Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
62 komentara

HDZ-ovka brojala Srbe pa dala ostavku: 'Nije zbog tih riječi!'

Podsjetimo, krajem rujna HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci  Ivona Milinović gostovala je kod Marka Juriča u podcastu 'Projekt Velebit' gdje je rekla da 'u Rijeci ima 6,5 posto Srba i da nama ne trebaju vrbe'

Rijeka: Sjednica Gradskog vijeæa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
62 komentara

Vijećnica HDZ-a i predsjednica Odbora za manjine u Gradskom vijeću Grada Rijeke podnijela je ostavku zbog izjava tijekom gostovanja na "Podcastu Velebit" u rujnu, kada je u bizarnom i skandaloznom istupu brojala Srbe u Rijeci i spominjala vrbe.

- Kontekst nije izgovor za izgovorenu riječ, preuzimam odgovornost - rekla je danas Milinović na sjednici Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke, javlja N1.

Podsjetimo, krajem rujna HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci te bivša asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu Ivona Milinović gostovala je kod Marka Juriča u podcastu 'Projekt Velebit'. 
HDZ SE OGRAĐUJE OD VIJEĆNICE Milinović nakon 'Srba i vrba': 'Torcidi se neću ispričavati'

Od samog početka intervjua, Jurič je bio jako zainteresiran za ideološku podjelu u Rijeci, a Milinović mu je objasnila da Rijeka 'diše hrvatski', ali da HDZ nikad nije uspio mobilizirati glasače u dovoljnoj mjeri da bi došao na vlast.

Ključan se pak trenutak dogodio u 53. minuti intervjua kad je Jurič citirao navijačku 'pjesmu' splitske Torcide u kojoj se spominje Rijeka. 

- Šugava Rijeko, smrdljivi grade, Pobit ću pola tvoje Armade, Šugava Rijeko puna si Srba, Ne brini, Rijeko, ima još vrba, citirao je Jurič. 

Iste stihove još je jednom, napamet, citirala i Milinović, uz širok osmijeh. 
REAGIRAO I OBERSNEL Predsjednik Gradskog vijeća od Milinović očekuje ostavku

- Nemam ništa protiv navijačkog folklora (...), ali ovakvim se stvarima Hrvatskoj nanosi politička šteta. 

- Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Miloradu Pupovcu argument da plače – evo, Hrvati su fašisti. Ako ćemo biti bezobrazni… Ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba, dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto.

- Ne znam jeste li se dobro izrazili... Rekli ste - nama ne treba vrba, samo 6,5 posto je Srba, pomalo je zbunjeno Jurič pokušavao ispraviti HDZ-ovu gradsku vijećnicu. 

- Ako ćemo biti bezobrazni, oni su uvrijedili naš grad...

- Ne treba ih nigdje na vrbe, ubacio se Jurič opet. 

- Ma naravno da ne treba. Ali, ne, ne, ne, ja govorim ako ćemo ići takvim jezikom ulice - rekla je tada Milinović i izazvala zgražanje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message