Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Hitlerov pozdrav na Bleiburgu: Hrvat do daljnjega u pritvoru

Nakon što ga sudac pusti iz istražnog zatvora, gdje bi mogao ostati i nekoliko tjedana, odmah će morati napustiti Austriju i zabranjen mu je ponovni ulazak u zemlju, objavila je Koruška policija

Foto: Filip Kos/PIXSELL
44 komentara

Hrvat (48), do daljnjega ostaje u pritvoru u Klagenfurtu, gdje je završio nakon nacističkog pozdrava na komemoraciji u Bleiburgu. 

'HITLEROV POZDRAV' U BLEIBURGU Digao desnicu u zrak: Hrvatu (48) zabranili ulaz u Austriju

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac je odbio pomoć Ministarstva, a mogao bi dobiti kaznu između četiri i pet tisuća eura.

Nakon što ga sudac pusti iz istražnog zatvora, gdje bi mogao ostati i nekoliko tjedana, odmah će morati napustiti Austriju i zabranjen mu je ponovni ulazak u zemlju, objavio je glasnogovornik Koruške policije.

INCIDENT NA BLEIBURGU Novinar: Bujanec me pljunuo! Bujanec: Ma, to mu se učinilo

Od ove godine Austrija je pooštrila kazne i kontrolu isticanja zabranjenih simbola  iz razdoblja nacionalsocijalizma u koje, od ove godine, spada i znakovlje NDH, kvislinške tvorevine nastale za vrijeme Drugog svjetskog rata. 

- Ma on je to napravio više iz zezancije. Pokušalo se intervenirati kod austrijske policije da ga puste kući obitelji, ali uzalud. Morali smo krenuti, on je ostao. Nema šale s austrijskom policijom - rekao je varaždinski vijećnik HDZ-a Damir Ljaljek za Varaždinski hr.

Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL


 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message