Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

Brođani do daljnjeg na vodi iz cisterne: 'Stanje će potrajati...'

Pitka voda iz cisterni i spremnika je dostupna svim građanima, dok će se flaširana dijeliti isključivo starim i nemoćnim sugrađanima te onima koji ne mogu sami doći po pitku vodu, priopćili su iz Grada

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
65 komentara

Situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom je stabilizirana, ali građani moraju znati da bi ona mogla potrajati, zaključak je to donesen u nedjelju na sjednici Stožera civilne zaštite i spašavanja Grada Slavonskog Broda.

POMAŽE I VOJSKA Brođani za Uskrs u redovima ispred cisterni s pitkom vodom

Tijekom posljednja dva dana građanima Slavonskog Broda pitka voda osigurana je iz državnih robnih zaliha uz pomoć cisterni koje obilaze područje 16 gradskih mjesnih odbora. Kako bi voda bila još dostupnija građanima, postavljeni su i spremnici s pitkom vodom kapaciteta 1.000 litara koji će ostati na predviđenim lokacijama sve dok se za to bude bilo potrebe te će se redovno nadopunjavati. 

ONEČIŠĆENJE VODE I vojska u Slavonskom Brodu: Dostavlja pitku vodu iz cisterni

Pitka voda iz cisterni i spremnika tako je dostupna svim građanima, dok će se ona flaširana dijeliti isključivo starim i nemoćnim sugrađanima te osobama koje nisu u mogućnosti same doći po potrebnu pitku vodu. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL

Kako je istaknuo gradonačelnik Mirko Duspara, uz već postojeće lokacije plan je postaviti i dodatne spremnike s vodom u blizini svih osnovnih i srednjih škola na području Slavonskog Broda, koje su u ovom trenutku još uvijek zatvorene zbog školskih praznika. 

Zbog velikog broj upita građana o utjecaju zabilježenih koncentracija ugljikovodika u vodi na njihovo zdravlje na sjednici Stožera u subotu, na kojoj su sudjelovali i članovi Vlade RH, gradonačelnik je zatražio i službeno očitovanje nadležnog ministarstva na ovo pitanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Tijekom dana Grad Slavonski Brod zaprimio je traženo očitovanje Ministarstva zdravstva u kojem se navodi da; iako voda u Slavonskom Brodu nije zdravstveno ispravna za piće niti nakon termičke obrade, važno je naglasiti kako nije došlo do opasnosti za građane. 

BROĐANI OČAJNI 'Premijeru, pije li vaše dijete flaširanu vodu? Učinite nešto!'

U nadležnom ministarstvu ističu kako građani koji su koristili vodu za piće i pripremu hrane, nemaju razloga za zabrinutost jer kratkotrajno izlaganje ugljikovodicima u zabilježenoj koncentraciji neće naštetiti njihovom zdravlju. Tako objašnjavaju da se voda iz vodoopskrbnog sustava može koristiti za svu potrošnju u kućanstvu, primjerice pranje rublja, te za osobnu higijenu - pranje ruku, tuširanje i slično, bez rizika po zdravlje. Jedino ograničenje je da se vodu ne smije koristiti za piće i pripremu hrane u duljem razdoblju, stoga do trajnog rješenja opskrbe vodom za piće treba koristiti vodu iz cisterni i spremnika koji su građanima na raspolaganju. 

BROĐANI BEZ PITKE VODE 'Krivac za ekološku kalvariju u Brodu će kazneno odgovarati'

Grad Slavonski Brod i dalje će pravovremeno obavještavati građane o svim novim informacijama te ih pozivaju da prate obavijesti i na službenim internetskim stranicama Grada.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message