Obavijesti

News

Komentari 227

Komšiću smanjili kaznu: Zbog prometne 14 mjeseci zatvora

Komšiću smanjili kaznu: Zbog prometne 14 mjeseci zatvora
3

Davidu Komšiću (20) Županijski sud u Velikoj Gorici preinačio je presudu za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo pješaka (72) te mu umjesto dvije godine zatvora izrekao 14 mjeseci...

VIDEO

Dok čeka suđenja zbog teškog ubojstva bivše djevojke Kristine Krupljan (18), David Komšić (20) dočekao je pravomoćnu presudu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić (72) u travnju 2016. godine. Kako nam je potvrdio odvjetnik Fran Olujić, koji ga je zastupao u tom predmetu, Županijski sud u Velikoj Gorici odbacio je žalbu odvjetništva i prihvatio žalbu obrane te preinačio prvostupanjsku presudu. Umjesto dvije godine zatvora, koliko mu je nepravomoćno izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu, Komšiću su smanjili kaznu na godinu dana i dva mjeseca zatvora. 

Kako doznajemo, Županijski sud u Velikoj Gorici zauzeo je stajalište da kazna određena prvostupanjskom presudom odudara od sudske prakse sudova u Hrvatskoj, odnosno da je predrastična, te da je prvostupanjski sud propustio u dovoljnoj mjeri vrednovati činjenicu da je pješak u bitnoj mjeri doprinio nesreći prelazeći cestu dok je za pješake na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. 

Izmasakrirao je bivšu: Suđenje Komšiću započet će 1. veljače
Izmasakrirao je bivšu: Suđenje Komšiću  započet će 1. veljače

- Drugostupanjski sud u većem je dijelu prihvatio argumente obrane - kazao nam je Fran Olujić, koji Komšića ne zastupa u slučaju teškog ubojstva. 

Brutalno izmasakrirao Kristinu (18)

Podsjetimo, suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18) počet će 1. veljače 2018. godine na Županijskom sudu u Zagrebu. Iako je Komšić mlađi punoljetnik, sutkinja Sanja Mazalin odlučila je da suđenje neće biti zatvoreno za javnost. Terete ga da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda.

Iživljavao se na Kristini: Vukao ju za kosu i htio izvući iz auta
Iživljavao se na Kristini: Vukao ju za kosu i htio izvući iz auta

Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

- Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo - stoji u optužnici.

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora. 

Zlostavljao ju i prije ubojstva

Uz sve to, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 7. prosinca objavilo još jednu optužnicu protiv Komšića u kojoj ga terete zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari krajem studenog 2016. godine, dakle par mjeseci prije ubojstva. Njega i trojicu prijatelja terete da su 27. studenog 2016. u Zagrebu na Bukovačkoj cesti presreli automobil Kristine Krupljan.

David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat
David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat

Bijesni Komšić je nogom razbio retrovizor i rukom staklo vozača, primio Kristinu za kosu te joj glavom udario u upravljač. Potom su sva četvorica krenula udarati po vozilu i gurati ga nizbrdo te joj oteli mobitel kako ne bi mogla zvati policiju. Šteta na vozilu bila je 46495 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.