Obavijesti

News

Komentari 0

Mark i Khan prvi puta posjetili grad, sada traže dom i vlasnika

Mark i Khan prvi puta posjetili grad, sada traže dom i vlasnika
4

Volonterka Katarina rekla je da im vrijedi pružiti priliku, udomiti ih i dati im puno ljubavi. Na ekotlonu su pokazali koliko vole ljude i koliko im treba topli dom

VIDEO

Mi smo malo "kaskali" za drugima, ali to je više moja krivica jer nemam toliku kondiciju. No i dalje, prvi put su izašli iz azila i oba su pokazala velik potencijal. Mark je bio čak treći, a Khan 50., što su stvarno super rezultati, rekla je Katarina, volonterka Azila Dumovec, koja slobodno vrijeme provodi šećući pse.

Inače im je ovo bio prvi izlazak iz azila, a odmah su pokazali ljubav prema ljudima.

- Prvi su put bili izvan skloništa i pokazali su da su vrlo dobri psi. Došla je jedna curica do nas i odmah je krenula hraniti ih keksićima. Mazila ih je cijelo vrijeme i igrala se s njima - rekla je Katarina, koja u Dumovcu volontira već pet godina, a planira i upisati tečaj za trening pasa.

VIDEO Brojni Zagrepčani se okupili na Bundeku na Ekotlonu
VIDEO  Brojni Zagrepčani se okupili na Bundeku na Ekotlonu

U dobroj su formi iako ne trče svaki dan

Za trčanje canicrossa na Ekotlonu, kako je rekla, nisu se posebno pripremali. Za sudjelovanje u utrci doznali su tjedan dana prije i od tada uzbuđenje nije stalo. Cilj je bio upoznati građane s azilom i psima koji ondje stanuju. Kako kaže, nada se da će se povećati broj udomljavanja jer ih je ovog ljeta bilo malo. U azil su primili mnogo pasa, a rijetki su odlučili pružiti psu dom.

- Psi se nisu pripremali nego su samo došli i otrčali svoje. Khan je mogao još, a ja baš nisam. Sigurno bi imao jednako dobre rezultate da sam imala više snage. Oni su definitivno u super formi - rekla je.

Objasnila je da je trčanje s njima pružilo odličan osjećaj. S njima inače šeće po nasipu koji je u blizini azila i po obližnjoj šumi.

- Drago mi je da su imali priliku doći malo i u grad. Bili su tamo dobri cijelo vrijeme. Svi su psi bili odlični. Bilo je puno pasa, puno ljudi i djece. Ništa se nije dogodilo i psi su bili stvarno odlični.

Rekla je da je bio lako trčati s njima iako startovi znaju biti "kaotični" i glasni.

- Nisu puno lajali nego su samo krenuli trčati. Mark se odmah uspio fokusirati na svoju volonterku Dariju i pratiti njezin ritam. U jednom trenu malo se umorio, ali skupa su se pogurali do kraja - opisala je.

Još uvijek traže dom

Dodala je da su dobili nekoliko upita za belgijskog ovčara Khana, ali još nije udomljen.

- Za Marka, nažalost, nije, ali vjerujem da će se i za njega naći dobar i odgovoran vlasnik - rekla je.

Khan je od prvog mjeseca u Dumovcu. Star je godinu i pol i, kako kaže Katarina, vrlo je zaigran i pun energije. Za razliku od njega, Mark je u Dumovcu dulje od godinu dana. Katarina je objasnila da je to vjerojatno zbog njegove boje, koja se inače sporije udomljava, a to je crna. Mark je vrlo miran i dobar u kontaktu s ljudima. Objasnila je da s njima puno rade, pogotovo na njihovoj socijalizaciji.

Na Bundeku održan Ekotlon: 50 trkača je dovelo svoje pse, a uz trčanje su skupljali i smeće
Na Bundeku održan Ekotlon: 50 trkača je dovelo svoje pse, a uz trčanje su skupljali i smeće

- Vrijedi pružiti im priliku, udomiti ih i dati im puno ljubavi. Nakon svega što su prošli, meni je fascinantno koliko su i dalje okrenuti ljudima i koliko su i dalje veseli, koliko ih vole i koliko im treba taj kontakt. Kad smo ih poslije Ekotlona trebali vratiti u sklonište, nisu htjeli nazad. Vidi se da im se jako svidio grad i okruženje puno ljudi. Vole biti vani u šetnji i treba im to i pružiti - rekla je Katarina.

Mark i Khan nisu jedini stanari Dumovca koji traže trajni dom. Ima ih mnogo, a Katarina je posebno izdvojila Otta, koji je ondje već pet godina. Položio je socijalizaciju te radimo intenzivno s njim. Sad traži dobrog vlasnika koji će mu pružiti puno ljubavi i pažnje te koji neće dopustiti da ga ponovno zanemare. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Ravnatelj Sv. Duha za 24sata o bebi u kontejneru: Stabilno je. Bila je pothlađena kad je došla
UŽAS U ZAPREŠIĆU

Ravnatelj Sv. Duha za 24sata o bebi u kontejneru: Stabilno je. Bila je pothlađena kad je došla

Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna tko je majka. Iz bolnice su nam potvrdili da je beba bila pothlađena i da je sad stabilno
Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.