Obavijesti

News

Komentari 125

Kako je Rimac sređivala ispite: 'Brat od Gabi polaže, pripazi...'

Kako je Rimac sređivala ispite: 'Brat od Gabi polaže, pripazi...'
1

Osim za ljude povezane s ministrima, Rimac je navodno posredovala i da se pomogne čovjeku za kojeg se založio šef policijske akademije. No, nije išlo glatko. 'Jedva sam iz njega izvukla dvi suvisle', kaže joj ispitivačica

VIDEO

USKOK je iz poruka pronađenih u mobitelu Josipe Rimac utvrdio kako je pomagala srediti prijateljima i stranačkim kolegama prolazak na stručnom ispitu, javlja Telegram.

Kad joj je, kako proizlazi iz njezinih poruka , bivša ministrica Gabrijela Žalac javila da joj brat polaže državni stručni ispit, Rimac je tu  informaciju proslijedila Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave, na koju je također proširena istraga.

“Brat od Gabi polaže”, rekla joj je dodajući da on radi u Gradu Zagrebu i da “malo pripaze”, navodi se među dokazima. Brat Gabrijele Žalac, koji inače radi kao pomoćnik pročelnice za energetiku u Gradu Zagrebu 25. svibnja 2019. doista je položio državni stručni ispit.

Nekoliko mjeseci kasnije, Rimac je kontaktirao i poznati zlatar Paško Dodić. Snimljeno je kako ju je nazvao i rekao joj da jedan od vježbenika iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba dolazi na državni stručni ispit.

Odvjetnica Josipe Rimac žalit će se na produljenje pritvora: 'Ne želi priznati ono što nije učinila'
Odvjetnica Josipe Rimac  žalit će se na produljenje pritvora: 'Ne želi priznati ono što nije učinila'

“Tek je danas dobio literaturu i boji se doći mami doma ako ne položi”, objašnjava joj Dodić. Ona nakon toga navodno govori Tereziji Marić da na tog kandidata “pripazi”.

Kad joj je Dodić, prema podacima iz mjera tajnog nadzora, povratno javio da je njegov poznanik prošao, Rimac mu uzvraća: “Družeeee, pa držimo se riči”. 

Dvoje državnih tajnika iz Ministarstva branitelja Ivan Vukić i Nevenka Benić, koji su također pod istragom, navodno su urgirali za jednog ministrovog vozača, te jednu stručnu savjetnicu. Oni su na državni stručni ispit izlazili u ljeto prošle godine.

Nova hobotnica Josipe Rimac: Nije samo sređivala državne ispite, nabavljala je i pitanja
Nova hobotnica Josipe Rimac: Nije samo sređivala državne ispite, nabavljala je i pitanja

“Jesi li što poduzela u vezi onog vozača. Aj molim te. Dobar vozač al za struč. treba pomoć”, napisao je, prema USKOK-ovim informacijama, Vukić Josipi Rimac. Ona je nakon toga proslijedila poruku Tereziji Marić: “Vozač ministra Medveda, molim te”. Ovaj vozač ispit je položio 7. rujna 2019. godine.

Rimac je, kako javlja Telegram, posredovala u još čitavom nizu situacija, a posljednji put bilo je dan prije uhićenja kada ju je prema podacima USKOK-a nazvao ravnatelj policijske akademije Dubravko Novak.

Objasnio joj je da sin njegovog šefa osiguranja polaže državni stručni ispit, pa traži da ga ne “izmasakriraju”.

Kasnije, istog dana, Terezija Marić je snimljena kako javlja Josipi Rimac da je pustila Novakovog kandidata iako je “jedva izvukla dvi suvisle”. Nakon što je mladić prošao Josipa Rimac, prema podacima USKOK-a, javlja Novaku da je dobro što je zvao za “onoga” jer da “njemu stvarno treba asistent”, piše Telegram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa