Obavijesti

News

Komentari 0

'Nije fer da Bošnjaci biraju člana Predstavništva Hrvatima, to je zlostavljanje, a Komšić lažnjak'

'Nije fer da Bošnjaci biraju člana Predstavništva Hrvatima, to je zlostavljanje, a Komšić lažnjak'

Za hrvatskog člana BiH Predsjedništva glasovima Bošnjaka izabran Željko Komšić u tri navrata, zbog čega ga hrvatske stranke i institucije smatraju nepoželjnom osobom, a Milanović ga je nazvao 'lažnjakom'

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će danas, zadnjeg dana posjeta Bosni i Hercegovini, u Tomislavgradu i Livnu gdje će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti te obići Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada, piše HMS.

Iz Ureda predsjednika RH napisali su da će se Milanović u Tomislavgradu sastati s općinskim načelnikom Ivanom Buntićem i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom.

Trodnevni posjet BiH, hrvatski predsjednik završit će u Livnu u kojem će se susresti s livanjskim gradonačelnikom Darkom Čondrićem i predsjednikom županijske vlade Davorom Brnićem.

Milanović u Mostaru: Moj posao i dužnost je hrvatski identitet
Milanović u Mostaru: Moj posao i dužnost je hrvatski identitet

'Kad bi znali s čim se igraju...'

Kao gost Dnevnika Plus RTV Herceg-Bosne, Milanović je 'razbio mitove' koji vladaju područjem Herceg-Bosne, a pritom misli na ono što je rekao o stranim veleposlanicima u BIH i raznim diplomatima koji svojim samovoljnim stavovima pokušavaju mijenjati sliku BIH, piše HMS.

Predsjednik Hrvatske je rekao i kako se Ustav BiH poštivao prvih godina nakon rata, a onda je netko počeo čitati drugačije Dayton i Ustav, te činiti suprotno od onoga na čemu je utemeljena današnja BiH. Naglasio je da nikoga u NATO-u ne zanima stoji li Dayton u dokumentu ili ne, zbog čega se usvajanje dokumenta dovodi u pitanje. 

- Kada bi šefovi tih ljudi iz diplomacije znali sa čime se oni igraju, siguran sam kako ne bi bili sretni zbog toga - rekao je i dodao da se previše pažnje posvećuje onome što će reći trećerazredni diplomati iz stranih zemalja umjesto da se radi na unutarnjem kompromisu tri konstitutivna naroda.

- Hrvatska je spriječila da Bihać ne bude nova Srebrenica, Tuđman je odlikovao Izetbegovića, BiH nitko neće raskomadati, OHR nikada neće vratiti snagu koju je imao na početku mandata, jasno je da BIH neće u NATO jer to ne žele Srbi i ne treba je tamo gurati nego jamčiti njezinu neutralnost...

Milanović: Nije pošteno da Hrvatima drugi biraju člana
Milanović: Nije pošteno da Hrvatima drugi biraju člana

'Preko preglasavanja Hrvata ne može se prijeći, to je zlostavljanje, a Komšić je lažnjak'

Predsjednik Milanović večerao je u Ljubuškom s HNS-ovim predjednikom Draganom Čovićem, predsjednikom Glavnog vijeća HNS BiH Božom Ljubićem te čelnicima stranaka članica HNS BiH, piše HMS.

- Nije pošteno da članovi jedne etničke skupine biraju člana Predsjedništva drugoj skupini. To nije pošteno i ispravno - rekao je Milanović.

Rekao je da se preko preglasavanja Hrvata ne može prijeći te da se to pretvorilo u zlostavljanje.

Naime, za hrvatskog člana BiH Predsjedništva glasovima Bošnjaka izabran Željko Komšić u tri navrata, zbog čega ga hrvatske stranke i institucije smatraju nepoželjnom osobom, a Milanović ga je nazvao 'lažnjakom'.

Dodao je da je hrabro što su bošnjački političari poput Fahrudina Radončića i Elmedina Konakovića složili se s njim oko nepoštenja kod izbora.

Milanović: "Dežulović laže da sam hodočastio šatorašima." Pogledajte ovu fotografiju
Milanović: "Dežulović laže da sam hodočastio šatorašima." Pogledajte ovu fotografiju

Čović zahvalio Milanoviću

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović izrazio je zahvalnost Milanoviću i vlastima u Hrvatskoj što podupiru inicijativu o izmjenama Izbornog zakona kako bi se onemogućilo preglasavanje toga naroda u BiH.

- Naša domovina je BiH u kojoj želimo živjeti kao jednakopravan narod predstavljen kroz legitimne predstavnike gdje je to ustav odredio. Vjerujem da u 2021. moramo izmijeniti Izborni zakon a u tome nam uvelike pomaže inicijativa koja stiže iz Republike Hrvatske - rekao je Čović.

Milanović: Ustrajat ću na Daytonu i konstitutivnim narodima u dokumentima BiH
Milanović: Ustrajat ću na Daytonu i konstitutivnim narodima u dokumentima BiH