Obavijesti

News

Komentari 11

Na ruskoj TV vikala 'Zaustavite rat, lažu vas'. Zelenski joj javno zahvalio, a sad je nestala...

Na ruskoj TV vikala 'Zaustavite rat, lažu vas'. Zelenski joj javno zahvalio,  a sad je nestala...

Putin je 4. ožujka potpisao zakon koji kriminalizira javno protivljenje ili nedržavno izvještavanje o sukobu. To je jedna od mnogih odluka Kremlja kojima je cilj obuzdati široko rasprostranjeno neslaganje oko rata

Na društvenim mrežama se u ponedjeljak pojavila snimka na kojoj se vidi kako voditeljica čita vijesti u središnjem dnevniku na ruskoj državnoj televiziji. U jednom trenutku iza njezinih leđa se pojavila žena s transparentom na kojem je pisalo: "Zaustavite rat, ne vjerujte propagandi. Lažu vas".

U video snimci koja se dijeli na društvenim mrežama, Ovsjanikova je rekla da joj je otac Ukrajinac. Pozvala je na antiratne prosvjede i rekla je da ju je sram što radi za televiziju koja širi propagandu Kremlja.

>>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE <<<

Njezinu je hrabrost pohvalio ukrajinski predsjednik, prenosi DailyMail.

- Zahvalan sam onim Rusima koji ne prestaju pokušavati prenijeti istinu. Onima koji se bore protiv dezinformacija i govore istinu, stvarne činjenice svojim prijateljima i voljenima- rekao je Zelenskij u videu Telegrama.

SAD: Napredovanje Rusije gotovo potpuno zaustavljeno
SAD: Napredovanje Rusije gotovo potpuno zaustavljeno

- I osobno se zahvaljujem ženi koja je ušla u studio Prvog kanala s plakatom protiv rata- rekao je Zelenskij dodao:

- Hvala onima koji se ne boje prosvjedovati. Sve dok se vaša zemlja nije potpuno zatvorila od cijelog svijeta, pretvorivši se u vrlo veliku Sjevernu Koreju, morate se boriti. Ne smijete izgubiti svoju priliku.

Ovsjanikova bi mogla dobiti i do 15 godina zatvora. Njezin odvjetnik Dmitry Zakhvatov rekao je novinama da ne može pronaći svoju klijenticu, unatoč izvješćima da je zadržana u moskovskoj policijskoj postaji Ostankino.

Uhitila ju je policija koja radi za rusko Ministarstvo unutarnjih poslova, a kao razlog su naveli njezino 'javno djelovanje usmjereno na diskreditaciju upotrebe Oružanih snaga Ruske Federacije u cilju zaštite interesa Ruske Federacije i njenih građana, održavanja međunarodnog mira i sigurnosti', izvijestila je novinska agencija TASS.

Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu
Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Ovsjanikova ima oca Ukrajinca i prije svojih postupaka u ponedjeljak je rekla da ju je sram što plasira laži Kremlja. 

Putin je 4. ožujka potpisao zakon koji učinkovito kriminalizira javno protivljenje ili nedržavno izvještavanje o sukobu.

To je još samo jedan od načina da Kremlj obuzda široko rasprostranjeno neslaganje oko rata i da se nosi sa zapadnim sankcijama.

POGLEDAJTE EMISIJU: