Obavijesti

News

Komentari 31

HDZ-ov donačelnik Jasenica pušten iz pritvora, saznali smo detalje premlaćivanja susjeda

HDZ-ov donačelnik Jasenica pušten iz pritvora, saznali smo detalje premlaćivanja susjeda
5

Dane Rončević, HDZ-ov donačelnik općine Jasenice i šef lokalnog Stožera, završio je s ocem i bratom u pritvoru zbog sumnje na premlaćivanje susjeda

VIDEO

Dane Rončević, HDZ-ov donačelnik općine Jasenice, pušten je iz pritvora, zajedno s bratom i ocem. Potvrdio nam je to Jure Ćoza, pretučeni susjed koji se obračunao s Rončevićima. Trojac iz obitelji Rončević ima zabranu prilaska susjedu. 

Podsjetimo, 24sata su ekskluzivno objavila ovu priču iz Rovanjske kraj Zadra. 

Priveden HDZ-ov donačelnik Jasenica: 'Muža su mi udarali šakama i letvom, ozlijeđen je'
Priveden HDZ-ov donačelnik Jasenica: 'Muža su mi udarali šakama i letvom, ozlijeđen je'

Dane se, uz brata Josu i oca Ivana, fizički razračunao s Jurom nakon nesuglasica oko septičke jame. Jure već neko vrijeme tvrdi da mu fekalije iz septičke jame Daninog oca cure u kuću. Kako nam je ispričala Jurina supruga Anica, trojac ga je udarao šakama, letvom i kamenom. U međuvremenu, imali smo uvid i u rješenje Općinskog državnog odvjetništva u kojemu su opisani detalji kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju za koje sumnjiče donačelnika i njegovu užu obitelj. I tu su navedene izrečene mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ne manju od 10 metara i komuniciranja s Jurom Ćozom. Ako ih se ne budu pridržavali, mjere će se zamijeniti zatvorom.

Udarali ga nogama, rukama, letvom

U obrazloženju se navodi kako su Jure i Rončevići u srijedu oko 14 i 30 raspravljali o problemu s curenjem fekalija iz septičke jame.

A onda je eskaliralo.

- Iako svjesni da mu udarcima nogama i rukama na tlu te udarcima kamenom i letvom mogu nanijeti teške tjelesne ozljede, najprije je prvoosumnjičeni Joso Rončević fizičkom snagom srušio Juru Ćozu na tlo, gdje ga je zajedno s trećeosumnjičenim Ivanom Rončevićem i drugoosumnjičenim Danom Rončevićem nastavio tući nogama i rukama po tijelu i glavi, nakon čega je trećeosumnjičeni Ivan Rončević uzeo kamen kojim je Juru Ćozu nekoliko puta udario u predjelu glave, odnosno oka, a kad se Ćoza pokušao ustati s tla, prvoosumnjičeni Joso Rončević je uzeo drvenu letvu te ga nekoliko puta udario u predjelu glave i tijela od kojih je udaraca Ćoza zadobio lake tjelesne ozljede u vidu kontuzija oka i kontuzije toraksa s mogućnosti prekvalificiranja u teške tjelesne ozljede - navodi se u rješenju.

Također, navode kako osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo proizlazi iz kaznene prijave, oduzetog predmeta, dokumentacije iz bolnice te, između ostalog, svjedočenja i ispitivanja osumnjičenih pred Državnim odvjetništvom. 

Druga strana priče

S druge strane, braća Rončevići tvrde da se događaj nije tako odigrao, već da je Jure napao njihovog oca, a oni su priskočili u pomoć. Joso tvrdi da je Jure njega gurnuo i udario šakom u nos, a zatim su ih brat i otac pokušali razdvojiti.

Tvrdi i da nitko nije udario Juru kamenom jer se događaj odigrao na autobusnoj stanici gdje nema kamenja. Donačelnik Dane poriče djelo koje mu se stavlja na teret, a otac Rončević navodi kako je Jure napao njega, a njegovi sinovi su ih samo razdvajali i nisu tukli Juru.

Svejedno, Općinsko državno odvjetništvo zaključilo je da postoji osnova za istražnim zatvorom, i to zbog činjenice da postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih brutalno napali Juru Ćozu, i to rukama i nogama, kamenom i letvom, dok je isti ležao na podu i nije se mogao braniti, zbog čega je samo pukom slučajnosti zadobio lake tjelesne ozljede.

U međuvremenu se javila i policija i navela da su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 50, 53 i 82 godine,  koje se sumnjiči za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda (u pokušaju).

Naime, svu trojicu se sumnjiči da su 16. prosinca oko 14.00 sati u Rovanjskoj  fizički  napali 35-godišnjaka, nakon čega su dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđenom 35-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije. Također, liječnička pomoć je pružena i 50-godišnjaku te su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede.

HDZ-ov donačelnik u fušu sa službenim autom: 'Trebao sam prijatelju skinuti jednu cijev'
HDZ-ov donačelnik u fušu sa službenim autom: 'Trebao sam prijatelju skinuti jednu cijev'

Pokušali smo se javiti Dani Rončeviću, ali ne odgovara na pozive. Jure Ćoza je zadržan u bolnici, nakon što je na svoju odgovornost izašao kako bi dao izjavu policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.