Obavijesti

News

Komentari 82

Kaotično na cestama: Nesreće, zastoji i jedna odbjegla svinja...

Kaotično na cestama: Nesreće, zastoji i jedna odbjegla svinja...
16

Snijeg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici

VIDEO

Noćas u 2.20 sati na autocesti u blizini Dragalića prevrnuo se kamion s prikolicom. Vozač (38) je zbog neprilagođene brzine i slabijih uvjeta izgubio kontrolu nad vozilom te sletio sa kolnika. Prošao je bez ozljeda, a nakon policijskog očevida je novčano kažnjen zbog ugrožavanja prometa.

U mjestu Cerje Nebojse u blizini Ivaneca u 8.20 sati sudjelovala su tri vozila. Jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u varaždinsku bolnicu. Dok je policija obavljala očevid promet je bio otežan te se vozilo samo jednom trakom, no završen je oko 11 sati te je sada promet normaliziran.

Uživo s autoceste A1: Pao nam je prvi snijeg, ali cesta je očišćena, nema nikakvih problema ni zastoja

Uživo s autoceste A1: Pao nam je prvi snijeg, ali cesta je očišćena, nema nikakvih problema ni zastoja Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Tuesday, November 20, 2018

Snježni pokrivač napravio je brojne prometne probleme u potkalničkom kraju, a na cesti kod Guščerovca probleme je stvarala i odbjegla svinja koja je odlučila prekinuti vožnju u prikolici, javlja Prigorski.hr.

Pola sata trčala je po cesti, po polju, pa ponovno po cesti...

- Bio je veliki zastoj, snijeg je napadao jako, Svinja je pobjegla iz prikolice, vjerojatno su je vozili na klanje. Pola sata su ju lovili, ganjali, pa su ju uspjeli uhvatiti. Mi smo čekali pola sata u koloni, ali kad smo mi stigli tek, ona je već bila vani. Svi su se smijali kao ludi, što možeš drugo kad gledaš kako svinja bježi po polju i zavitlava čovjeka- rekao nam je kroz smijeh čitatelj. 

Svinju su na koncu uspješno ulovili i zatvorili natrag u prikolicu. 

Zimski uvjeti na cestama

Čakovec: Gusti snijeg zabijelio ulice Čakovec: Gusti snijeg zabijelio ulice Čakovec: Gusti snijeg zabijelio ulice
4
| Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A1 na dionici Karlovac-Maslenica; A6 Rijeka - Zagreb; staru cestu kroz Gorski kotar DC3 i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Gračac.

Pokretanje videa...

01:10

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski od kiše.

Delnice: Snijeg pao na području Gorskog kotara Delnice: Snijeg pao na području Gorskog kotara Delnice: Snijeg pao na području Gorskog kotara
8
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

Čeka se na ulaz u Sloveniju

Obilan snijeg koji je zahvatio veći dio Slovenije od jutros izaziva znatne teškoće u prometu, a na dva najveća granična prijelaza s Hrvatskom dulje čekanje za teretna vozila uzrokuju temeljitije kontrole koje se i danas nastavljaju zbog pooštrenih štrajkaških aktivnosti slovenskih policijskih službenika.

Snijeg zabijelio Hrvatsku, ima i opasne poledice, olujnog juga...
Snijeg zabijelio Hrvatsku, ima i opasne poledice, olujnog juga...

Vrijeme čekanja za teretna vozila iz Hrvatske u Sloveniju na graničnom prijelazu Gruškovje (Macelj) je tri sata, a na Obrežju (Bregana) jedan sat, javljaju prometni servisi i portali.

Zastoji u prometu zbog snijega nastaju na autocesti Ljubljana-Koper i na nekim drugima. U krajnje zapadnim dijelovima zemlje na nekim je lokalnim cestama  zbog bure trećeg stupnja zabranjen promet za promet za kamp prikolice, hladnjače i  vozila s ceradama do osam tona.

Lanci su obvezni na graničnom prijelazu s Austrijom Korensko sedlo,  te na austrijskoj strani  i na prijelazu Ljubelj, na prijelazu Predel s Italijom i cesti Črni vrh - Col, dok su ceste kroz gorski prijelaz Vršič i cesta Strmec-Mangart zatvorene.
Na glavnoj cesti od Novoga Mesta do Metlike na snazi je zabrana prometa vozila težine iznad 7 i pol tona.

Prema najavama državne agencije za okoliš, snježne padaline će sredinom dana slabiti i prelaziti u slabu kišu koja će prestati do večernjih sati, a idućih dana opet se očekuju nešto više temperature i suho vrijeme bez padavina.

Prema najavama meteorologa, danas bi u Sloveniji snježni pokrivač mogao prosječno dostići oko deset centimetara u nižim i 20 centimetara u višim predjelima zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa