Obavijesti

News

Komentari 4

HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika u skupštini

HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika u skupštini

HDZ-ov gradski vijećnik Vice Mihanović za najavljene ostavke i nove izbor kaže da su jedino rješenje

VIDEO

Najava ostavke gradonačelnika Splita Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića podijelila je gradske vijećnike, dok jedni to drže razumnom odlukom, drugi se "boje" pobjede HDZ- a i Željka Keruma, a Vice Mihanović (HDZ) najavljuje ostavku devet vijećnika te stranke.

Za Josipa Markotića (Most) odluka gradonačelnika je očekivana i jedina razumna, jer bi svaka druga bila produženje agonije u koju su se svi doveli pa su grad, Gradsko vijeće i cijela javnost postali taoci te situacije.

Mihanović o Puljku: Ivoševićeva treba tražiti ostavku i staviti u službu za komunalne poslove
Mihanović o Puljku: Ivoševićeva treba tražiti ostavku i staviti u službu za komunalne poslove

"Po nama u Mostu, najkorektnije, najpoštenije i najodgovornije je prema biračima da idemo svi skupa na izbore, neka se svi testiramo, a birači će reći što misle. Neka oni kažu tko je za ovo odgovoran i neka ga kazne. Pozdravljamo tu odluku i idemo vidjeti što kažu birači, rekao je Markotić.

Davor Matijević (SDP) pak smatra da je to veliki rizik jer se na izbore ide niti nakon godinu dana . Novi izbori će po njemu koštati, a s druge strane grad će biti "paraliziran" tri do četiri mjeseca. Drži kako je u svemu i rizik "da vlast ponovno osvoji HDZ i Željko Kerum jer će izlaznost biti puno manja."

Fakultet u Osijeku gasi studij na kojem je doktorirao i HDZ-ovac Mihanović: Dekan se ispričao
Fakultet u Osijeku gasi studij na kojem je doktorirao i HDZ-ovac Mihanović: Dekan se ispričao

"Mislim da je to veliki rizik koji je gradonačelnik preuzeo na sebe, a vidjet ćemo sutra na presici što će tamo točno reći. Ako svi partneri traže razgovor s tobom, a ti ga izbjegavaš onda definitivno nije nešto u redu u komunikaciji. Simptomatično je i to da su mu svi partneri okrenuli leđa", poručio je Matijević.

Do komentara Željka Keruma (HGS) Hina nije mogla doći jer je njegova linija stalno bila zauzeta.

Mihanović: Ako Puljak i Ivošević podnesu ostavke i devet vijećnika HDZ-a daju ostavke

HDZ-ov gradski vijećnik Vice Mihanović za najavljene ostavke i nove izbor kaže da su jedino rješenje.

"Ako Puljak i Ivošević podnesu ostavke onda će devet HDZ-ovih vijećnika u Vijeću dati ostavke i doprinijeti njegovom raspuštanju jer novi izbori za Vijeće i za gradonačelnika su jedino rješenje za Split," rekao je.

Ivica Puljak i Bojan Ivošević u četvrtak podnose ostavke...
Ivica Puljak i Bojan Ivošević u četvrtak  podnose ostavke...

"Ova vlast u Splitu gotovo godinu dana bavi se sama sobom i aferama, a stoje svi projekti, od GUP-a do POS-a i Žnjana za koji je Vlada dala koncesiju prije pet mjeseci ali od tada ništa nije urađeno," rekao je Mihanović.

Mihanović je na izborima 2021.ušao u drugi krug u kojem ga je pobijedio Puljak. Na pitanje hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika, rekao je kako odluku o kandidatima za izbore donose tijela HDZ-a.

Vijećnica NL Ramljak-Mamić Branka Ramljak nije željela komentirati neslužbene informacije o ostavci gradonačelnika i njegovog zamjenika rekavši kratko: "Vidjet ćemo što će se sutra dogoditi."

U čemu je kvaka? Zašto je toliko važno obraniti Vicin doktorat?
U čemu je kvaka? Zašto je toliko važno obraniti Vicin doktorat?

Zamjenik gradonačelnika Ivošević početkom veljače je nazvao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu i drugim tekstovima u kojima se pisalo o novoj gradskoj vlast i njegovu ocu. Nakon verbalnog ispada joj je rekao da će im se "krvi napiti", a nekoliko dana nakon toga Slobodna je o tome izvijestila javnost. Ubrzo se uključila policija koja je po službenoj dužnosti za kazneno djelo prijetnje prijavila Ivoševića, a potom je u ožujku ODO podignulo optužnicu.

Javnost je gradonačelnika Puljka čekala dva dana da se oglasi, a on je na konferenciji novinarima rekao "da ne želi odgovarati na hipotetska pitanja", da će se o svemu oglasiti kada stigne optužnica. Oporba je cijelo vrijeme zazivala Ivoševićevu ostavku, no gradonačelnik ga se nije želio odreći. Sve do danas kada je Most, zahvaljujući kojem Puljak ima većinu u GV, rekao da raskida suradnju s njim.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke