Obavijesti

News

Komentari 13

Divljali su po bolnici: Podigli optužnice protiv četvero ljudi

Divljali su po bolnici: Podigli optužnice protiv četvero ljudi
1

Okrivljenici su, tereti ih se, i fizički nasrtali na liječnike i medicinske sestre te su prevrnuli kolica spremačice, razbili televizor i stakleni prozor na klinici...

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvojice okrivljenika i dvije okrivljenice  zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje, uništenja i oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede koje su počinili u Klinici za plućne bolesti "Jordanovac".

Dvojicu okrivljenika (1992. i 2001.) i dvije okrivljenice (1969. i 1993.)  optužnicom se tereti da su 25. siječnja 2019. u Zagrebu, u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je preminuo njihov otac i suprug; s ciljem da ustraše liječnike i medicinsko osoblje klinike te počine materijalnu štetu; vrištali i vikali te optuživali liječnike i drugo medicinsko osoblje za smrt njihovog supruga i oca, govorili im da su ga ubili, da su mu dali morfij, da će ih razbiti i ubiti te da još nije gotovo.

Uhitili napadača na liječnike: 'Bježao pa se skrio u krevet'
Uhitili napadača na liječnike: 'Bježao pa se skrio u krevet'

Okrivljenici su, tereti ih se, i fizički nasrtali na liječnike i medicinske sestre te su prevrnuli kolica spremačice, razbili televizor i stakleni prozor na klinici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvookrivljenika (1992.) se tereti da je vikao na dvojicu službujućih liječnika i rekao im da su mu morfijem ubili oca te imaju li pravo na to, pa je jednom liječniku rekao da će mu ozlijediti lice, a drugom liječniku da će mu razbiti glavu, pri čemu je nogom razbio staklo na vratima i rekao da ide doma po oružje i da će ih sve ubiti. Trećeokrivljenici (1969.) se optužnicom stavlja na teret da je liječnicima i medicinskom osoblju vikala da ih je sve zapamtila i da će ih ubiti te da će postaviti bombu. Četvrtookrivljenicu (1993.) se tereti da je lupala glavom i rukama po zidu, odgurnula jednu  medicinsku sestru u staklena vrata, dok je liječnicu odgurivala i pritom je ispitivala želi li da je još tuku optužujući je za smrt njenog oca. Drugu medicinsku sestru je, tereti ju se, optuživala za smrt njenog oca i fizički nasrnula na nju uhvativši je za gornji dio odore, a potom ju odgurnula u okvir vrata i bacila na pod pri čemu je medicinska sestra udarila glavom, leđima i stražnjicom o pod i zadobila  tešku tjelesnu ozljedu (prijelom donjeg dijela križne kosti). Četvrtookrivljenicu se tereti i da je potom otrgnula aluminijsku letvu i njome udarila službujućeg liječnika po leđima. 

'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'
'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'

Opisano postupanje četvero okrivljenika izazvalo je kod službujućih liječnika i medicinskog osoblja u klinici osjećaj straha i ugroženosti za njihove živote, a svojim su postupanjem napravili bolnici materijalnu štetu u iznosu od 4.538,40 kuna.

Napali sestre i liječnike: 'Morat ćemo zaključavati bolnicu'
Napali sestre i liječnike: 'Morat ćemo zaključavati bolnicu'

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je za prvookrivljenika (1992.), trećeokrivljenicu (1969.) i četvrtookrivljenicu (1993.) predložilo sudu produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je u odnosu na drugookrivljenog maloljetnika (2001.) predložilo produljenje mjera opreza to jest zabranu posjećivanja klinike i zabrana približavanja liječnicima i drugom medicinskom osoblju u klinici.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a