Obavijesti

News

Komentari 24

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'
4

Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da svoje razmirice rješavaju u boksačkom ringu, rekla je Glasovac

VIDEO

Nakon incidenta u Saboru te reakcija vladajućih za SDP-ovci upozoravaju kako HDZ, Vlada i premijer mladima i ostalim građanima poručuju kako je prihvatljivo laganje, agresivnost, ne odgovarati za postupke te ne ispričati se kad pogriješiš. 

- Snimka jasno pokazuje da premijer nije reagirao na optužbu za veleizdaje nego na spomen anemije. Htio se probiti do Nikole Grmoje da se obračunaju - rekao je Gordan Maras (SDP) navodeći da Grmoja nije izašao iz sabornice kao što to tvrde premijer i HDZ.

Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"
Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

Zanima ga i zašto se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja i ističe da bi se premijer i Vlada da imaju imalo odgovornosti trebali ispričati. 

- Pitanje je zašto premijer laže građane pored zdravih očiju. Što rade skrivećki kada kod ovakvih očitih stvari pokušavaju lagati - pitao je Maras. 

Pokretanje videa...

02:30

Tanka granica između ljubavi i mržnje

Sabina Glasovac (SDP) podsjeća kako smo se u Saboru nagledali svega, ali prvi puta u povijesti da premijer pokušava fizički nasrnuti na zastupnika.

Podsjetila je da se premijer podcjenjivački i ružan način odnosi prema zastupnicima, ali i drugima koji ne dijele njegovo mišljenje, kritiziraju rad vlade ili pitaju što mu se ne sviđa ne bi li time pokazao svoju nadmoć. 

- Premijer je pokazao da to što izgledate uglađeno, europski i briselski ne znači da se ne ponašate balkanski u najgorem smislu te riječi. To truje javni prostor i nitko to ne bi smio raditi, a najmanje premijer - kazala je. 

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Glasovac je napomenula kako smo jučer svjedočili i kako je vrlo tanka granica između ljubavi i mržnje.

- Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da zbog svojih ljubavnih razmirica i pucanja braka, koji je Andreja Plenkovića doveo na vlast, sa svoje razmirice i mržnju rješavaju u boksačkom ringu, ne u Saboru - poručila je Glasovac. 

Apelirala je i na članove Vlade da se ponašaju dostojni i čašću prema odgovornosti koja im je povjerena. Agresivna reakcija ministra Krstičevića na banalnu provokaciju oporbe je, kaže, nešto što je neviđeno. 

- Podsjećamo Krstičevića da u svom srcu može biti ratnik i vojnik cijeli život, no da je danas civil i ministar. Neka se ponaša u skladu  ako ne s dužnošću onda s čašću koja mu je povjerena - rekla je. 

Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem
Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem

'Ako ga je već namjeravao udariti, žao mi je što to nije ostvario'

Upozorava da upravo zbog trovanja javnosti mladi napuštaju Hrvatsku, a nastavi li se ovim putem strahuje da će još više mladih zaključiti da sretniju budućnost trebaju tražiti izvan zemlje. 

Arsen Bauk (SDP) koji je u sabornici sijedio blizu Nikole Grmoje nije siguran kako bi sve završilo da se između premijera i zastupnika nisu ispriječili drugi ljudi. 

'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'
'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je  pravo lice...'

- Ako je predsjednik Vlade namjeravao udariti Grmoju žao mi je što to nije ostvario. To bi imalo određene političke posljedice za njega i nadam se bez fizičkih posljedica za Grmoju - kazao je Bauk.

I dok iz HDZ-a poručuju da bi DORH trebao ispitati klevete in optužbe za veleizdaju, Bauk uzvraća: 

- Stranka koja je sponzor i kojoj je proteklih godina modus operandi bio govor mržnje, valjda najbolje zna što znači govor mržnje - zaključio je SDP-ovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao