešto manje od deset tisuća.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavi se u stožeru Mosta

Stranka 365 prošla je još gore u prvoj jedinici koja obuhvaća centar Zagreba, a tamo su imali 1759 glasova na prebrojanih 98,56 posto listića. Ljubo Jurčić dobio je 337 glasova, a ovi izbori pokazali su kako je Bandić u jako lošoj poziciji uoči lokalnih izbora koji se održavaju iduće godine.

Jedan od glavnih političkih oponenata u Zagrebu mu je Tomislav Tomašević, prvo lice koalicije Možemo. Ta koalicija pomela je Bandića u Zagrebu na ovim izborima, Tomašević je sam imao gotovo 20 tisuća glasova, a to bi mogao biti tek jedan od znakova da se Mikijeva vladavina bliži kraju.

Bandić je svoj poraz na državnoj razini pripisao prevelikoj posvećenosti poslu u Zagrebu:

- Dok god radimo u Zagrebu svoj posao pošteno, korektno i nosimo teret odgovornosti dvije krize - Covid i potres, ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezultat - rekao je.

POGLEDAJTE ATMOSFERU U STOŽERU HDZ-a:

Najčitaniji članci