Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

'Ćorić kaže da mu je uništen Uskrs, a što je s Brođanima...?'

Održavanjem nije moguće spriječiti zagađenje i cijeli niz stručnjaka to tvrdi. Ja ću danas podnijeti kaznene prijave za klevetu, rekao je direktor brodskog Vodovoda odbacujući Ćorićeve optužbe...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
64 komentara

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i direktor tamošnjeg Vodovoda Stjepan Aščić na današnjoj su press konferenciji opovrgnuli navode ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića. On je jučer dio krivice za zagađenje vode svalio na grad rekavši da bi šteta bila manja da je Slavonski Brod održavao svoj vodovod jer bi se "dio ugljikovodika zaustavio na filterima". 

- U posljednjih pet do šest godina nikad nismo imali ugljikovodike u ovolikim koncentracijama. Tvornica vode uopće nije projektirana da bi filtrirala tolike količine ugljikovodike kroz preradu. Održavanjem nije moguće spriječiti zagađenje i cijeli niz stručnjaka to tvrdi. Ja ću danas podnijeti kaznene prijave za klevetu i sazvati sjednicu Nadzornog odbora. Gradonačelniku je moj mandat na raspolaganju, rekao je Aščić. 

ĆORIĆ PROZIVA DUSPARU: 'Da su vodovod održavali, voda sada ne bi bila toliko zagađena'

Na pitanje hoće li kaznenu prijavu podnijeti protiv ministra Ćorića, Aščić je rekao kako moraju detaljno analizirati snimku da vide tko je što govorio pa će odlučiti. Dodao je da to čine u interesu svih građana Slavonskog Broda. 

BLOG 'Vodovod je kriv za zagađenje - nevjerojatna zamjena teza...'

Glavni tehnolog slavonskobrodskog vodovoda Zdravko Pavlić istaknuo je kako je bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović sudjelovao u izradi projekta tvornice vode te da i on smatra kako tamošnja oprema nije ni namijenjena za filtriranje ugljikovodika jer se oni inače ne nalaze u vodi na Jelasu.

Marko Lukunić/Pixsell 'TO JE TRAGEDIJA, ALI...' Čermak: Optužbe su laprdanja. Crodux nije kriv za onečišćenje

Gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je kako smo jučer imali priliku vidjeti zamjenu teza. 

- Ministar osniva povjerenstvo koje nalaze taji javnosti. Već četvrti dan nemamo službene podatke. Ćorić je govorio da mu je upropašten Uskrs jer je bio na telefonu, a što je s građanima Slavonskog Broda koji su čekali u redovima za vodu? ipak, nije bilo panike u gradu. Štiteći privatne interese on prebacuje odgovornost na grad Slavonski Brod. Mi smo samo jučer odvezli tri cisterne od 10 kubika tekućine koja iz produktovoda i dalje curi. I to sam rekao ministru, zašto njegove službe nisu odradile posao kako treba? Nema te tvornice koja je programirana da od nafte pravi vodu. 

O optužbama ministra Ćorića da Slavonski Brod ima velike gubitke u vodovodnoj mreži, Duspara je rekao:

- Gubici nisu samo u brodskom vodovodu nego u svim vodovodima u Hrvatskoj. Nije u redu da se odgovornost svaljuje s jednih na druge. Ministar je pokušao ubiti glasnika, a mi smo od njega očekivali da zaštiti građane. Da ima imalo morala, već bi u petak dao ostavku. On je ministar zaštite okoliša, a u okoliš se izlila neodređena količina naftnih derivata. Ministarstvo tada nije dalo nikakvo priopćenje, to se može dogoditi samo u Hrvatskoj.

Gradonačelnik je naglasio i kako od Ministarstva traže da ne štiti zagađivača koji nije proveo mjere koje je trebao provesti. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message