Obavijesti

News

Komentari 296

Šegotin stan pretresaju već više od sat i pol vremena: 'Imao je osjećaj da će doći do ovoga'

Šegotin stan pretresaju već više od sat i pol vremena: 'Imao je osjećaj da će doći do ovoga'

Potvrđeno nam je da su istražitelji PNUSKOK-a ušli u tu podružnicu. Uhićeno je petero ljudi u tri policijske uprave. Među njima i bivši direktor groblja Patrik Šegota. Njemu su pretražili stan i auto u Dubrovniku

VIDEO

Posljednje informacije

19.00

Pretres stana Patrika Šegote još uvijek nije gotov, traje već sat i pol, rekao je Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak, tako da još nije ni ispitan.

- Nakon toga Šegota ide pritvorskom nadzorniku kojeg će kontaktirati USKOK. Tijekom sutrašnjeg dana će ga ispitati.
Nisam vidio rješenje o istrazi ali mu se stavlja na teret primanje mita u poslovanju Gradskih groblja kad je tamo bio direktor. Moj klijent u razgovoru poriče sve što mu se stavlja na djelo. Sutra nakon ispitivanja će USKOK odlučiti tko će biti predložen za istražni zatvor. On je moj klijent već dugo, ali prije dva mjeseca mi je došao u ured i potpisao punomoć s obzirom da je imao osjećaj da će doći do ovoga. Pretpostavio je to zbog svega što se događalo s pokojnim gradonačelnikom i činjenice da je bio tajnik u stranci - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jesu li se u tih dva mjeseca dokazi mogli sakriti?

- Apsolutno.

Jeste li razgovarali s njim o obrani?

- Nismo još stigli pričati o tome, on sve poriče, a o obrani ćemo kad sve ovo završi - kaže Terešak. 

Podsjetimo, Šegotin prijatelj Nenad Bukovec je također bio upleten u ovaj krak korupcijske hobotnice, a s obzirom da je mrtav, postoji šansa da svi upleteni u svojim obranama navedu upravo njega kao glavnog krivca. 

17:33 

Počelo je dovođenje uhićenih u USKOK u Vlaškoj ulici gdje će biti ispitani, a nakon toga USKOK će odlučiti hoće li tražiti istražni zatvor ili ne.

17.25 Pretraga Šegotinog stana

- Uz Patrika Šegotu, neslužbeno, uhićena je i njegova sestra, dvije djelatnice Općinskog suda u Sesvetama, ali i njegov pomoćnik za pravne poslove. Svi su uhićeni na području tri policijske uprave - dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske. Sve ih se tereti za koruptivne radnje.

Šegota je oko 14 sati dovezen je u Zagreb i pretražen je njegov ured u Zagrebparkingu gdje trenutačno radi što je završilo oko 16.30. U tijeku je pretraga njegovog stana u centru Zagreba. Nakon toga slijedi ispitivanje u Uskoku svih uhićenih, a ako Uskok zatraži, ići će i pred suca istrage.

15.20 Uhićenja je na konferenciji u Gradskom poglavarstvu komentirao i Tomislav Tomašević.

Pogledajte izjavu Tomislava Tomaševića

- Što se tiče Drage Pleše o tome još nemam konkretnih informacija, Šegota je koliko znam u svojstvu okrivljenika. Mi smo i dalje voljni i spremni na suradnju s istražnim tijelima da se te stvari raščiste - rekao je Tomašević.

- Nisam iznenađen, tih krakova ima dosta i očekujem da se to raščisti do kraja - zaključio je i dodao da je spreman na suradnju.

- Zašto se sada to sve otvorilo, ne znam. Ključno je da svi istražni postupci imaju i sudski epilog, a to ovisi o nekim drugim akterima - rekao je Tomašević.

Tomašević: Krakovi koruptivne hobotnice su dosta veliki, očekujem dodatna uhićenja
Tomašević: Krakovi koruptivne hobotnice su dosta veliki, očekujem dodatna uhićenja

14.45  Njegov odvjetnik je u razgovoru potvrdio kako je uhićenje povezano s natječajima oko kućica i građevinskim radovima na groblju.

- Prema prvim informacijama kojima raspolažem, tereti ga se za kazneno djelo primanja mita, a vezano uz poslovanje Gradskih groblja Zagreb, na čijem je čelu on bio ranije. To ima veze s javnim natječajima oko kućica, kao i s nekim građevinskim radovima koji su izvođeni na groblju - rekao je Vladimir Terešak, piše Dnevnik.hr. 

Šegota u Zagrebparkingu na pretresu, odvjetnik potvrdio: 'Ovo je povezano s kućicama'
Šegota u Zagrebparkingu na pretresu, odvjetnik potvrdio: 'Ovo je povezano s kućicama'

14.40  Patrik Šegota je stigao u Zagreb i u pratnji policije otišao u svoj ured u Zagrebparkingu, gdje će se obaviti pretres.

12.30 HDZ-ov Mislav Herman komentirao je uhićenja i rekao da se neće miješati ni propitivati istražne radnje.

- Neka institucije rade svoj posao, mi ne znamo o čemu se tu radi - rekao je, piše N1.

