Obavijesti

News

Komentari 1

Butković: Više od milijarde kuna za novu lučku infrastrukturu

Butković: Više od milijarde kuna za novu  lučku infrastrukturu

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u sklopu obilaska radova na modernizaciji i obnovi luka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, obišao radove na obnovi i proširenju Lapadske obale

VIDEO

 Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak kako će za obnovu i rekonstrukciju lučke infrastrukture, osim iz trenutnim programa, na raspolaganju biti više od milijardu kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te kroz višegodišnji financijski okvir do 2027. godine.

Butković je u sklopu obilaska radova na modernizaciji i obnovi luka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, obišao radove na obnovi i proširenju Lapadske obale, koji se financiraju sa 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

"Nikad kao sada se nije gradila i obnavljala lučka infrastruktura, ponajviše zahvaljujući fondovima EU-a i nacionalnim sredstvima. Ova županija ima najviše takvih projekata, njih osam vrijednih oko 800 milijuna kuna", rekao je Butković.

Butković: Predsjedniku države ne priliči najavljivati cirkus, a to sve govori o njemu samome
Butković:  Predsjedniku države ne priliči najavljivati cirkus, a to sve govori o njemu samome

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako će se Lapadska obala iz trenutnog ružnog stanja po završetku 30-mjesečnih radova pretvoriti u uređenu prometnicu s obalom i jasno riješenom komunalnom infrastrukturom.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija sa 6,7 milijardi kuna najuspješnija po povlačenju sredstava iz fondova EU-a.

"Od početka smo prepoznali značaj sredstava Europske unije i maksimalno ih koristili za provedbu projekata za naše građane", rekao je Dobroslavić.

Povremeni prijevoznici putnika traže pomoć, Butković poručuje: Pokriti se možete kolika je deka
Povremeni prijevoznici putnika traže pomoć, Butković poručuje: Pokriti se možete kolika je deka

Projekt obnove i proširenja Lapadske obale u Dubrovniku jedan je od osam projekata lučke infrastrukture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupno vrijednih više od 800 milijuna kuna. 

Butković o 'Three Monkeys': Pitam se hoće li vlasnik zamoliti i župana da ne dolazi u kafić
Butković o 'Three Monkeys': Pitam se hoće li vlasnik zamoliti i župana da ne dolazi u kafić

Ministar Butković u nastavku obilaska radova na modernizaciji i obnovi luka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji obići će 16 milijuna kuna vrijedne radove rekonstrukcije luke u Trpnju, a na Korčuli radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin u luci Korčula te radove na rekonstrukciji lukobrana u ACI Marini Korčula. U Veloj Luci će sudjelovati na potpisivanju ugovora za radove na 75 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje novog pomorsko-putničkog terminala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu