Obavijesti

News

Komentari 5

Bošnjak na suđenju Mamićima: 'Ovo nije moj potpis, vještačite ga! Nisam spreman za suđenje'

Bošnjak na suđenju Mamićima: 'Ovo nije moj potpis, vještačite ga! Nisam spreman za suđenje'

Bošnjak je svjedočio prvi i, kao i svi nogometaši do sada, ispričao je kako je i kada došao u Dinamo. Profesionalni ugovor s klubom potpisao je 2004. godine i to na četiri godine. Došao je kao slobodan igrač

VIDEO

U nastavku suđenja braći Mamić i ekipi odgovornoj za izvlačenje novca iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku saslušani su novi svjedoci. To su bivši nogometaši Dino Drpić i Ivan Bošnjak te bivši potpredsjednik Dinama, a sada izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina.

Bošnjak je svjedočio prvi i, kao i svi nogometaši do sada, ispričao je kako je i kada došao u Dinamo. Profesionalni ugovor s klubom potpisao je 2004. godine i to na četiri godine. Došao je kao slobodan igrač, o tome je pregovarao sa Zdravkom Mamićem. Nakon odigrane 2.5 godine otišao je u drugi klub.

- Mislim da mi je ugovor s Dinamom iznosio 144 tisuće eura bruto. Sve je bilo korektno. Dinamo mi ništa nije ostao dužan. Novac sam dobivao na račun i nisu mi nikada ništa uplaćivali u gotovini. Kada sam odlazio u Genk nisam imao pravo na podjelu transfera. Agent mi je samo javio da su se klubovi dogovorili i da su prihvaćeni mojih zahtjevi. Što su se oni dogovorili, meni nije poznato i nije me zanimalo - kazao je sudu Bošnjak dodajući kako je s Dinamom imao potpisan samo jedan ugovor no, tužitelj mu je poto pokazao dva na kojima stoji njegovo ime. Bošnjak ih je pogledao i rekao da je prvi uistinu njegov, ali da ovaj drugi vidi prvi puta. 

Bivši igrači Dinama 'zaboravili' na Mamićeve isplate, a potvrde su sami bili potpisivali...
Bivši igrači Dinama 'zaboravili' na Mamićeve isplate, a potvrde su sami bili potpisivali...

'Ne sjećam se da su igračima smanjivali plaće'

- Nisam to potpisao. Zašto bih potpisao dva ugovora? Ako bih potpisao drugi, prvi je morao biti raskinut - dodao je Bošnjak ističući kako se sad osjeća kao da je bombardiran informacijama i radije bi ih provjerio nego da nešto krivo kaže.

- Sjećam se da su nekim igračima smanjivali plaće kada smo ispali iz konkurencije za prvaka no, mislim da ja nisam potpisao smanjivanje ugovora – dodao je.

USKOK-ov zamjenik tužitelja mu je potom pokazao aneks ugovora iz 2. siječnja 2004. po kojem je dobio 150.000 eura jednokratne naknade. Bošnjak kaže da ga nije potpisao i da nije dobio naknadu od 150.000 eura.

Tužitelj mu potom pokazuje novi aneks po kojemu Bošnjaku pripada 50 posto od realiziranog inozemnog transfera.

- Ni to nije moj potpis. Da sam imao 50 posto od transfera, to ne bi bila mala cifra i morala bi ići preko mog računa. Ne znam koliko je moj transfer iznosio, ali pričalo se da je bio 2 milijuna eura. Po tome, dobio bih milijun eura, a nisam – komentirao je Bošnjak.

Na pitanje da i je možda Dinamu oprostio milijun eura, Bošnjak je ironično rekao da nije jer, tko bi kome oprostio milijun eura.

'Raskid ugovora mora biti i u HNS-u'

No, Filip Glavaš, odvjetnik Zdravka Mamića, pokazao je Bošnjaku raskid ugovora s Dinamom na kojemu je njegovo ime. 

- Ovaj potpis ni malo ne liči na moj. Nema mi smisla da sam par dana nakon potpisivanja profesionalnog ugovora s Dinamom raskinuo taj ugovor. Dali ste mi tu sad već sedam papira. Jedan znam, jedan ne znam.. Ne možete igrati za Dinamo s raskidom ugovora, ako je raskinut ugovor, od toga dana više nisam bio igrač Dinama. Ne bih potpisao raskid ugovora jer prije Dinama nisam nigdje igrao i jedva sam našao klub u kojemu bih igrao. Sve ovo nema veze s vezom – izjavio je iskreno Bošnjak dodajući kako bi raskid ugovora, da ga je potpisao, morao biti i u HNS-u.

Potom ga je odvjetnik Marija Mamića pitao da li se slaže da se vještači njegov potpis, na što je Bošnjak rekao da se slaže. A i rekao mu je kako je u istrazi naveo da je bilo više ugovora, uključujući i raskid, te da je tada rekao da je od Mamića dobio 1500 eura na ruke ali se ne sjeća da li je za to potpisao potvrdu.

Balaban: Ne sjećam se da mi je Zdravko dao novac u gotovini...
Balaban: Ne sjećam se da mi je Zdravko dao novac u gotovini...

- Vještačite mi potpise. Ovaj potpis nema slovo 'i', a ja se uvijek potpisujem sa 'i, s time počinjem. Osjećam da sam nespreman za ovo svjedočenje. Uglavnom, u Dinamu nisam potpisivao pa raskidao ugovore. Kada bi se od institucija koje su zaprimile taj raskid ugovora i druge ugovore između mene i Dinama koje spominjete, izvukle na vidjelo i ja bih volio to vidjeti. Ponavljam, potpisao sam s Dinamom jedan ugovor – izjavio je Bošnjak.

Tužitelj ga je pitao i da li mu je Dinamo ikada bio dužan 250.000 eura no, svjedok je odgovorio da nije.

– Jeste li ikada od bilo kojih stranih tvrtki, fizičkih, pravnih osoba, bilo koga, primili ikada ikakav iznos u gotovini? – pitao ga je tužitelj Mišković.

– Možda sam primio par tisuća eura za stan kada sam došao tek u Dinamo i da je to bilo na ruke no, sve ostalo je išlo na račun – rekao je svjedok Bošnjak. 

Nakon njega pozvan je na klubu Dino Drpić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...