- Mi smo jasno upozoravali, ali nismo imali nikakvog utjecaja na odlučivanje. Mi nismo sudjelovali u izvršnoj vlasti, a gradski zastupnici nisu policija”, rekao je.

“Mi smo uvijek ukazivali na bilo kakve nepravilnosti kad smo o tome imali saznanja”, kaže.

Herman kaže da mu tajming uhićenja nije čudan.

“Pravosuđe je, što se nas tiče, neovisno. Mi ni u kojem slučaju ne utječemo na tajming, nije mi to čudno niti to propitujem. Ja kao gradski zastupnik ni moje kolege ni HDZ nemamo nikakve veze s tim”, kaže Herman.

“HDZ ne bježi svoje prošlosti i ne boji se svoje budućnosti”, kaže na pitanje je li mu žao zbog nekih suradnji HDZ-a u prošlosti.

12.15 Kako piše Jutarnji, u tijeku je pretres ureda tvrtke Notitia u Osijeku.

11.20  Renato Petek, zagrebački gradski zastupnik, osvrnuo se na nova uhićenja i odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića o smanjenju broja gradskih ureda. 

Petek je rekao kako očekuje daljnje raščišćavanje te dodao kako mu je smiješno da iz HDZ-a prozivaju Tomaševića i uspoređuju ga s Milanom Bandićem, javlja Večernji list

Petek o uhićenjima: Vidjet ćemo hoće li neki krak istrage doći do članova HDZ-a. Odgovorni su
Petek o uhićenjima: Vidjet ćemo hoće li neki krak istrage doći do članova HDZ-a. Odgovorni su

11.11 Kako samo saznali, istražitelji USKOK-a su najviše fokusirani na poslove uhićenog bivšeg direktora gradskih groblja s tvrtkom Prigorac građenje i njenim preminulim vlasnikom Nenadom Bukovcem. Bukovec je prošli tjedan preminuo, počinio je samoubojstvo i pokop je bio ovaj tjedan. On je bio pod mjerama istražitelja i bio bi uhićen sa Šegotom i ostalima da je živ, neslužbeno nam je potvrđeno.  

U fokusu istražitelja poslovi Šegote i poduzetnika Bukovca koji je počinio samoubojstvo
U fokusu istražitelja  poslovi Šegote i poduzetnika  Bukovca koji je počinio samoubojstvo

11.00: Pogledajte video: Petero uhićenih u akciji Uskoka

 

Pokretanje videa...

PNUSKOK pretresa urede u Gradskim grobljima Zagreb, uhićen bivši ravnatelj Patrik Šegota VIDEO

10.18  Pogledajte video: Uživo s Mirogoja

10.13 Vladimir Terešak, odvjetnik uhićenog Šegote, kaže nam da mu se jutros javila klijentova supruga i rekla mu da je ovaj uhićen.

Pretražili su mu auto i stan u Dubrovniku. Kaže da ne zna za što ga terete jer još nije dobio pouku o pravima.

10.05 Pretres u Gradskim grobljima

6
| Foto: Instagram/Robert Anic/PIXSELL

9.43 Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno petero ljudi, objavili su iz MUP-a.

Uhitili su ljude u tri policijske uprave.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićen Patrik Šegota

Pokretanje videa...

PNUSKOK pretresa urede u Gradskim grobljima Zagreb, uhićen bivši ravnatelj Patrik Šegota VIDEO

- Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba - navode i dodaju da je u tijeku provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit će javnost o utvrđenom.

9.35 Uskok se za sada šturo oglasio o cijeloj akciji te navode kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba koje su rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. 

- Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.
USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - objavili su iz Uskoka.

U novoj akciji uhitili Patrika Šegotu

Neslužbeno doznajemo da je policija jutros upala u još jednu podružnicu Zagrebačkog holdinga. Ovaj puta se radi o Gradskim grobljima o kojima je 24sata pisao prošle godine u kontekstu afere kućice za prodaju cvijeća i svijeća. A tada su se spominjali i drugi sumnjivi poslovi na građenju. Prema našim saznanjima, upravo traju pretresi.

Zasad nema točnih informacija koji je razlog nove akcije istražitelja. Potvrđeno nam je da su istražitelji PNUSKOK-a ušli u tu podružnicu.

Među njima je i bivši direktor groblja Patrik Šegota koji je smijenjen upravo zbog afere kućice koje su otkrile 24sata.

Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu
Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu

RTL piše da su Šegotu uhitili u Dubrovniku te ga trenutno voze u Zagreb.

Pretresaju i njegov ured u Zagrebparkingu gdje sad radi,  ali se pretresa i ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša. Sumnja se da se radi o pogodovanju u javnoj nabavi i zlouporabi položaja.

Šegota pogodovao fantomskim tvrtkama za 170 tisuća kuna
Šegota pogodovao fantomskim tvrtkama za 170 tisuća kuna

- Nisam u mogućnosti davati više informacija u ovom trenutku - kratko nam je poručio trenutačni v.d. voditelja podružnice Roko Gruja.

Uskoro opširnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1