Obavijesti

News

Komentari 20

Ministar Beroš: Vjerujem da do nestašice lijekova neće doći

Ministar Beroš: Vjerujem da do nestašice lijekova neće doći
1

Niz mjera trebamo poduzeti da bi situaciju stavili pod kontrolu, brojni su nam elementi na raspolaganju i mi ćemo ih iskoristiti, izjavio je ministar Vili Beroš

VIDEO

U ožujku sam inicirao razgovor s veledrogerijama i dali smo određenu financijsku injekciju, ali je korona poremetila naše planove. Moramo naći sustavno rješenje za dugove da ne bi u budućnosti generirali dugove, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku N1 te dodao kako je važno mjeriti ishode liječenja.

- Trebamo mjeriti ishode liječenja, kako bi znali je li lijek učinkovit i trebamo li ga, te je li njegova cijena opravdana. Niz mjera trebamo poduzeti da bi situaciju stavili pod kontrolu, brojni su nam elementi na raspolaganju i mi ćemo ih iskoristiti - kazao je Beroš koji će s ministrom financija Zdravkom Marićem u što kraćem roku pronaći rješenje za ovaj problem, ali i rješenje za budućnost. 

Beroš najavio: 'Svi oni koji se žele privatno testirati bez uputnice plaćat će 501 kunu'
Beroš najavio: 'Svi oni koji se žele privatno testirati bez uputnice plaćat će 501 kunu'

- Mi ćemo napraviti sve da do nedostatka lijekova ne dođe i vjerujem da do nestašice neće doći. Apetiti veledrogerija su veliki, no o tome ćemo u srijedu razgovarati i vjerujem da ćemo naći rješenje - objasnio je Beroš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirao je i reformu zdravstvenog sustava koja je prijeko potrebna. 

- U našem će najužem fokusu biti pacijent. Bolnica Blato ide svojim tijekom, studija izvedivosti će nam pokazati je li Blato najpogodnija lokacija, ali ona će biti gotova za osam do devet mjeseci - kazao je. 

Beroš je u intervjuu rekao kako je vijest da se razvijaju cjepiva protiv korona virusa dobra, no kolika će biti imunost na njih je upitna. 

 - To je dobra vijest, ali pitanje je koliko će imunost biti dugotrajna. Treba cjepivo biti i neškodljivo i imati imunost, a da bi se to dogodilo, treba proći puno ispitivanja i dug je put pred nama. Sada je još prerano reći da je to to.

Dok je virus među nama, mislim da je najpametnije pridržavati se mjera koje mogu spriječiti značajnije širenje virusa. Epidemiološka situacija nas vodi daljnjim mjerama i ako se trend nastavi nećemo intenzivirati značajnije mjere, ali ako se poveća imamo još niz mjera o kojima ćemo raspravljati - izjavio je. 

Beroš: 'Situacija se pogoršala, vrijeme je za samodisciplinu'
Beroš: 'Situacija se pogoršala, vrijeme je za samodisciplinu'

Dodao je kako Hrvatska ne koristi švedski model. 

- Uvodimo određene mjere, a oni to nisu radili, krajnje su se liberalno ponašali, a mi ni u prvoj fazi ni sada ne idemo njihovim putem - rekao je. 

Komentirao je i svoju kandidaturu za budućeg gradonačelnika Zagreba. 

- Ukoliko budem predložen razmislit ću o tome kada za to dođe vrijeme. Prerano je o tome govoriti, no HDZ će pošto je pobijedio u sve četiri jedinice u Zagrebu složiti najbolji tim, a ja sam sada fokusiran na koronu i zdravstveni sustav. Ako dođe vrijeme za nešto drugo, o tome će govoriti stranačka tijela - zaključio je Beroš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a