News

Komentari 34

Dio Senata na zagrebačkom sveučilištu želi smijeniti Borasa

Dio Senata na zagrebačkom sveučilištu želi smijeniti Borasa

Obruč oko rektora Borasa steže se iz dana u dan, napustila ga je i jedna od bližih suradnica, a ministar Radovan Fuchs zatražio je od sveučilišnog Savjeta da analizira situaciju na Filozofskom

Zbog afera koje zadnjih tjedana tresu zagrebačko sveučilište stvorila se kritična masa u Senatu Sveučilišta koja želi smijeniti Damira Borasa s mjesta rektora, doznaje Jutarnji list.

Prema procjenama njihovih izvora trenutačno je oko tridesetak članova Senata spremno dati potpis za uvrštavanje točke o rektorovoj smjeni na dnevni red, a kako bi on bio smijenjen potrebno je da za tu odluku glasuje 36 od 70 članova.

Obruč oko rektora Borasa steže se iz dana u dan, napustila ga je i jedna od bližih suradnica, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, Mirjana Hruškar. 

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs zatražio je od Sveučilišnog savjeta da analizira trenutačnu situaciju i pravne okolnosti.

Prisjetimo se, neke od Borasovih afera koje su izašle proteklih tjedana su borba za zadržavanje Miljenka Šimprage kao vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta iako bi on po Statutu tog fakulteta trebao biti razriješen dužnosti, zadržavanje prorektora Ante Čovića koji je već trebao u mirovinu te nagrađivanje profesora koji je optužen za seksualno uznemiravanje.

Uz to, otkriveno je i kako se Boras krajem siječnja cijepio iako je prije tri mjeseca prebolio korona virus.