Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
155 komentara

Bandićeva zamjenica o smjeni ravnatelja: 'Bit ću eksplicitna'

'Što biste rekli da ravnatelj neke škole raspiše natječaj za učitelja matematike, a onda na to mjesto primi učitelja likovnog jer je ostavio dobar dojam?', upitala je Bandićeva zamjenica novinare

Foto: PIXSELL
155 komentara

Predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina u zgradi Gradske uprave novinarima je objasnila razloge smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, dr. med Bore Nogala.

TIM MU DRŽI LEĐA Doktor je plakao ispred bolnice: 'Nikad nikom nisam lizao dupe'

- Upravnom vijeću nije ostavljeno na volju je li potrebno ili ne razriješiti ravnatelja, već ostaje jedino razriješiti ga. Dakle, kada vijeće dobije izvješće o propustima u postupanju, dužno je razriješiti ga. Prema tome, Nogala nije smijenilo Upravno vijeće jer ima mogućnost o tome samostalno odlučivati, već jer je to dužnost. Sve drugo su insiniuacije, poručila je na konferenciji Stavljenić Rukavina.

POGLEDAJTE VIDEO

Dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika, pojasnila je pobliže cijeli slučaj.

- Bit ću vrlo eksplicitna. Što biste rekli da ravnatelj neke škole raspiše natječaj za učitelja matematike, a onda na to mjesto primi učitelja likovnog jer je ostavio dobar dojam. To se dogodilo u Srebrnjaku. U njoj se obavljaju zahvati za koje bolnica nema licencu, za koje do jučer mi u gradu Zagrebu nismo znali. Davali su suglasnost na zapošljavanje pedijatra, a umjesto pedijatara su zapošljavali specijalista školske medicine, otorinolaringologa ili kirurga. Za to bolnica uopće nema suglasnost - objasnila je.

OGLASIO SE BORO NOGALO Smijenili ravnatelja bolnice, on za sve krivi 'interesne skupine'

- Zgroženi smo, to nije istina - bio je komentar na pressici na činjenicu da dr. Nogalo nije smio u bolnicu.

- Činjenice su utvrđene na temelju dokumentacije koja je zatražena od bolnice Srebrnjak. Dokumentaciju o propustima smo dobili od voditeljice računovodstva te voditeljice kadrovskih i pravnih poslova. Nakon što mu je uručeno izvješće, on je imao mogućnost da dostavi dokaze kojima bi osporio navode iz izvješća, ali do danas ga nismo dobili, sve do srijede kada je Nogalo razriješen. Propusti u zapošljavanju dogodili su se u razdoblju između 2014. i 2019. godine. Kolegica Zovko koja je uz mene provodila kontrolu je bila svaki dan u komunikaciji s pravnom i kadrovskom službom bolnice. Da ne bude zabune, dokumentaciju je dostavila bolnica, postoji špranca po kojoj se to događalo. Pred Upravno vijeće se dolazilo s jedinim prijedlogom o zapošljavanju, a onda bi napravio po svom. Pritom nikada nije bilo objašnjenja - objasnilo se novinarima na presici.

UGLEDNI DOKTOR NOGALO Bandić smijenio ravnatelja radi uklete bolnice na Sljemenu?!

- Što bi bilo da je nešto pošlo po zlu? Očekuje da Ministarstvo zdravstva pošalje u bolnicu zdravstvenu inspekciju. Vrlo je znakovito što je to jedina bolnica koji nema potpisani ugovor sa HZZO-om - poručila je dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message