Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Komšiću smanjili kaznu: Zbog prometne 14 mjeseci zatvora

Davidu Komšiću (20) Županijski sud u Velikoj Gorici preinačio je presudu za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo pješaka (72) te mu umjesto dvije godine zatvora izrekao 14 mjeseci...

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
227 komentara

Dok čeka suđenja zbog teškog ubojstva bivše djevojke Kristine Krupljan (18), David Komšić (20) dočekao je pravomoćnu presudu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić (72) u travnju 2016. godine. Kako nam je potvrdio odvjetnik Fran Olujić, koji ga je zastupao u tom predmetu, Županijski sud u Velikoj Gorici odbacio je žalbu odvjetništva i prihvatio žalbu obrane te preinačio prvostupanjsku presudu. Umjesto dvije godine zatvora, koliko mu je nepravomoćno izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu, Komšiću su smanjili kaznu na godinu dana i dva mjeseca zatvora. 

Kako doznajemo, Županijski sud u Velikoj Gorici zauzeo je stajalište da kazna određena prvostupanjskom presudom odudara od sudske prakse sudova u Hrvatskoj, odnosno da je predrastična, te da je prvostupanjski sud propustio u dovoljnoj mjeri vrednovati činjenicu da je pješak u bitnoj mjeri doprinio nesreći prelazeći cestu dok je za pješake na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. 

88 UBODA PO TIJELU I GLAVI Izmasakrirao je bivšu: Suđenje Komšiću započet će 1. veljače

- Drugostupanjski sud u većem je dijelu prihvatio argumente obrane - kazao nam je Fran Olujić, koji Komšića ne zastupa u slučaju teškog ubojstva. 

Brutalno izmasakrirao Kristinu (18)

Podsjetimo, suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18) počet će 1. veljače 2018. godine na Županijskom sudu u Zagrebu. Iako je Komšić mlađi punoljetnik, sutkinja Sanja Mazalin odlučila je da suđenje neće biti zatvoreno za javnost. Terete ga da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda.

DETALJI OPTUŽNICE Iživljavao se na Kristini: Vukao ju za kosu i htio izvući iz auta

Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

- Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo - stoji u optužnici.

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora. 

Zlostavljao ju i prije ubojstva

Uz sve to, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 7. prosinca objavilo još jednu optužnicu protiv Komšića u kojoj ga terete zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari krajem studenog 2016. godine, dakle par mjeseci prije ubojstva. Njega i trojicu prijatelja terete da su 27. studenog 2016. u Zagrebu na Bukovačkoj cesti presreli automobil Kristine Krupljan.

DETALJI OPTUŽNICE David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat

Bijesni Komšić je nogom razbio retrovizor i rukom staklo vozača, primio Kristinu za kosu te joj glavom udario u upravljač. Potom su sva četvorica krenula udarati po vozilu i gurati ga nizbrdo te joj oteli mobitel kako ne bi mogla zvati policiju. Šteta na vozilu bila je 46495 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Message