Obavijesti

News

Komentari 20

Hrvati otkrili najbitniji detalj o ubojstvu Jelene Marjanović?

Hrvati otkrili najbitniji detalj o ubojstvu Jelene Marjanović?
2

Zaključci vještaka nedvosmisleno upućuju na to da Jelena smrtonosne ozljede nije mogla dobiti na nasipu u Beogradu, već da je ubijena negdje drugdje, a potom dovezena i bačena u kanal

VIDEO

Najkvalificiraniji sudski vještaci iz Hrvatske koji su imali uvid u dokumentaciju ubojstva Jelene Marjanović došli su do istog zaključka kao i stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu - pjevačica smrtonosne ozljede nije dobila na nasipu u Borči u Beogradu.

Naime, kako javlja Alo.rs, CFI je kontaktirao sudskog vještaka i specijalista neurokirurgije.

- Preko YouTube kanala pratio me sudski vještak iz Hrvatske. Prilikom putovanja sa vodećim vještacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije i došli su do istog zaključka da Jelena udarce ni u kojem slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala – kaže Šipka.

Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Jelena Marjanović prvi udarac po glavi mogla zadobiti dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

- Svi sljedeći udarci su zadani dok je bila u ležećem položaju, glava joj je bila oslonjena na tvrdu podlogu. Da je Jelena udarce zadobila s glavom u vodi, vodu bi pronašli u plućima, a ne u dušniku. Krvarenje je bilo obilno i prskajuće budući da je srce i dalje radilo, ali samo kod prvih udaraca. Nakon toga je krvarenje bilo više gravitacijsko i ne tako obilno – naveli su hrvatski stručnjaci u mailu koji je proslijeđen Šiki, prenosi Alo.rs.

Oni su naveli da bi pjevačica nakon prva dva-tri udarca izgubila barem pola litre krvi, dok na mjestu na kojem je pronađeno tijelo obilnijeg krvarenja nije bilo.

- Moralo je biti rasprskavanja krvi po okolini, kosa je morala biti slijepljena krvlju i majica natopljena. Voda to nije mogla očistiti bez obzira na to što je Jelena bila potopljena. Udarci nisu bili toliko smrtonosni da bi umrla u sekundi, dakle, disala bi u vodi, pluća bi joj bila napunjena vodom. Ovako je Jelena u vodi imala samo posljednji udah – dodao je hrvatski vještak, navodi Alo.rs.

Upozorenje rođakinji ubijene Jelene: 'Ubit će te iz osvete'
Upozorenje rođakinji ubijene Jelene: 'Ubit će te iz osvete'

Šipka je objasnio da zaključci vještaka nedvosmisleno upućuju na to da je Jelena dovezena i bačena u kanal gdje je kasnije i preminula.

Podsjetimo, 3. travnja 2016. godine tijelo folk pjevačice Jelene Marjanović pronađeno je u vodi, u kanalu ispod nasipa u beogradskom naselju Crvenka. Pet metara dalje našli su joj i trenirku, tenisicu, mobilni telefon, a psi tragači otkrili su i tragove krvi.  Izudarana je oko 30 puta po glavi tupim predmetom. Iza sebe je ostavila neutješnu kćerkicu Janu (5). Jelena je dan prije nego su je ubili bila sa svojom mezimicom i suprugom Zoranom (39) na nasipu. Kao i obično, otišla je trčati, a Zoran i Jana su odlučili ostati u prirodi kako bi ju pričekali dok ne završi trening. 

Zoranov otac Jelenu je bacio u kanal, a sina redovno drogirao?
Zoranov otac Jelenu je bacio u kanal, a sina redovno drogirao?

- Trči od rampe do nasipa i tako nekoliko krugova. Parkirao sam auto na početku staze. S Janom sam se igrao na poljani dok je trčala. Kada smo krenuli prema njoj, nije je bilo nigdje. Jelena se svojoj majci javila na pola staze i rekla da će doći nakon trčanja i donijeti hranu. Bila je raspoložena, sve ok, niti je alkoholičar, niti je suicidan lik, jedno normalno biće, obiteljska žena - rekao je nakon Jeleninog nestanka njen suprug, skladatelj Zoran Marjanović.

Dodao je i da nisu imali nikakve dugove niti se kreću u sumnjivim krugovima. Nakon sat vremena obitelj i prijatelji krenuli su je tražiti, no bez uspjeha. 

U potragu se uključila i policija, a nakon manje od 24 sata pronašli su njeno tijelo na nasipu. 

Svekar mučki ubijene pjevačice Jelene je misteriozno nestao?!
Svekar mučki ubijene pjevačice Jelene je misteriozno nestao?!

Ni nakon tri godine ne zna se tko je ubio Jelenu. Sumnjalo se i na njezinog supruga Zorana. On je uhićen 15. rujna 2017., a 10 mjeseci kasnije pušten je iz pritvora.

Optužnica protiv njega podizana je dva puta, ali je oba puta vraćena na dopunu.

- Prema mojim saznanjima, s lijeve strane obale je pronađen otisak stopala i tragovi krvi pokojne pjevačice, što je praktično potpis ubojice. Osim ovog traga, koji dosad nije detaljno analiziran, sporno je i pet DNK tragova koji su pronađeni na tenisici, trenirci i ruci Jelene Marjanović, a koji nisu tragovi Zorana Marjanovića. Bez obzira na to da li ovi tragovi mogu dokazati nešto važno ili ne, oni se moraju provjeriti - kazao je za Alo.rs u siječnju ove godine poznati beogradski odvjetnik Nebojša Milosavljević.

Prema riječima ovog odvjetnika, da bi istraga, a potom i sudski postupak, ukoliko ga bude, mogla sa sigurnošću odgovoriti na pitanje tko je ubio Jelenu, iako su prošle skoro tri godine od zločina, svi dokazi i tragovi moraju biti detaljno i pažljivo provjereni.
ni analiza baznih stanica, odnosno prisustvo telefona na mjestu na kom je ubijena Jelena ili u blizini do kraja nije razriješeno.

Suprug je u zatvoru, a policija još ne zna tko je ubio Jelenu
Suprug je u zatvoru, a policija još ne zna tko je ubio Jelenu

- Na baznoj stanici koja pokriva to mjesto u vrijeme ubojstva bilo je 11 mobilnih telefona koje je stanica registrirala. Prema tome, istražitelji moraju utvrditi tko su vlasnici tih telefona - napominje ovaj odvjetnik što bi sve trebalo napraviti prije nego Više tužiteljstvo u Beogradu odluči hoće li podići treću po redu optužnicu protiv supruga pokojne pjevačice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović